robintom Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Szukam modułu do MC 19. I tak prowadządz wywiad środowiskowy i czytając fora, zauważyłem że jakos tak mało jest o mc 19 i modułach Jeti Duplex. Może ktoś ma jakieś doświadczenie lub coś słyszał o sprawdzaniu sie w polu Jeti Duplex? Czy ten moduł i odbiornik sprawdzi się w 14kg modelu? Podoba mi się też to że antena w nadajniku taka poręczna. Obecna to same kłopoty. Jedni myślą że ryby łowię a przy strzelaniu z gumy muszę uważać na stateczniki szybowca czy nawet na własne oczy by nie wydłubać.
japim Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Kolega Jacek zamocował sobie Jeti Duplex w MC16/20: http://www.modelerc.info/technika/jeti_duplex.html
Deem Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Od wiosny użytkuję taki zestaw. Jak dotąd bez zastrzeżeń. Nie wiem czy sprawdzi się w 14kg modelu (u mnie najcięższy ma nieco ponad 4kg) ale wydaje mi się że jak w każdym innym. Ze względu na to że mam kilka odbiorników na 35MHz w nadajniku pozostał stary moduł. Do zalet oprócz krótkiej anteny zaliczył bym jeszcze możliwość podglądu poprzez jetibox np. stanu napięcia akumulatora podczas lotu a po dołożeniu odpowiedniego sensora (tu MUI) również pobieranego prądu (w motoszybowcu bardzo praktyczne).
robintom Opublikowano 5 Października 2009 Autor Opublikowano 5 Października 2009 Dzięki za odpowiedź. Może ktoś ma jakieś informacje czy doświadczenie co do zaufania do modułów i odbiorników Jeti a Spektrum.
Wiesiek Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Witam Tomek obecnie na rynku jest kilka modulow do Mc-19 i napewno kazdy funkcjonuje poprawnie.Co do wagi modelu to Daniel ma racje ,nie ma znaczenia, no chyba ze te 14kg to szybowiec :mrgreen:Ja narazie zostaje przy Mc-19 35MHz i odbiornikach SMC19DS.A jesli chodzi o antene, to do latania motoszybowcami uzywam krotkiej anteny(400mm),ale tylko jezeli latam sam.
robintom Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 I nadal się biję z myślami co wybrać. :evil: Spektrum czy Jeti Duplex :?: :!: Jeti Duplex czy Spektrum :?: :!: Może ktoś przeważy informacjami tę szalkę z jednej lub drugiej strony? Może jakieś światełko w tunelu. :idea:
Leszek_K Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Po kilku dniach uciechy z M-Linkiem sprzedalem toto - dobre jest ale okazalo sie ze telemetrii z nadajnikami Profi MC4000 nie ma i nie bedzie. Po przeczytaniu co ludzie na RC-Groups maja do powiedzenia na temat Spectrum i Jeti - bez wiekszego namyslu zamowilem Jeti. W tej chwili najnowsza wersja to pelny FHSS, mozliwosc uaktualniania firmware, niezle programowanie odbiornika i kochana telemetria na oslode. I mozna wlasne/czyjes (czytaj "tanie") czujniki uzywac - chlopcy szybko toto rozkodowali.
Swift Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam Ostatnio, moduł 2.4 GHz, do MC-19 oferuje także Futaba: MODUL 1 MODUL 2 PP
Leszek_K Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Tak jest - tyle ze odbioniki Jeti znacznie tansze
robintom Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Opublikowano 5 Listopada 2009 Dzięki za podpowiedzi. Postanowiłem kupić Jeti. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Na youtube widziałem test i nie wiem na ile on jest miarodajny ale było pokazane serwo podłączone do Jeti i Futaby i to pierwsze działało nie jak proporcjonalne ale jak sześcio pozycyjne. Ale test był robiony rok temu. A dla elektroniki to jak epoka.
Leszek_K Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Robintom - test na Youtube byl robiony na skraju zasiegu - porownanie Futaby z Jeti. Futaba okazala sie byc o kilka metrow lepsza. Poza tym od tego czasu Jeti mocno zmienilo firmware. Na zasieg to nie wplywa ale na sposob dzialania bardzo.
robintom Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 To wybrałem Jeti Ale że moja pierwsza aparatura to był Hitec Eclipse7 to przy okazji pooglądałem i pomacałem sobie Aurore. I gdyby nie to że mam już MC19 to nie wiem co by było gdybym miał teraz wybierać aparaturę. Bardzo fajny kompakcik.
Leszek_K Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Robintom - nie obrazaj MC19 - Aurora do piet mu nie siega.
robintom Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 Wiem. Ale Aurora fajnie wygląda.
Leszek_K Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Dlatego Multiplex Profi zle sie sprzedawal w Stanach - nie wygladal
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.