Jurek46 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam . Formy kabinki i mordki przekazałem Piotrowi i z tego co wiem są one w jego posiadaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Jaka jest planowana waga Edka do lotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Jak najniższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 A to ciekawe , to kibicuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 no i wczoraj otrzymałem rysunki kabinki do wyfrezowania pod CNC: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dziś otrzymałem kilka fajnych fotek, niestety sam nie umiem jeszcze tak rysować, ale dziękuję za pomoc. Jeszcze trochę i doczekam się mordki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Piotruś przerażasz mnie tymi ażurami. W pozytywnym tego słowa znaczeniu. Mówiłeś, że tylko coś dłubiesz a tu proszę..... no no. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Cześc PIOTRZE dawno nie mieliśmy okazji pogadać YAK 55 od ciebie ma się dobrze chociaz ten EDZIO zapowiada się równiwez świetnie .Kiedy przewidujesz dostepnosć puzli kit ??? pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Trochę z innej beczki.Buduję Edga starszej wersji i chciałbym pokazać kilka fotek. Aktualnie produkuje się forma do maski, bardziej smukła w porównaniu do poprzedniej wersji.Silnik do napędu to 3W 55i, trochę ciężki, ale damy radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Fajnie, że kończysz ten model. Ja wrócę do Edga od nowa, ale dopiero za jakiś czas (mam nowy "tartak" od Piotra). Teraz chwilowo wróciłem do śmigłowców i muszę skończyć półmakietę śmigłowca Bell-222, którą dostałem od żony dość dawno temu. Jeśli jej nie skończę to będę miał chyba dożywotni szlaban na wydatki modelarskie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 elementy lotki i cała lotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Piotrze , z czego robisz oś zawiasu lotek - jakaś rurka / pręt mosiężny? I drugie pytanie - jak przygotowujesz otwory w sklejkowych zawiasach w skrzydłach i lotkach? Nie można ich zwyczajnie wywiercić prostopadle, a w całym płacie czy lotce jest utrudniony dostęp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Zawiasy tego typu można przewiercić specjalnie do tego zrobionym wiertłem z pręta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wszystko pięknie i ładnie wyszło, ale trzeba będzie zrobić poprawkę w lotkach, generalnie chodzi o nakładki sklejkowe, niestety nie przewidziałem że lotka jest pod kątem i trzeba dać luz. Walczyłem z tym cały dzień, metodą prób i błędów. Trzeba będzie dokonać korekty. Pokażę to na zdjęciach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 No właśnie. Zawiasy nie są prostopadłe do krawędzi skrzydło / lotka. Trudno to osiowo powiercić i dobrze spasować. Chyba u siebie pozostanę jednak przy zawiasach kołkowych. Edycja: Piotrze, a czy nie warto byłoby troszkę zmienić konstrukcję zawiasu? Nawet w wyciętych zestawach przy odrobinie pracy dremelem można uzyskać zawias prostopadły do krawędzi skrzydło - lotka. Całość powinna być łatwiejsza do spasowania i nic nie powinno trzeć. Teraz jest jak na rysunku poniżej: Ja bym poszedł raczej w tym kierunku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Fotki z postępów prac na poprzednią wersją i zdjęcia kopyta do formy maski tego Edga.Jak na razie planowana masa po dodaniu wszystkich składników to około 7,7 kg z silnikiem crrc 55 ii (bez paliwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 kopyto do maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nono coś jednak się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.