szpachla Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Pisz do nich bo ci nie wyślą Edit: diabolo. Nierejestrowane w Polsce nie dochodzą... nawet do sortowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 wysłali 9 stycznia bo wtedy przyszedł mi email (w statusie tez jest numer) do tej pory zamowilem moze ze 4 takie przesylki i wszystkie dochodziły edit: rozmawialem z chinczykiem i powiedzial ze trzeba liczyc od 2 do 22dni (nierejestrowane) jezeli nie dojdzie wtedy mam sie odezwac do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Powinnon się liczyć 14 dni roboczych więc twoja przesyłka ma jeszcze kilka dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 ja złożyłem zamówienie i zapłaciłem 02.08.2013 paczka wysłana 09.08.2013 a do mnie doszła 26.11.2013 (magazyn EU) i przywiózł ją kurier z PP a nie GLS koszt przesyłki też 10,03 $. Niestety musiałem zapłacić 2 razy za przesyłkę bo za pierwszym razem paczka została zwrócona do nadawcy ponieważ niemiecki GLS nie chciał przyjąć paczki z powodu gabarytów, podobno nie mieściła się na palecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartuś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ile zazwyczaj czekacie aż zmieni się status "In Customs-Control warehouse", nie doczytałem aby ktoś o tym wspominał a na zagranicznych forach piszą ze zazwyczaj 2-10 dni. Status Location Destination Country Date 2014 Received by China Post Shanghai Poland 20140119 1243 2014 Export Security Scan Shanghai Poland 20140120 0940 2014 In Customs-Control warehouse Shanghai Poland 20140120 1044 Swoją drogą od "Shipped" do trackingu minęło 5 dni - coś im się te statusy rozjeżdżają ale i tak nawet jak w PL dorzucą VAT będę na aparaturze o jakieś 15% do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj123 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja ostatnio (po raz kolejny) po oczekiwaniu na wysyłkę (nie otrzymanie) ponad 2 tyg. założyłem sprawę w Paypalu i czekam na zwrot kasy. Oczywiście natychmiast był kontakt z prośba o zamkniecie sporu i wtedy "się dogadamy"- oczywiście zamknięcie sporu UNIEMOŻLIWIA jego ponowne otwarcie- czyli jest to przyznanie racji sprzedającemu. Zauważyłem, że jak mam 2-3 zamówienia to idą dużo lepiej niż ich ten zakichany "platinum member", więc zakładam konta, do pierwszego sporu w PP i następne. Generalnie firma, dziadowska, kłamią i oszukują co do wysyłek, numerów przesyłek i klienta maja serdecznie w dupie. Ale fakt ceny maja najniższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Moja i kolegi paczka z połowy grudnia znikła z trakingu i jak nie było tak jej nie ma. Spór otwarłem i lada dzień będzie przekształcony w roszczenie. Odpowiedzi w sporze żadnej nie dostałem. Mając doświadczenie z banggood to HK i tak jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja jak dotychczas 1 zamówienie z HK EU i żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie z kolejnymi :-) ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moja i kolegi paczka z połowy grudnia znikła z trakingu i jak nie było tak jej nie ma. Spór otwarłem i lada dzień będzie przekształcony w roszczenie. Odpowiedzi w sporze żadnej nie dostałem. Mając doświadczenie z banggood to HK i tak jest w porządku. Mam dokladnie taka sama sytuacje. Zamowilem paczke w polowie grudnia. Tracking Malysia Post - tragedia. Uaktualnial sie z tygodniowym opoznieniem. W polowie stycznia uaktualnil sie ostatni wpis z.... 22 grudnia - ze przesylka przyleciala do UK i slad po niej zaginal... Na HK gadalem na Chat'cie - stwierdzili ze investigation z firma wysylkowa bedzie trwalo - uwaga? 4- 6 tygodni!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Poczekaj jeszcez chwilę, miałem identyczną sytuację. Paczka poleciała do UK i tam długo leżała, chyba z tydzień po czym zniknął ten wpis w ogóle, tak jakby go nie było. Ostatni wpis to było znowu wyjście z Malezji. Po ok tygodniu pojawiło się na sledzenie.poczta-polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moje paczki według 17track też zazwyczaj stawały w UK, na poczcie polskiej było, że są w Kuala Lumpurze, ale jak na razie 3 z 4 doszły. Tragiczna ta malezyjska poczta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 No moje zamówienie idzie jak krew z nosa... mam nadzieję że w ogóle dojdzie... 11-ty styczeń przygotowane, 16-ty styczeń wysyłka 26-ty styczeń przychodzi do MPC PMIH (KLIA) (cokolwiek to znaczy) i teraz coś czego nie kumam... 26-ty styczeń tranzyt RoyalMail GB Po kiego grzyba to idzie przez wyspy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 To nie znaczy jednoznacznie ze idzie przez wyspy. Choc jest to wielce możliwe. czekali az sie uzbiera troche paczek i wysłali hurtowo samolotem Via Royal mail gdzies Z wysp czasami przesyłka jest wysyłana RoyalMail a dochodzi do nas GLSem. GLS przechwytuje paczkę w Niemczech. Tak firmy współpracują ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 dzięki za wyjaśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witajcie co o tym myślec bo juz 2 tygodnie minęły od zapłacenia http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RC001216431MY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Jeszcze tydzien poczekasz, paczkę przejmie RoyalMail i powoli ruszy do Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Nic, trzeba czekać. To jest mniej więcej tak. Płacisz, czekasz 5dni, aż status będzie [sHIPED]. Następnie znowu czekasz kilka dni, aż się pojawi w trackingu wpis, ten co łaśnie masz. Potem znowu kilka dni, że doszło dosortowni, potem znowu kilka dni aż wyjdzie z Malezji itd. Jednym zdaniem, strasznie się to ślimaczy. Przygotuj się na czekanie cały miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 ostatnia paczka równo miesiąc czekania czas przerzucić się na jakiś inny sklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Nic innego nie ma tak taniego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ostatnio częściej kupuje w HK EU,. Koszt niewiele wiekszy a paczka przychodzi o wiele szybciej. Szkoda tylko , że asortyment jest wciąż taki mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.