karlem Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 :shock: :evil: :wall: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 karlem napisz dokladnie anie bajkami ok bo ja opisalem to co zrobilem dzieki radom mirka pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 ..w temacie Michasia nic, ale oczy mnie bolą... Kolega Michasia nabył i miałem przyjemność nim latać: rzeczywiście sympatyczne bydlątko, bardzo stabilne i zwrotne, latałem na dwóch i trzech celach 2200 mAh LiPo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol656 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 I przyszedła czas na 2 model ze stajni P.Mirka. Extra już zamówiona. Może zdąże polatac w tym roku Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Witam. Zdąży Pan na pewno polatać , zestaw już się " wycina". Pozdrawiam. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt10 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 jakie sa wymiary najmniejszego michasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 jakie sa wymiary najmniejszego michasia Witam. Dane techniczne modelu są na pierwszej stronie tego wątku , wystarczy poczytać. Pozdrawiam. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Witam Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem tego pancernego modelu. model rewelacyjny na początek składa się "jak klocki lego". Dwa wieczory i był gotowy do lotu. Z lotami na początku nie było tak kolorowo (pierwszy model z lotkami, wcześniej latałem tylko smykiem - szybowcem). Kilka kropli cyjanoakrylu i 4 śmigła później Michaś (a raczej pilot) nauczył się nawet latać na pleckach:) Dzisiaj mimo niesprzyjających warunków (silnie wiało) bez problemu sobie radził dzielnie pokonując opory powietrza. Pod wiatr leciał spokojnie bez pośpiechu:) z wiatrem zasuwał nawet bez gazu:) Na dzień dzisiejszy wykonał około 30 lotów nie wszystkie udane (kilka wielkich kretobić było - ucierpiały tylko śmigła i raz statecznik, moja wina za słabo przyklejony). Moje wyposażenie: -silnik e-max CF2822 -śmigło 10x4,7 -regulator turnigy 20A -pakiet 1800mah -serwa hxt 900 -radio zebra 4 fm Ile ważą wasze "Michasie"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Witam. Pogoda jeszcze fajna, a nikt nie pisze o lotach Michasia . Nie wierzę , że nie latacie Michasiem. Pozdrawiam. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSide Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam... Jako początkujący wybrałem na swój pierwszy model "Michasia". Jak już koledzy wcześniej pisali składa się go jak klocki lego, niemniej jednak złożenie samego modelu przyniosło mi dużo frajdy. Mam nadzieję, że wytrzymałość "Michasia" będzie taka jak można było wyczytać w postach, bo znając swoje możliwości pilotażu to czeka go bardzo ciężka próba jeżeli pogoda pozwoli to planuje pierwszy lot w najbliższą niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol656 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witaj DarkSide. Zrobiłeś dobry zakup, co potwierdzają wszyscy, którzy kupili Michasia. Latanie tym modelem to sama przyjemność, a konstrukcja wytrzymała. To świetny model do nauki latania, nie pożałujesz Trzymamy kciuki za pierwszy oblot i na film oczywiście. Ps. Oklejenie jakieś takie znajome ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSide Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Postaram się umieścić relacje z pierwszego lotu. Musze przyznać, że ten film posłużył mi za wzór do oklejenia Michasia, mam jednak nadzieję, że historia z filmu się nie powtórzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi.strz Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Ano Michaś fruwa, chociaż sezon się kończy a i na skrzydle przybyło parę "łatek" - efekt lądowania w rżysku (to też oznaka nadchodzącej zimy ) Na skrzydle wożę kamerkę z Allegro filmując okolice i na razie, odpukać, obyło się bez zbliżeń na krety. W międzyczasie na warsztat trafił Extrim i co mi się ogólnie nasuwa po tych dwóch modelach?: APELUJĘ! NIE KUPUJCIE WYCINANYCH LASEROWO ZESTAWÓW!!! Człowiekowi nie chce się potem samemu dłubać w balsie, jak ma do wyboru takie piękne zestawy A tak na serio serio, to sami wiecie.. Jeszcze raz dzięki za udaną konstrukcję pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Postaram się umieścić relacje z pierwszego lotu. Witam. Proszę napisać czy odbyły się dzisiaj loty Michasiem. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSide Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Niestety lot się nie odbył ale z tego względu, że prawdopodobnie silnik był za słaby. Michaś nie był w stanie wzbić się w powietrze. Nie wiem jaka powinna być waga Michasia z wyposażeniem, mój ważył 600gr a jak mi się wydaje to silnik, który posiadam ma właśnie taki ciąg i pewnie to było przyczyną, że Michaś nie mógł oderwać się od ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Z tego co się orjętuje silnik musi mieć trochę zapasu wiec przy ciągu 600gr i takiej wadze silnik ma problemy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekpd211 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Problemy będą jak będziesz chciał zrobić zawis. Do normalnego lotu powinno spokojnie wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 moze smigło na odwrót założyłes? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Niestety lot się nie odbył ale z tego względu, że prawdopodobnie silnik był za słaby. Michaś nie był w stanie wzbić się w powietrze. Nie wiem jaka powinna być waga Michasia z wyposażeniem, mój ważył 600gr a jak mi się wydaje to silnik, który posiadam ma właśnie taki ciąg i pewnie to było przyczyną, że Michaś nie mógł oderwać się od ziemi. Witam. Jeśli silnik daje 600g ciągu to model musi polecieć .Waga 600g do lotu jest zupełnie normalna. Proszę podać jakie śmigło jest założone. Proszę do mnie zadzwonić , na pewno coś poradzimy. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 moze smigło na odwrót założyłes? ;] A może obroty silnika nie w tą stronę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.