Linean Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Tak, lecz jest to informacja że oczekiwanie na daną paczkę, a nie że ją odebrano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Heh, aż takim optymistą nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 @Xeo masz rację ale nie 4% tylko 2,5% jeśli zrobisz to przed kupnem , cyt. "(I) W przypadku wymiany waluty na koncie PayPal poza lub przed dokonaniem transakcji prywatnej lub komercyjnej („Na koncie”) (np. przeliczanie sald na inne waluty przed dokonaniem wypłaty), jak również w przypadku transakcji obejmujących konwersję walut, gdzie sprzedający wyraził zgodę na zapłacenie opłaty za konwersję: 2,5% powyżej hurtowego kursu wymiany " Czy to znaczy, że klikając odpowiednią wajchę można kupić taniej o 2%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 tak, wystarczy przeliczyć saldo konta na dolary przed zakupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 tak, wystarczy przeliczyć saldo konta na dolary przed zakupem A czy zamiast tego wystarczy ustawić walutę USD jako domyślną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Musisz mieć dwie waluty, i wpłacasz w złotówkach i wtedy klikasz przelicz na USD tak na pewno działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Musisz mieć dwie waluty, i wpłacasz w złotówkach i wtedy klikasz przelicz na USD tak na pewno działa Dokładnie nie da się zrobić wpłaty w USD bo sam tak kombinowalem :-) Na czymś muszą zarobić, ale to i tak bardziej opłacalne niż przewalutowanie w locie. Jak wpłacasz na konto i przeliczasz na USD masz 2,5% prowizji a w locie 4% ~wysłane z LG p760 przy użyciu Tapatalk~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Właśnie chciałem zrobić zamówienie z HK - aparatura, ładowarka, lipole, bixler 2 + elektronika W związku z faktem że większość produktów jakie potrzebuję są niedostępne w magazynie EU zdecydowałem zrobić zamówienie z chin. Idzie dłużej + vat (duża paczka więc prawdopodobieństwo duuuże - czytając wpisy na forach) ale zapewne taniej niż u nas patrząc na koszt poszczególnych podzespołów. Przeszedłem do 2 kroku i kosztów dostawy i zdębiałem koszt dostawy ponad 120$ Mówię sobie dobra to przez lipole (w sumie 3 sztuki) to je zamówię lokalnie, usunąłem i co koszt dostawy nadal ponad 50$. Patrząc na ten koszt dostawy zaczynam szukać czegoś w Polsce bo wyjdzie na to samo a znacznie szybciej będzie u mnie. Może ktoś poleci jakieś zaufane i godne uwagi sklepy? Ja właśnie przeglądam abc-rc.pl ale może gdzieś jeszcze powinienem zajrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 modelemax ... tylko poproś żeby dobrze zapakowali .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 W cyber-fly też są na miejscu Turnigy i ceny ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Musisz mieć dwie waluty, i wpłacasz w złotówkach i wtedy klikasz przelicz na USD tak na pewno działa Zrobiłem wg przepisu, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 modelemax ... tylko poproś żeby dobrze zapakowali .. I żeby się nie pomylili przy pakowaniu zakupionych przedmiotów, bo ostatnio często dochodzi do pomyłek - przez to przestałem tam robić zakupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Moja paczka idzie teraz przez Malezję http://www.pos.com.my/pos/homepage.aspx Jest też podział przesyłek z lipo i bez, różnią się delikatnie ceną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dokładnie jak pisze Robert. Jak zobaczyłem koszt prawie 150$ za przesyłkę z Chin to 3 razy się zastanowiłem i podzieliłem zamówienie. Część gratów zamówiłem z HK magazyn EU a resztę w Polsce Cały czas zastanawia mnie od czego zależne jest naliczanie Vatu na przesyłki spoza UE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Cały czas zastanawia mnie od czego zależne jest naliczanie Vatu na przesyłki spoza UE. W UE nie ma watu dlatego warto zamawiać w Hooby King EU. A z poza uni wat zależy od wielkości zamówienia teraz chyba do 30$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 W UE nie ma watu dlatego warto zamawiać w Hooby King EU. A z poza uni wat zależy od wielkości zamówienia teraz chyba do 30$. Czy dobrze rozumiem że Vat jaki mogę zapłacić to max 30$? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Czy dobrze rozumiem że Vat jaki mogę zapłacić to max 30$? Płacisz 23% Vat od zakupu powyżej 50$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Co czyli żebyś zrozumiał od paczki 100$ zapłacisz 23$ w Polsce tylko ze w złotówkach 2 tygodnie temu robiłem paczke na równe 100 dolców z groszami i tak dokładnie mi wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Z tym, że granica 50$ za paczkę jest dość umowna i może się zdarzyć, że jak będziesz miał wpisana wartość paczki na 40$ to też możesz trafić do US na doliczenie vatu. Wat doliczany jest niestety po kwocie jaką płacisz z paypala, czyli łącznie z przesyłką Zakupy z magazynu euro maja już vat wliczony w cenę, z tego powodu nie trafią ponownie do US na doliczenie vatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zamówiłem i zapłaciłem dziś pierwszy raz Po tym co piszecie mam obawy, ale spróbowałem - przez Europa... Zobaczymy jak to sie potoczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.