Tomek Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dziś dokonał żywota mój mały B-25. Sprawa błaha ,ale efekt końcowy żałosny. Za małe D/R ustawione na lotkach, a przy braku kierunku model poleciał w trawę jak chciał ,a do tego pocelował w betony w tej że trawie. Może nie wygląda to tragicznie ,ale cały kadłub jest popękany , nawet gondole w skrzydłach strzeliły. Model dokończył swój żywot , Szkoda, fajnie latał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ej... Już się poddajesz? Przecież to pianka. :wink: Trochę kleju, może jakiś pręcik węgla na wzmocnienie i jeszcze poleci. Szkoda tak skazywać weterana. Kupę pracy w niego włożyłeś. Tak od razu śmietnik? Nie takie rzeczy ludzie naprawiali :mrgreen: Przy okazji masz okazję poprawić malowanie. Łosiowi będzie smutno samemu na niebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wielka szkoda Tak pięknie się prezentował. Myślę że dałoby się go jeszcze odbudować, wszak CA działa cuda :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Tomku, Polacy nie takie rzeczy naprawiali! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam Wiecie co Tomek zrobi? Nie dość, że go naprawi to jeszcze zwiększy mu gabatyry, a w wersji exclusive będzie miał otwierane luki bombowe i będzie zrzucał cukierki. Szkoda Tomku modelu ale... nie takie rzeczy ze szwagrem żeśmy robili... I tego się trzymaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Ja tam wierzę, że B-25 jeszcze poleci. Słyszałem, że z balsą na Łosie ciągle kłopoty, to czasu nadmiar. A pogoda ładna i szkoda tak patrzeć na połamany modelik i tubkę kleju obok... No chyba, że Tomek coś w tajemnicy struga nowego... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Model popękał , że jedynie naprawić to go można przez zanurzenie całego w kleju. Tylko na zdjęciach to wygląda tak sympatycznie. Szkoda. Przyjdzie zima wystruga się coś nowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 "Przyjdzie zima wystruga się coś nowego " najlepsze wyjscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Szkoda Ci przekładni w serwach ze oszczędzasz na d/r? Nie rozumiem czasem ludzi. To jak by nigdy nie latac spaliniakiem na pełnym gazie - bo poco, 3/4 przepustnicy tez wystarczy do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Czy dual rate służy do oszczędzania przekładni? :crazy: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Tak a propos naprawiania... Parę razy naprawiałem mojego "Edge 540 by Bartek2220" a skończyło się jak na poniższym obrazku. W trzeciej sekundzie lotu silnik z lipo wybrał wolność :lol2: Czasem szkoda wkładać rbg w beznadziejne przypadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Włączyłem na radiu dużego B-25 , on ma inne dźwignie , inne wychyły. Ponieważ mały jest kopią ustawień na radiu dużego , nie zważyłem pomyłki. Stery przed lotem sprawdziłem , silniki też , było o.k. Z tą małą różnicą , że lotki wychylały się za mało. W tym małym muszą do skutecznej pracy wychylać się do 45stopni bo takie są (były) Nie wiem skąd ten agresiw w tonie ??? Stało się i się nie odstanie. Jakby nie było ludzkich błędów , to kto by rozbijał modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Czy dual rate służy do oszczędzania przekładni? :crazy: :shock: no z jakigos powodu chciał zaoszczędzic na wychyłach serwa. Przeciez po to masz D/R w nadajniku i Ty sterujesz drągami by miec kontrole nad modelem. To jak by 40letni facet zainstalował sobie Windowsa z kontrolą rodzicielską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 no z jakigos powodu chciał zaoszczędzic na wychyłach serwa. Przeciez po to masz D/R w nadajniku i Ty sterujesz drągami by miec kontrole nad modelem. To jak by 40letni facet zainstalował sobie Windowsa z kontrolą rodzicielską. Major, - o czym Ty wogole piszesz ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Kolega Major chyba przesadził z wojskowym drylem i za długo biegał jako "słonik". To pewnie niedotlenienie. :wink: Tomek - jeżeli nie chcesz odbudowywać modelu, może komuś innemu będzie się chciało? Co powiesz na wystawienie B-eczki "do oddania" do naprawy? Może ktoś się zdecyduje zmierzyć z wyzwaniem? :wink: Od razu zastrzegam, że ja mam w tej chwili za dużo srok złapanych za ogon i nie miałbym czasu. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 dobry pomysł, może ktoś lubi kity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Na zdjęciach tego nie widać ,ale kadłub jest cały popękany , równie dobrze można wysłać worek wiurów w kolorze zielonym. Skrzydło trochę lepiej bo papier swoje zrobił i może by i nadawało się do odzyskania. Jednak nie widzę sensu . Major , zameldu się u Generała , z zapytaniem O co Ci chodzi? :faja: D/R używasz w powietrzu , jak chcesz poszaleć , inaczej ich sens jest mocno kłopotliwy skoro mają być zawsze włączone. :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 szkoda modelu, ale z innej beczki może byśmy zrobili ankietę dot. przyczyn rozbijania modeli, bo wydaje mi się że omyłkowe włączenie ustawień zajmuje jedno z wyższych miejsc. Teraz w wielu radiach 2,4 są już przypisane odbiorniki do modeli, ale pomyłki się zgadzają. Może taka ankieta, i jakieś opracowanie wyników z niej dałoby wyniki w postaci opracowania check-listy, dopasowanej rzecz jasna do każdego modelu, tylko nie może mieć ona 500 pozycji ale max. 10, czy powiedzmy przed oblotem i po naprawie 20-30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 bo wydaje mi się że omyłkowe włączenie ustawień zajmuje jedno z wyższych miejsc. ....na 35mhz królowały zakłócenia na 2,4ghz będą to złe ustawienia... wszystko w normie xD ... to statystyka... a nie komentarz do Tomkowego wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 może byśmy zrobili ankietę dot. przyczyn rozbijania modeli spoko, ale niektóre głosy mogą być niemiarodajne - np. mój :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.