Tomek Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dziś dokonał żywota mój mały B-25. Sprawa błaha ,ale efekt końcowy żałosny. Za małe D/R ustawione na lotkach, a przy braku kierunku model poleciał w trawę jak chciał ,a do tego pocelował w betony w tej że trawie. Może nie wygląda to tragicznie ,ale cały kadłub jest popękany , nawet gondole w skrzydłach strzeliły. Model dokończył swój żywot , Szkoda, fajnie latał...
madrian Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ej... Już się poddajesz? Przecież to pianka. :wink: Trochę kleju, może jakiś pręcik węgla na wzmocnienie i jeszcze poleci. Szkoda tak skazywać weterana. Kupę pracy w niego włożyłeś. Tak od razu śmietnik? Nie takie rzeczy ludzie naprawiali :mrgreen: Przy okazji masz okazję poprawić malowanie. Łosiowi będzie smutno samemu na niebie...
meteor Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wielka szkoda Tak pięknie się prezentował. Myślę że dałoby się go jeszcze odbudować, wszak CA działa cuda :wink:
Nergal Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Tomku, Polacy nie takie rzeczy naprawiali!
wojcio69 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam Wiecie co Tomek zrobi? Nie dość, że go naprawi to jeszcze zwiększy mu gabatyry, a w wersji exclusive będzie miał otwierane luki bombowe i będzie zrzucał cukierki. Szkoda Tomku modelu ale... nie takie rzeczy ze szwagrem żeśmy robili... I tego się trzymaj.
madrian Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Ja tam wierzę, że B-25 jeszcze poleci. Słyszałem, że z balsą na Łosie ciągle kłopoty, to czasu nadmiar. A pogoda ładna i szkoda tak patrzeć na połamany modelik i tubkę kleju obok... No chyba, że Tomek coś w tajemnicy struga nowego... :twisted:
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Model popękał , że jedynie naprawić to go można przez zanurzenie całego w kleju. Tylko na zdjęciach to wygląda tak sympatycznie. Szkoda. Przyjdzie zima wystruga się coś nowego .
instruktor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 "Przyjdzie zima wystruga się coś nowego " najlepsze wyjscie
Major Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Szkoda Ci przekładni w serwach ze oszczędzasz na d/r? Nie rozumiem czasem ludzi. To jak by nigdy nie latac spaliniakiem na pełnym gazie - bo poco, 3/4 przepustnicy tez wystarczy do latania.
cobra Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Czy dual rate służy do oszczędzania przekładni? :crazy: :shock:
piejar Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Tak a propos naprawiania... Parę razy naprawiałem mojego "Edge 540 by Bartek2220" a skończyło się jak na poniższym obrazku. W trzeciej sekundzie lotu silnik z lipo wybrał wolność :lol2: Czasem szkoda wkładać rbg w beznadziejne przypadki
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Włączyłem na radiu dużego B-25 , on ma inne dźwignie , inne wychyły. Ponieważ mały jest kopią ustawień na radiu dużego , nie zważyłem pomyłki. Stery przed lotem sprawdziłem , silniki też , było o.k. Z tą małą różnicą , że lotki wychylały się za mało. W tym małym muszą do skutecznej pracy wychylać się do 45stopni bo takie są (były) Nie wiem skąd ten agresiw w tonie ??? Stało się i się nie odstanie. Jakby nie było ludzkich błędów , to kto by rozbijał modele?
Major Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Czy dual rate służy do oszczędzania przekładni? :crazy: :shock: no z jakigos powodu chciał zaoszczędzic na wychyłach serwa. Przeciez po to masz D/R w nadajniku i Ty sterujesz drągami by miec kontrole nad modelem. To jak by 40letni facet zainstalował sobie Windowsa z kontrolą rodzicielską.
mammuth Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 no z jakigos powodu chciał zaoszczędzic na wychyłach serwa. Przeciez po to masz D/R w nadajniku i Ty sterujesz drągami by miec kontrole nad modelem. To jak by 40letni facet zainstalował sobie Windowsa z kontrolą rodzicielską. Major, - o czym Ty wogole piszesz ? :roll:
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Kolega Major chyba przesadził z wojskowym drylem i za długo biegał jako "słonik". To pewnie niedotlenienie. :wink: Tomek - jeżeli nie chcesz odbudowywać modelu, może komuś innemu będzie się chciało? Co powiesz na wystawienie B-eczki "do oddania" do naprawy? Może ktoś się zdecyduje zmierzyć z wyzwaniem? :wink: Od razu zastrzegam, że ja mam w tej chwili za dużo srok złapanych za ogon i nie miałbym czasu. :oops:
Tomek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Na zdjęciach tego nie widać ,ale kadłub jest cały popękany , równie dobrze można wysłać worek wiurów w kolorze zielonym. Skrzydło trochę lepiej bo papier swoje zrobił i może by i nadawało się do odzyskania. Jednak nie widzę sensu . Major , zameldu się u Generała , z zapytaniem O co Ci chodzi? :faja: D/R używasz w powietrzu , jak chcesz poszaleć , inaczej ich sens jest mocno kłopotliwy skoro mają być zawsze włączone. :crazy:
Slawek_9000 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 szkoda modelu, ale z innej beczki może byśmy zrobili ankietę dot. przyczyn rozbijania modeli, bo wydaje mi się że omyłkowe włączenie ustawień zajmuje jedno z wyższych miejsc. Teraz w wielu radiach 2,4 są już przypisane odbiorniki do modeli, ale pomyłki się zgadzają. Może taka ankieta, i jakieś opracowanie wyników z niej dałoby wyniki w postaci opracowania check-listy, dopasowanej rzecz jasna do każdego modelu, tylko nie może mieć ona 500 pozycji ale max. 10, czy powiedzmy przed oblotem i po naprawie 20-30.
marcin133 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 bo wydaje mi się że omyłkowe włączenie ustawień zajmuje jedno z wyższych miejsc. ....na 35mhz królowały zakłócenia na 2,4ghz będą to złe ustawienia... wszystko w normie xD ... to statystyka... a nie komentarz do Tomkowego wypadku.
Janek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 może byśmy zrobili ankietę dot. przyczyn rozbijania modeli spoko, ale niektóre głosy mogą być niemiarodajne - np. mój :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.