Tomek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 oczywiście jak mnie nie wygonicie No nie wiem, zastanowimy się . :rotfl: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Gdzie można dostać linkę kevlarową bo chciałem ją na gaz dać...? W sklepach wędkarskich, albo kup po prostu roving kevlarowy i sobie spleć kilka pojedynczych pasemek w "warkoczyk". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Panowie, czy taka rurka będzie ok jako ten amortyzator do tłumika http://riku.pl/#product_cat:83|1270 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 http://ef3m.pl/360,amortyzatory-silikonowe-do-tlumika-typu-canister-.html Tu masz rurkę której ja używam. Będziesz potrzebował w sumie 8 kawałeczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Mozesz tez uzyc przewodu silikonowego stosowanego jako wezyk paliwa do silnikow zarowych. Wowczas musisz zrobic dookola otworu pod tlumik z 10-12 otworow i przeplesc go. Tak mam w Ravenie i sprawuje sie znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Zamówiłem te z f3m tak więc czekam już znerwicowany na tłumik aby wreszcie skończyć to "budowanie" i - halo wieża tu yak 54 ready for takeoff - :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Nie zapomnij pod tłumikiem o dorobieniu chłodzenia. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Pamiętam Tomku pamiętam ale to dopiero jak tłumik wsadze. Jaki otwór trzeba pod ten termos wydziargać...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 3-4 mm większy od tłumika. Plusz wycięcia na silikonowe wkładki. Bez dreamela nie podchodź do tematu , inaczej pilnikiem zejdzie Ci 2 miesiące. Podejścia pod laubzege nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 No i mam tłumik dłuugo wyczekiwany ale co to po otworciu opakowania moim oczom ukazał się termos ale miała być też elastyczna rura do połączenia silnika z "nim". A tu sztywna jak ..... i już maska nie chce wejść jak trzeba - Mr Piotr z Modelmotor musi popracować nad wiarygodnością oferowanych towarów !!!! a w dodatku wymiary są inne: fi miało być 60 mm a jest 70 mm, itd itp. W takich momentach żałuje że nie wydałem kasy więcej ale na markowy sprzęt... :evil: No nic jutro czeka mnie wpasowywanie tego termosa w modelu i może jak pogoda pozwoli wreszcie pierwsze odpalenie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Z przykrością dodam ,że masz tłumik nie do "50-ki" tylko do DA-85 . I fi 70 na pewno nie wejdzie do Yaka, nie ma tam tyle miejsca. :? Dzwoń do firmy ,aby szybko dosłał to co trzeba ,a to odeślij z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 No to cały misterny plan wziął w łeb ..... amatorzy w tych sklepach [modelmotor] - w f3m maja ten co trzeba i przynajmniej wiedzą o czym mówią...flicking heck :evil: :evil: odeśle mu to i niech se to wsadzi w :ass: sorry ale tacy ludzie nie powinni prowadzich sklepów specjalistycznych co najwyżej z ziemniokami i to jednego rodzaju.... EDIT: Bardzo prosze o nieprzeklinanie rowniez w jezykach obcych - mammuth Uups sorry nie wiedziałem że znam przekleństwa w innym języku :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 sorry ale tacy ludzie nie powinni prowadzich sklepów specjalistycznych co najwyżej z ziemniokami i to jednego rodzaju.... Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Po tym jak po porannej wycieczce do wawy zakupiłem właśiciwy tłumik do mojej 50-tki wypaliłem już 3 zbiorniki....silnik nazywany kopią DA - RCGF chodzi bardzo ładnie zobaczymy jak po wypaleniu 5 litrów na mineralnym przebiegnie regulacja i właściwa praca na jsyntetyku. Pierwsze wrażenia pozytywne. Co do modelu jak na razie nic się nie odkręciło od wibracji - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Oby tylko jutro pogoda dopisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 ja niestety jutrzejsze loty muszę odpuścić ale mam nadzieję że w przyszły weekend nastąpi ta chwila wyczekiwana :wink: niech Wam słońce świeci i ogrzewa, zróbcie za mnie kilka beczek :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Tomek jak ty wsadziłeś ten termos do samolotu normalnie moje ręce już są jak bym się ciąl nożem..... teraz mam zgryz żeby jakimś cudem tak naciągnąć te giętką rurę aby zeszła się z termosem :evil: chyba się wykończe..... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 :mrgreen: tajemnica :devil: No dobra poznaj moje dobre serce . Rurkę wyginasz , jednocześnie skręcając ją . Może trzeba trochę siły , ale da się to zrobić. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 To ja muszę na siłownie iść bo mi sił brak no nic jutro razem z Alkiem będziemy walczyć aby to spiąć razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 To się pospiesz bo patrzyłem na pogodę , dziś względnie i całkiem przyzwoicie w czwartek. Potem już możne wydążyć się wszystko łącznie z zapowiadanym deszczem ze śniegiem. P.S. Co do rurki. Jeden koniec przykręciłem do silnika i dopiero tak trzymając , wyżymając ("skręcając na lotkach" :mrgreen: ), wyginałem. Penie na ciepło poszło by lepiej ale nie miałem tego z kim zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.