Y/F-22 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Polak potrafi Wiadomo, można dac na każdą lotkę oddzielne serwo ale to by było osłabianie konstrukcji i większa waga..... Chyba że masz takie serwa http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6405 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Rzeczywiście lotki są na 1 serwie, pomyliłem z innym takckolotem. (Przecież to widać na zdjęciach ) No to tym bardziej - wystarczą 4 kanały. Y/F-22, co Ty za głupoty opowiadasz ??? Żadne osłabienie konstrukcji --> dajesz 2 serwa obok siebie, a waga 9 gram dla takiego modelu (outdoor) to nie jest żaden problem - nikt aż tak bardzo tutaj o masę nie walczył. A serwa, które podałeś nie mają nic wspólnego z tego typu modelem... Jeszcze przez Ciebie wydałby niepotrzebnie ponad 55$ na same serwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Wiadomo, ale jaki cel w tym żeby zamiast jednego serwa miec dwa obok siebie ? Myślałem raczej o serwach w skrzydle a w tedy takie serwo mogłoby bardzo osłabic konstrukcję skrzydła....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Np. żeby można było je wygodniej i dokładniej ustawić, może po to, żeby zrobić zróżnicowanie lotek itd. - na pewno, nie bez przyczyny. (a co do wagi, zawsze można zrobić 2x5g) Po pierwsze, w planach jest miejsce na serwa, więc skąd Ci się wzięło skrzydło ?? Po drugie, myślę, że wcale tak drastycznie nie osłabiło by to konstrukcji - ale to tylko gdybanie, bo po jakiego grzyba zmieniać miejsce owego serwa(które się bardzo dobrze sprawdza) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 ja dzis ulotniłem swojego diablo bałem sie przed oblotem ale model lata jak po sznurku niestety moje obawy sie spełniły skrecanie ogona sprawiło ze lot zakonczył sie niegrozna kraksa - troche poprawek i mozna latac - z moich uwag wynika ze model w tym stanie z planow nie nadaje sie do latania z moim wyposarzeniem na dworze (silnik turnigy 2830-1050 regulator TP 25A 3s 1000mAh 3 x TP 9gr. odbiornik futaba f137) w takiej konfiguracji jak jest z planow gdyz ogon sie skreca i model jest zupełnie niesterowny przy jakimkolwiek głebszym zakrecie nie mowiac o akrobacji. odbuduje model, uzupełnie boki (przekątne półek) i mozna latac dalej. Jestem zadowolony choc mam pewne ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Ehh... no przecież cały czas o tym pisałem :roll: Wystarczy na ogonie wzmocnić go węglem, listewkami, czy choćby depronem i wszystko gra i tańczy :wink: laminat, czekamy na fotki/filmik :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 niestety fotki beda dopiero na poczatku lipca gdyz dopiero wtedy bede w domu jesli chodzi o model to wzmocnilm go delikatnie ale to za mało mam bardzo ciezkie wyposazenie model do lotu wazył ponad 400 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperBeb Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Jak tam zdjęcia . Ja swojego diablo buduję równolegle z Blizzardem . W Blizzardzie wkleiłem wzmocnienia a w Diablo mam wydrukowane plany (A4) ,sklejone i powycinane szablony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 No to zbudowałem drania i ja ale mam mały problem z nim N 1/2 gazy idzie mi do góry a nie prosto i skręca mi w lewo Dałem skłon i wykłon i nie wiem co jeszcze mogę poprawić oto moje zdjęcia tego cuda Pomóżcie co jeszcze mogę zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ale pancerny dziób :shock: Prawdopodobne masz krzywe powierzchnie sterowe, stery lub skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Nie no raczej wszystko jest proste sprawdzałem dokładnie a dziób zrobiony z balsy leciutki jest a zarazem chroni silnik przed upadkami więc nie wiem co dalej jeszcze mogę poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 możesz zrobić zdjęcie od tył modelu :?: Wydaje mi się ze jedna lotka jest niżej niż druga (różnica na popychaczach) ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 lotki są na tej samej wysokości sprawdzałem przed chwilą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 coś musi być krzywe, przecież sam z siebie nie skręca, posprawdzaj wszystko dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Możliwe jeszcze ze model nie jest wyważony (jedno skrzydło cięższe) i dlatego model skręca. Tak samo w przypadku zaciągania modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 sprawdzałem przed chwilą wyważenie tył przód jak i lewo prawo mam tylko pytanie czy dobry jest skłon i wykłon czy czasami nie powinny być większe lub mniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 sprawdzałem przed chwilą wyważenie tył przód jak i lewo prawo mam tylko pytanie czy dobry jest skłon i wykłon czy czasami nie powinny być większe lub mniejsze? moim skromnym zdaniem sklon i wyklon zrobiles bardzo duzy. ja w moim diablo mialem bardzo niewielki (na dwie podkladki) i model zachowywal sie wzorowo. moglbys jescze napisac jaki to jest silnik? emax 2822? i z jakim smiglem? a przy okazji wrzuce zdjecie mojego Diablo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 silnik to emax 2822 i śmigło APC 10x5 w takim razie zmniejszę mu skłon i wykłon zobaczymy czy to coś zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 dobra ze skręcaniem sobie poradziłem był za duży luz na jednej z lotem z raczej różnica w ich wychyleniu teraz już mi nie skręca ale dalej idzie w górę nie wie ale myślałem że większy skłon i większy wykłon sprawią że samolot będzie bardzie szedł w dół niż górę czy aby się nie mylę że zwiększając skłon i wykłon samolotu powinien on wtedy mi iśc bardziej w dół niż w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ha chyba znalazłem swój błąd nie wiem ale chyba ma środek ciężkości jakiś 1 cm ustwiony do tyłunie jest dokładnie w tym miejscu co na planach DIABLO chyba jak się domyślam to to jest główną moją przyczyną ze samolot idzie mi do góry proszę o wasze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.