Doman Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Heh, tyż prawda :-) Mam tylko nadzieję że kiedyś będę robił takie modele. Mam pytanie odnośnie w/w zdjęcia, a raczej modelu widniejącego na nim. Czy linki przechodzące przez wsparcie są zamocowane na "sztywno"? Czy też mogą sie przemieszczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Model ten to Vicomte firmy Sevenson. Tu w spalinach jest mój wątek o tym modelu poparty 3ma filmikami :faja: Linki stanowią w tym modelu tylko element dekoracyjny, jest to taka gumka fi ok 1mm w otulinie . Jej wada to to, że bardzo szybko parcieje pod wpływam paliwa. Na gornej pow. zostały bo paliwo tu nie docierało. Na końcu każdej gumki są haczyki do szybkiego odpięcia od skrzydła. Równie dobrze moze być to żyłka wędkarska - ale nie wiem jak reaguje na spaliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam Kolegow z forum tym razem chcial bym pochwalic sie juz nieco uskrzydlona wersja mojego puppeteera dolne skrzydlo wymaga jeszce tylko pokrycia gornej czesci kesony przy kadlubie na jednym skrzydle wyszlifowania krawedzi natarcia, wyciecia lotek z zamontowania mechanizmu napedu lotek takze mam nadzieje, iz przy moim tempie prac za dwa - trzy tygodnie przystapie do budowy gornego plata. A oto i obiecana porcja zdjec Prace nad skrzydlem byly dosc ciezkie gdyz sklejki z zeberkami byly niemilosiernie powichrowana wiec trzeba bylo sie troche napracowac i wszystko wyjatkowo uwaznie kleic, jednakze z efektu koncowego jestem zadowolony Jak poczynie jakis postep w pracach to zamieszce oczywiscie nastepne fotki. A w miedzy czasie postaram sie na dniach w osobnym watku umiescic kilka fotek mojego trenerka Irvine Tutor 40 nad ktorym prace przygotowawcze do sezonu, mam nadzieje udanego gdyz bedzie to moj debiut w dziedzinie spaliny, dobiegaja juz konca w ten weekend jeszcze tylko odpalenie i regulacja silnika. Pozdrawiam Piotr z Pily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam tak sobie pomyslalem ze moze jednak to prawda, iz model ten lepiej by sie prezentowal napedzany jakims czterotaktem jednakze w dziedzinie tych silnikow nie mam doswiadczenia a ich ceny mnie przerazaja. moze zatem koledzy cos doradzicie w miare taniego i sprawdzonego odpowiedniego osiagami do tego modelu wezcie pod uwage ze to nie agrobat i na smigle wisec nie bedzie ze to ma latac dystyngowanie i robic kupe halasu. Z gory dzieki i czekam na propozycje. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Piotrze - ja w swoim Vicomte, takiej lużnej wariacji n/t Fokkera E.III :rotfl: początkowo miałem OS 7,5cm. Na filmie widzisz i słyszysz jak to pracuje. Teraz w modelu siedzi 4suw ASP 61 czyli 10cm. Lot i dźwięk to poprostu bajka. Narazie nie usłyszysz bo filmu z nowym silnikiem nie mam, ale jak włączysz lot mego Fokkera D.VIII to będzie prawie identycznie. W Twoim przypadku będzie znacznie lepiej bo 2płat zawsze przyciąga bardziej niż 1płat :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Fokker dzieki bardzo za odpowiedz. Jak wynika z mojego ostatniego postu mysle ze juz doroslem do faktu iz w tym modelu 4 takt bedzie lepszy. Chodzi jednak o to ze te silniki sa strasznie drogie i koniecznosc wydania ok 700 zl na silnik lekko mnie przeraza. Chodzilo mi zatem bardziej o pomoc w wyborze jak najtanszego silnika tego typu ktory w miare posluzy w modelu (cos jakby kompromis w temacie cena jakosc). Prosze zatem o sugestie co do konkretnych typow a moze nawet linki gdzie mozna dany typ najtaniej kupic. Wiem wiem zaraz odezwa sie glosy a co z google wykaz sie troche inicjatywa i sam poszukaj itd. itp. Zgonmy zatem wszystko na karby mojego wrodzenego lenistwa i pokierujmy sie dewiza iz nie nalezy wywazac juz otwartych drzwi wiec prosze o konkretne propozycje i pamietajcie cena jakosc bo na saito czy OS niestety mnie nie stac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 W moim przypadku silnik to ASP FS 61 za 455zł. Więc dużo mniej niż 700zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 No i widze ze sie zrozumielismy ta cena wyglada znacznie lepiej niz 700 zl zaraz wskakuje na net i poogladam sobie ten silniczek Dzieki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam mam juz na warsztacie gorne skrzydlo od puppeteer takze za jakis czas dodam nowe fotki wesji dwuplatowej narazie pisze takaby pokazac ze prace nie stoja w miejscu tylko ida powoli do przodu mogl bym pokazac to co zrobilem do tej pory ale wydaje mi sie iz bedzie ciekawiej jezeli zaprezentuje konstrukcje juz w calosci z dwoma platami Pozdrawiam Piotr Bienias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Piotrze - niekoniecznie w calości może być lepsze niż z postepu w budowie fotka. Pewnie , że lepiej wygląda większość od razu ale przedstawiając fragment - może być on pomocny innym którzy głowią się nad podobnym rozwiązaniem. Możemy też od razu krzyknąc; Panie!! Wróć!!! :rotfl: i popraw to bo jest skopane. to tak ogólnie, nie że już coś masz nie tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Fokker ma rację - co życzliwe, koleżeńskie oko nie wychwyci, to na pewno mniej koleżeńskie jakiś błąd wypatrzy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Czy ktos z szanownych kolegow ma jakis pomysl gdzoe zakupic w miare tanio makiete karabinu do mojego sopwitha? Ostatecznie mozna cos zmajstrowac samemu ale tak troche jakby mi sie nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 No kolego, kto jak kto ale Ty powinieneś znać ten adres :rotfl: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopdisplayproducts.asp?Search=Yes&sppp=12 W search - wpisujesz machine gun i masz pieknego Vickersa w skali 1/6. Tez zestaw zresztą Flair dedykuje do tego modelu. Karabiny na moim vicomcie to własnie ten zestaw tyle że to Spandau. Druga firma produkująca karabiny i nie tylko to Arizona.... tylko, że jej zestawy to tartaki ze sklejki. Lukni na nie, a potem napisz na PW jesli chcesz je za friko prawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam, Irek jestem zainteresowany oferta ale ciagle brak odpowiedzi od ciebie na PW. ps. gorne skrzydlo od puppeteera juz na ukonczeniu, dam fotki na dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Brak odpowiedzi ode mnie to pewnie wynik braku jakiejkolwiek wiadomości od Ciebie w mojej skrzynce :jupi: ale to da się naprawić :devil: Tak np. wygląda tartak km Spandau z Arizony; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Irek nie wiem co sie dzieje, wlasne wyslalem nastepna wiadomosc na Pw i nic, brak jej nawet w wyslanych wiadomosciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Już Ci odpisałem na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam, Dawno nic tu nie dodawalem bo i prace ida wolno. Teraz jednak puppeteer ma juz dwa skrzydla wiec przedstawiam nowe fotki. Teraz prace troche zwolnia bo w sobote za poltorej tygodnia definitywnie przestaje byc stanu wolnego, wiec nie mam czasu na modele :rotfl: Pozdrawiam Piotr Bienias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Wyrazy współczucia :wink: Teraz to już wcale nie będziesz miał czasu na modelarstwo :cry: A modelik całkiem ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ładny model ,szkoda tylko ,że długo go nie skończysz :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.