Konrad Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Turnigy 50ccm jest godny uwagi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Konrad - tu jest DLE-50: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9616&Product_Name=RCG_50cc_Gas_Engine_5.2HP/7500RPM Inaczej sie teraz nazywa. A tu: takie cztery w akcji. Nie powiem na pelnym gwizdku brzmi to milutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Kurcze nie wiedziałem, że zmienili nazwę. Cóż głupio mi trzeci raz zmieniac zamówienie. Musi już zostać ten DEL-55. Mam nadzieje że trafi mi się dobry egzemplarz i nie bedę miał problemów. A co do tej muzyczki z YouTube to mam nadzieję, że ta nowa wersja czyli DLE też tak bedzie grała. Ale z tymi czterema toś troszke przesadził. Widzialem jak goście synchronizowali dwa i więcej siedzieli na ziemi niż latali. Przy czterech o już sobie nie wyobrażam zestroić je ze soba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 A obejrzales filmik? Herculesa chlopcy zrobili z czterema DLE-50 (czy jak to sie teraz nazywa). I jak facet wrzepi gaz w niskim przelocie chce sie zyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Nie możesz zamowic DL 50? Opinie słyszane w sieci i osobiście na lotniskach modelarskich wskazują na niską żywotność następcy czyli DLE 55.Kurcze a ja właśnie przykręcam ten silnik do extry :? Podaj Marcin jakieś konkretne przykłady albo chociaż link do strony z której to przeczytałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Leszek chyba ten link to nie ten. Tam jest tylko jeden silniczek. Prawda fajnie gra ale tylko jeden. No cóż wiek poważny to i oczy pewnie nie take jak trzeba bo widze tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Pewnie chodziło o tego potwora: Choć wydaje się że to żarowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ale dalem ciala - nie ten link. Tu jest wlasciwy: http://www.56.com/u80/v_NDU2ODIxMDE.html Tomek - chyba masz racje, wyglada ze to ten sam aeroplan, ludzie chyba ci sami tylko silniki inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 No teraz inaczej. Fajne. Cekaw jestem czy to projekt jednoosobowy, czy zespołowy. ?? Albo trzeba być rentierem i nie pracować albo to projekt życia. Mi budowanie idzie strasznie wolno, musze się z 10 razy zastanowić, 5 razy przymieżyć zanim coś przykleje. Przy tej skali to chyba faktycznie dla mnie to bylby projekt no może nie życia ale -nastu lat. :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 A przyjrzales sie tym dziadkom - oczywiscie ze ludzie z dobrym kontem i nic lepszego do roboty. Im juz praca w przyjemnosciach nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Aby nie zakładać nowego tematu również zapytam tutaj Jaki byście polecili silnik benzynowy do tego modelu (Giant Super Sportster): http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=7844 Bo chyba 26 ccm to za malo a 50 za duzo. Ten DLE-30 niby ok ale chyba ma kiepskie opinie dosc (a to przygasa a to cos). Mozna by Saito FG36 ale to nie ta półka. Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ten DLE 55 będzie moim zdaniem dobry. Twój model ma rozpiętość ponad 200 cm. Masa do startu to około 6-7 kg. Moim zdaniem nie ma co się zastanawiać tylko brać tego DLE 55 Nie ma jeszcze opinii na temat tego DLA 56. Jest trochę lżejszy i tańszy. No ale to moja opinia, może inni znają ten model i będą mogli się konkretniej wypowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam po Świętach, Pytanie trochę off dotyczące USCG Herculesa - Jaki jest podział ról pomiędzy pilotami, bo zdaje się widzę ich trzech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jaki byście polecili silnik benzynowy do tego modelu (Giant Super Sportster): http://modele.sklep.pl/pr...roducts_id=7844 Przecież podają pojemność zalecaną - 32cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 pojemność zalecaną - 32cm. A jaki jest silnik który ma 32 ccm ? Chodzi mi o to, czy lepiej wstawić mu coś mniejszego (np JC 28cc evo http://ef3m.pl/347,silnik-benzynowy-jc-28cc-evo.html) czy większego (jakiś 50cc )? Ewentualnie może jakiś inny polecacie? Różnica w wadze jest spora (ok 600g między tym 28 a 50) , choć latać pewnie będzie z oboma. Chodzi o model Giant Super Sportster. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 http://www.ef3m.pl/355,-b-silnik-benzynowy-dle30-b-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 No pare postów wyżej pisałem że DL-30 mi nie za bardzo pasuje, bo coś problematyczny jest (jest tu wątek o tym że przygasa czy coś). No ale może się do niego przekonam. Jeszce jest taki RCGF-32 (pewnie jakaś kopia tego DL). Ogólnie przede wszytskim chodzi mi żeby silnk był łatwy w obsłudze i niegasł, łatwo odpalał itp. W każdym razie, chyba lepiej taka 30 niż 50 bo po co taka cegłe wozić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Julek właśnie odpaliłem dziś DLE30. Pracuje na razie OK, no ale to dopiero 1 zbiornik wypaliłem. Popytałem tu i tam o ten silnik i wszyscy sobie go bardzo chwalą. Ma ponoć jedną wadę a mianowicie przy twardym lądowaniu gaśnie. Coś z membraną jest nie tak. Ale to mówili ludzie, którzy kupili zaraz na początku jak sie pokazały. Ja mam nową wersje bo nawet układ zapłonowy jest trochę zmodyfikowany i ma dodatkowy kabelek do tachometru. Mam nadzieje, że ten feler z gaśnięciem przy lądowaniu też zmodyfikowali. Kupuj DLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 No to chyba tak zrobie, bo wygląda że to najlepsza opcja chyba - lekki i mocy dosc ma. W sumie jak zgasnie przy ladowaniu to pół biedy A gdzie kupowałeś? Bo np w Nastiku i na ef3m sa nie dostępne obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Sprowadziłem z HC. VAT-u nie naliczono. Dziś lub jutro napisze swoje boje z pierwszym uruchomieniem oraz z pierwszą regulacja. (taka relacja od niedoświadczonego w benzynowych dla niedoświadczonych). Spostrzeżenia i uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.