Skocz do zawartości

Radio Control Helicopter

Nergal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim zdaniem zenada.... to tak samo jak sie kupi raptora 50-tke tez sei go sklada wieczorkiem...

I jeszcze to gyro... to jest do 450-tki.... czekac tylko az beda na alledrogo;D

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

smootny, ale radio jest dopiero przy 46 numerze :D

ups - a już miałem nadzięję :] - no cóż pozostało mi dalej exploatować moje sytropiany/elapory Multiplexa i panele podłogowe Blejzyka :rotfl:

... ale co tam jest mi z tym nawet całkiem dobrze :]

Opublikowano

Niesamowite przyspieszenie i prędkość wznoszenia zapewnia jednocylindrowy silnik spalinowy o zapłonie iskrowym .

Jednocylindrowy silnik spalinowy o zapłonie żarowym,

pojemności 8,17cm3 i mocy 1,8KM

To wiele wyjaśnia :)

Cytaty oczywiście z oficjalnej stronki.

Pozdrawiam

Adam

Opublikowano

ten wynalazek to Chińska podróba podróby Jingshi TZ50 ... z głowicą ich własnego konceptu..

debili nie sieją :crazy:

czekamy na pierwszego ktory sie ujawni z zakupem :lol2:

Opublikowano

ja kupiłem!! żartuję, też widziałem w empiku tą gazetkę, leżała obok jakiegoś innego "cacka" i sobie pomyślałem, niech no chłopaki zobacza z pfmrc to się napewno ktoś naskrobie o tym:) A tak przy okazji, może napisać do producenta, że jednak model powinien być sprzedawany osobą dorosłym? jak sobie Jaś kupi z kieszonkowego, to mama będzie zła jak mu odetnie paluszki, a tak to będzie zła na siebie i producenta. Tak sobie myślę głośno. Ciekaw jestem co będzie następne, auto było, samolot był, teraz heli, a galeon też był ino nie rc(chyba) teraz czas na ...? pomysły jakieś? dawać!:)

Opublikowano

... latająca deska klozetowa albo zestaw do fvp - będą poakowac po jednym tranzystorze i srobce... i wezma za to 10000zl czyli z 1000zl wezma 10000

a gogle beda z prenumerata osobno w 1000000000000numerze w cenie 2000zł

Opublikowano

jak sobie Jaś kupi z kieszonkowego

to musiałby mieć bogatych rodziców i spore kieszonkowe, bo ktoś policzył że ten model bedzie kosztował ok. 6000PLN :devil:

Przeczytaj na drugiej stronie post Daniela on wyliczył jaki jest koszt tej kolekcji i nie pisz że ktoś wyliczył jak sam nie sprawdziłeś.
Opublikowano

kolejny modelik z odmiany do :ass: , kupowałem kiedyś Monster tracka ,okazalo się ze jak dobrze pamietam po 5'tym numerze juz nigdzie nie można było dostać nowszych numerow, tylko przez zamowienie prenumerary ,ciekawe jak teraz to bedzie :>

Opublikowano

jak sobie Jaś kupi z kieszonkowego

to musiałby mieć bogatych rodziców i spore kieszonkowe, bo ktoś policzył że ten model bedzie kosztował ok. 6000PLN :devil:

obecnie to chyba nie problem, jak byłem w model fanie przyszedł właśnie taki JAŚ z mamusią i zapytał wskazując na rtf p51 mustang, nie pamiętam firmy, "to się skleja i lata"? popatrzyliśmy na siebie z Panem Darkiem, i on odpowiedział, że tak i szukał dalej listewki za 1,50 dla mnie;) a mamusia powiedziała, że w takim razie bierzemy i wybulili kupę kasy, nie pamiętam ile ale grubo ponad 700, po pewnym czasie wrócili, trafem też byłem w sklepie i tym razem tata Jasia mówi, że nie działa, i że ma być naprawione, okazało się, że jak mały wyrzucił z ręki model ten spadł w na krecią głowę i kaupt.

"mógł Pan powiedzieć, że się nie da latać" "nie pytała Pani czy to jest model dla początkującego"...

morał? w obecnym świecie rodzice uważają, że ich dzieci są genialne, a jak mają twardą gotówkę to nic się nie liczy.

Więc Jaś może kieszonkowe mieć w portfelu taty ile tylko chce...

Ciekaw jestem tylko co będzie gdy ten Jaś zacznie sam zarabiać, doprowadzi do upadłości firmę tatusia i zostanie z niczym.

cholera troche odszedłem od tematu, przepraszam.

Niesprawiedliwe jest życie, ja odkładam na części, czy modele po śmiesznych kwotach, staram się budować z części, które mam, a taki rodzic nie myśli nad tym czy warto inwestować.

jeszcze raz przepraszam za off topic.

wracając do helika, to niezły będzie ubaw czytać o jego budowie i ulotnieniu.

Opublikowano

"mógł Pan powiedzieć, że się nie da latać" "nie pytała Pani czy to jest model dla początkującego"...

To jest super podejscie...

Gdyby powiedzial na poczatku - to sprzedal by im jakiegos EG, a oni po kilku tygodniach/miesiacach wrocili by po p51 i pare innych klamotow, a tak pojda gdzie indziej.

Postawa godna gratulacji :wall:

Opublikowano

kolejny modelik z odmiany do :ass: , kupowałem kiedyś Monster tracka ,okazalo się ze jak dobrze pamietam po 5'tym numerze juz nigdzie nie można było dostać nowszych numerow, tylko przez zamowienie prenumerary ,ciekawe jak teraz to bedzie :>

Teraz będzie tak samo jak z każdą kolekcją. Ja prenumeruję spitfire ale na podstawie mojej prenumeraty powstaje równolegle 6 szt identycznych modeli. Oryginał służy jako szablon a modele budujemy ze swoich materiałów.

Z tym helikopterem niestety ale nie da się tego zrobić.

Opublikowano

Pytanie - po co robic takie coś z helikopterem, jeśli kit "450" można mieć za 50-60$.

Np. CopterX CX 450 Aluminium Edition V2 albo EXI Aluminum 450 Barebone Kit V2.

Radio i tak trzeba kupić, tak samo jak silnik, całą elektronikę i resztę drobiazgu.

Nawet kupując do niego o wiele lepszy niż "kolekcjowy" sprzęt - typu radio Spektrum DX6i i inne takie, łącza cena wyjdzie i tak na poziomie 1/3 (może 1/2) tej kolekcji, a jakościowo będzie o lata świetlne do przodu.

Opublikowano

Miq27

Jaki "o wiele lepsze radio od DX6i ?:P nie obrazaj tej aparatury! :P

Opublikowano

Następna będzie makieta w wersji 1:1 odrzutowca napędzana szczotkowym silnikiem odrzutowym z zasilaniem termojądrowym :) . Każdy atom promieniotwórczy w osobnej gazetce. gratis dołożą kombinezon lotniczy. wszystko sterowane oczywiście aparatura najnowszej generacji w paśmie nikomu nie znanym 27 MHz .

Alem się wyżył na wydawcy ( za co przepraszam ) ;)

Opublikowano

Blikes, napiszę powoli żeby było łatwiej przeczytać :)

W tej kolekcji radio to coś klasy HK 6k 2.4GHz za 30$ komplet.

Kupując do naszego "kita" CopterXa, EXI, HK450, ... (niepotrzebne skreślić) znacznie lepszy osprzęt niż załączony do kolekcji - tutaj przykładem lepszego osprzętu jest DX6i (MX-12, Futaba 8, JR 12X :wink: , whatever) - i tak poskładamy helika taniej niż tę kolekcję.

Przy sprzyjających wiatrach taniej można chyba nawet poskładać oryginalnego TRexa Nitro niż ten wynalazek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.