Skocz do zawartości

Extra 260 Pilot-rc 2.2m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podpięli , podpięli.

Po orzeczeniu, że są kłopoty z iskrą , w domu już po 22.30 rozebrałem fajkę , wyczyściłem wszystkie styki i jeszcze tego dnia silnik mruczał aż miło.

Co niestety skończyło się zerwaniem Rabitta z łóżka na równe nogi w środku nocy.

YES YES YES DZIAŁA!!!

Dziś Zabrałem Yaka na swoje lotnisko w Puławach.

Jak ktoś startuje nowo złożonym modelem od razu po pierwszym odpaleniu ,to albo ma niesamowite doświadczenie w składaniu benzyniaków ,albo jest :crazy:

Mi po ok. 5 minutach pyrkania i wożenia się po lotnisku (za małe kółka już założyłem 100) odkręciły się śruby od mocowania skrzydła i ładnie wysunęło się z kadłuba.

Oględziny w domu pokazały, że śruba od kabiny też ma za dużo luzu i się mocno (jedna) poluzowała.

Może jutro w końcu maszynę ulotnię , oby tylko była ładna pogoda.

Opublikowano

A my z Darkarllem do późnych godzin wieczornych wczoraj próbowaliśmy tchnąć życie w mój zapłon. Tzn. Darek ślęczał nad nim a ja dzielnie mu pomagałem bawiąc się przegubowym kolankiem do wydechu. Było trochę przebojów, były przebłyski nadziei, które wesoło przeskakiwały z elektrod świecy jednak cała operacja zakończyła się niepowodzeniem. Jeżeli dziś się nie uda- zapłon od nas odejdzie.

Ktoś tam chciał film z oblotu z widocznym horyzontem, to i ma;p

Opublikowano

A my z Darkarllem do późnych godzin wieczornych wczoraj próbowaliśmy tchnąć życie w mój zapłon. Tzn. Darek ślęczał nad nim a ja dzielnie mu pomagałem bawiąc się przegubowym kolankiem do wydechu.

A jednak trzymanie za kolanko pomogło (to było Darka kolanko :lol: od wydechu oczywiście) ZAPŁON DZIAŁA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ponoć jutro oblot

EDIT: a ręka nie boli Rabbicie?

Opublikowano

Extra poleciała. Jest cała. Lata świetnie. Możecie składać gratulacje potem napisze coś więcej o modelu.

Gratulacje należą się też Darkarlowi bo jakimś cudem naprawił nienaprawialny zapłon. :D

Opublikowano

Miałem okazję oglądać dzisiejszy oblot i jestem pod wrażeniem. Pilot bezproblemowo i bezstresowo oderwał maszynę od ziemi, po dość niedługim czasie zaskoczył nas beczką i figurą, którą znający się na rzeczy nazwali "ścianą" (lub coś takiego :D).

Poniżej fotka z ostatnich przygotowań: dzielny rabbitlkr wraz z supportem technicznym w osobach: Bucza na ogonie oraz darkarla z Darkiem F.

Dołączona grafika

Uśmiechy naszego wesołego kolektywu były dobrą wróżbą udanego lotu :-)

Opublikowano

Koledzy, pomijając kwestię samolotu - MEGA ZAZDROSZCZĘ WAM WASZEGO WŁASNEGO TOWARZYSTWA, TEGO ŻE MACIE SWOJE MIEJSCE SPOTKAŃ, SWÓJ PAROOSOBOWY ŚWIAT. Popatrzcie na zdjęcia, filmy i opisy waszych latanek - jesteście farciarze. To jest kwintesencja modelarstwa. Chyba się popłaczę.....

Opublikowano

Gratulacje Łukasz.

Ja dziś miałem wyjazd popołudniowy i nici z oblotu.

Może jutro będę miał więcej szczęścia i czasu.

Opublikowano

rabbitlkr,kup nowy zapłon, szkoda modelu :wall:

Zapłon nie jest naprawiony przez pierwszą lepszą osobę z łapanki tylko przez człowieka zajmującego się elektroniką zawodowo więc nie mam się czego obawiać. Bardziej szkoda mi 500zł.

Dobra miałem coś o modelu napisać.

Jak już wcześniej wspominałem model gotowy do lotu waży 7.5 kg a więc bardzo dobry wynik. Daje się to odczuć w powietrzu. Co prawda zrobiłem aby dwa krótkie loty ale zdążyły mnie one bardzo pozytywnie zaskoczyć. Model bardzo ładnie się przeciąga, nie myszkuje. Gwałtowne zaciągniecie SW powoduje idealne postawienie modelu w pion bez żadnych prób ucieczki w którąkolwiek stronę. W harrierze jest bardzo dobrze, nie trzeba wiele się napracować aby model się nie huśtał. W zawisie również zachowuje się poprawnie, bardzo przewidywalny. Teraz jedynie ustawienie modelu pod rękę i można już coś poważniejszego tworzyć;)

Opublikowano

byłem---widziałem Rabbit jak zwykle nie kłamie.

Model prezentuje się pięknie na lotnisku(tylko za mały------------ w modelarni za duży) trochę Go podpuściłem przy oblocie ale na szczęście harriery i zawisy poszły.OK

Także naprawdę warty tej kasy

-----------------------------------RABBIT LUBARTÓW CZEKA ________ZA2 DNI--boisz się?

EDIT:DARKARLL film

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i w końcu ja się zabrałem za składanie swojej Extry , zajęło mi to --uwaga--- 4 słownie cztery wieczory po około 4 godziny od wtorku do piątku , a w sobotę oblot , waga bez paliwa 7,5 kg silnik DA 50 tłumik MTW serwa HITEC , model może nie najtańszy ale naprawdę godny polecenia , super właściwości 3D ( jeszcze nie udało mi się go przeciągnąć ) a i z wykonywaniem akrobacji klasycznej radzi sobie całkiem dobrze , kilka fotek zrobionych przed oblotem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

jeszcze nie udało mi się go przeciągnąć

To co to za 3D bez przeciągania :rotfl: ?

hmmm dziwnie pytanie :shock: po przeciągnięciu model zwykle wpada w korkocig , a ja durny myślałem że latanie 3D to latanie na dużych kątach na granicy przeciągnięcia , no cóż stary jestem nie nadążam :oops:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.