szpieg Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 40 % produktów mało nic sie nie da sklecić z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 To fakt ale przynajmniej część gratów można kupić trochę taniej i mieć to w miarę szybko ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Teraz większość modelarzy z europy przerzuciła się na ten magazyn. Jak ma się czekać po 3 tygodnie na paczkę pod strachem że trafi na vat to lepiej dołożyć kilka $ i kupić w Euro warehouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 A tak Vat masz już wliczony w HK Euro i nie musisz się już bać Urzędu Celnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 ????? Jak wy ściągacie te paczki? Ja wybieram z International Warehouse najtańszą przesyłkę (Air Parcel registered) i nie idzie nigdy przez żadną pocztę malezyjską, ani tym bardziej przez GB - prosto z Singapuru (lub Hong Kongu) trafia do Polski i na tym się kończy. Teraz ciągnę jakąś paczkę około 300$ wartości, po niecałych dwóch tygodniach jest już z Polsce (widzę w śledzeniu Poczty Polskiej, że jest w urzędzie celnym). Tracker poczty singapurskiej: 01/02/2014 11:11 Held by Customs at Destination 01/02/2014 08:37 Received at Destination Transit Centre 01/02/2014 08:37 Held by Customs at Destination 25/01/2014 17:52 Handover to Airline 25/01/2014 15:27 Processing at Air Transit Center 22/01/2014 14:28 Processing at Sorting Centre 21/01/2014 20:06 Acknowledged at Transit Centre 21/01/2014 18:34 Pending shipment from Merchant/Shipper a tak to wygląda w trackerze Poczty Polskiej: Nadanie przesyłki 2014-01-22 13:28 International Postal System Wysłanie przesyłki 2014-01-22 14:28 SINGAPORE SŘ2 Nadejście przesyłki 2014-02-01 08:37 WER Warszawa Zatrzymanie przesyłki w cle 2014-02-01 10:11 WER Warszawa I tak jest przy każdej mojej przesyłce z int. warehouse. A ostatnio ciągnąłem ze 3. Więc dziwne coś z tą Malezją... Jedna uwaga - jeśli ciągniecie pakiety, to ciągnijcie z European Warehouse. Z resztą jest tam znaczna część najpotrzebniejszych rzeczy (a pozostałe można nabyć chociażby w abc-rc.pl A no i jeśli ktoś się nie wyrobił z zamówieniem z int. warehouse przed 31 stycznia to nie zazdroszczę )) Dostanie paczkę w marcu, może kwietniu (chiński Nowy Rok hehe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Moje doświadczenie z HK jest takie że przy ósmej przesyłce trafiła się dopłata dla urzędu. A teraz przy dziesiątej paczka wyszła nieszczęsną pocztą malezyjską dwa dni przed nowym chińskim rokiem i nic nie wiadomo o niej bo trackingu jak narazie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 No do mnie właśnie dotarło awizo... jutro odbieram paczuszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 A ja mam taki pasztet: zamówienie 23-12-2013 w HK International , obsługa via poczta malezyjska i efekt jak na załączonym obrazku. Z HK dostałem odpowiedź: We have checked for you with following information Invoice Number 8356582 Destination AUSTRALIA Dispatch Order Generated Jan/08/2014 06:37:30 UTC Item Dispatched Jan/03/2014 06:09:00 UTC Dispatch made on Flight VA4152 Your supplier has shipped your item with additional tracking features, as noted below: Transferred to delivery party Australian Postal Corporation Jan/19/2014 23:40:00 UTC Australian Postal Corporation Tracking Number LX100161181FJ you may check for the update with your tracking number http://www.logicons....ckingItems.aspx Chyba nie ma na co czekać - trzeba zakładać spór w Paypalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Wszystko gra. Tylko trzeba cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Tak do końca, to nie wiem, czy gra. A jak minie 45 dni, to sporu w Paypalu nie założę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Pytanko. Czy stronka http://hobbyking.com/ działa wam normalnie? U mnie od jakiegoś czas albo nic się nie ładuje albo ładuje ale idzie jak krew z nosa. Zastanawiam się czy to cos u mnie czy po ich stronie się zwaliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Czasami u nich tak bywa. Teraz u mnie też działa powoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SRB Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 U mnie HK ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 witam nierejestrowana z Holandii wysłana 9 stycznia dotarła wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Nierejestrowana z Holandii? To chyba z ziołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 _BRODA_ ładne Lambo. Który rocznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Żadnych nowych informacji na temat przesyłki, założyłem spór w Paypalu (mój pierwszy, po pięciu latach zakupów w HK - do tej pory było bez zarzutu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Szpieg ładne ładne a jakiego kopa ma. Miałem okazje się przejechać na torze. A który rocznik nie wiem bo nie moje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto987 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 To i ja dorzucę coś od siebie. Otóż zamówiłem dwie paczki po 1kg w odstępie dnia tj 14 i 15 stycznia. Paczki miały bardzo szybko status Shipped, bo 15 stycznia, czyli dosłownie kilka godzin po zamówieniu drugiej paczki. Szok przeżyłem, jak 29 stycznia listonosz przyniosł mi dwie paczki. Czyli po około 14 dniach od zamówinie miałem zabaweczki w rękach. Oczywiście sledzenie miałem w PL. Wcześniej natomist, bo 15 grudnia również zamówiłem paczuszkę. 19 grudnia status Shipped. I potem było ciekawie, bo paczki nie było ani w malezyjskim trackingu, ani w polskim. Całe szczęscie 8 stycznia dostałem paczkę. Paczka nawet nie miała śledznia w Polsce. Jednak najbardziej zdziwił mnie fakt braku pieczątek celnych typu: dopuszczono do obrotu. Tak jakby paczka widmo, żadnego trackingu nic. Teraz czekam na paczkę zamówioną 5 lutego, ale widze, że bedzie nędza, bo nawet nie ma statusu shipped Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Kolejny update mojej paczki zamowionej 12 grudnia... Wszystkie trackingi wskazuja ze paczka osiagnela kraj docelowy = uwaga = UK!!! Customer Care POS Malaysia potwierdza stan powyzszy. Customer Care z ParcelForce w UK takze - i odsylaja do RoyalMail. Z tym ze tutaj to brakuje mozliwosci kontaktu innego niz przez claim form. A jako odbiorca paczki nie jestem dla nich strona. HK potwierdza poprawny adres wysylkowy. Na zwrot kosztow od Paypala juz za pozno. Jedyne na co pozostaje mi czekac to na wyjasnianie sprawy (sledztwo w HK podobno trwa 3 - 6 tygodni). Moze paczka wyrwie sie z jakiegos blednego kola i w koncu wyladuje u mnie w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.