Skocz do zawartości

MC 19 i 2,4GHz

robintom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam modułu do MC 19.

I tak prowadządz wywiad środowiskowy i czytając fora,

zauważyłem że jakos tak mało jest o mc 19 i modułach Jeti Duplex.

Może ktoś ma jakieś doświadczenie lub coś słyszał o sprawdzaniu sie w polu Jeti Duplex?

Czy ten moduł i odbiornik sprawdzi się w 14kg modelu?

Podoba mi się też to że antena w nadajniku taka poręczna.

Obecna to same kłopoty.

Jedni myślą że ryby łowię a przy strzelaniu z gumy muszę uważać na stateczniki szybowca

czy nawet na własne oczy by nie wydłubać. :D

Opublikowano

Od wiosny użytkuję taki zestaw. Jak dotąd bez zastrzeżeń. Nie wiem czy sprawdzi się w 14kg modelu (u mnie najcięższy ma nieco ponad 4kg) ale wydaje mi się że jak w każdym innym. Ze względu na to że mam kilka odbiorników na 35MHz w nadajniku pozostał stary moduł.

Do zalet oprócz krótkiej anteny zaliczył bym jeszcze możliwość podglądu poprzez jetibox np. stanu napięcia akumulatora podczas lotu a po dołożeniu odpowiedniego sensora (tu MUI) również pobieranego prądu (w motoszybowcu bardzo praktyczne).

Opublikowano

Witam

Tomek obecnie na rynku jest kilka modulow do Mc-19 i napewno kazdy funkcjonuje poprawnie.Co do wagi modelu to Daniel ma racje ,nie ma znaczenia, no chyba ze te 14kg to szybowiec :mrgreen:Ja narazie zostaje przy Mc-19 35MHz i odbiornikach SMC19DS.A jesli chodzi o antene, to do latania motoszybowcami uzywam krotkiej anteny(400mm),ale tylko jezeli latam sam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

I nadal się biję z myślami co wybrać. :evil:

Spektrum czy Jeti Duplex :?: :!:

Jeti Duplex czy Spektrum :?: :!:

Może ktoś przeważy informacjami tę szalkę z jednej lub drugiej strony?

Może jakieś światełko w tunelu. :idea:

Opublikowano

Po kilku dniach uciechy z M-Linkiem sprzedalem toto - dobre jest ale okazalo sie ze telemetrii z nadajnikami Profi MC4000 nie ma i nie bedzie.

Po przeczytaniu co ludzie na RC-Groups maja do powiedzenia na temat Spectrum i Jeti - bez wiekszego namyslu zamowilem Jeti. W tej chwili najnowsza wersja to pelny FHSS, mozliwosc uaktualniania firmware, niezle programowanie odbiornika i kochana telemetria na oslode. I mozna wlasne/czyjes (czytaj "tanie") czujniki uzywac - chlopcy szybko toto rozkodowali.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi.

Postanowiłem kupić Jeti.

Ale mam jeszcze jedno pytanie.

Na youtube widziałem test i nie wiem na ile on jest miarodajny ale było pokazane

serwo podłączone do Jeti i Futaby i to pierwsze działało nie jak proporcjonalne ale jak

sześcio pozycyjne. Ale test był robiony rok temu. A dla elektroniki to jak epoka.

Opublikowano

Robintom - test na Youtube byl robiony na skraju zasiegu - porownanie Futaby z Jeti. Futaba okazala sie byc o kilka metrow lepsza. Poza tym od tego czasu Jeti mocno zmienilo firmware. Na zasieg to nie wplywa ale na sposob dzialania bardzo.

Opublikowano

To wybrałem Jeti

Ale że moja pierwsza aparatura to był Hitec Eclipse7

to przy okazji pooglądałem i pomacałem sobie Aurore.

I gdyby nie to że mam już MC19 to nie wiem co by było gdybym miał teraz wybierać

aparaturę. Bardzo fajny kompakcik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.