andrzej_t Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ale niecierpliwi. Paczki są wysyłane najpierw do Nadi Airport na Fidżi i stamtąd do Europy. Ale na Fidżi samolot się zrypał co widać na zdjęciu zdjęcie(na końcu poprzecznego pasa stoi samolot - coś tam dłubią przy podwoziu) i przepakowali paczki na dwie dżonki. Popłynęły między Australią i Nową Zelandią, zaliczyły Port Elizabeth, opłynęły Ziemię Ognistą i po Kanale Panamskim Północnym Atlantykiem prosto do La Manche. Później już tylko Skagerrak, Kattegat, Oresund i już u nas. Trochę jednak z tym schodzi więc trzeba odrobinę cierpliwości. Moja paczka też już dotarła (zamówiona 31,01) więc Wasze pewnie w drugiej dżonce płyną. Jak nie będzie sztormu na Bałtyku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth matt Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Wczoraj postanowiłem zrobić u nich pierwsze zamówienie i wybór padł na Turnigy 9xr plus lipo do niego. Jakie było moje zdziwienie, jak dzisiaj dostałem info, że już mi to wysłali. Oczywiście póki co w trackingu nic nie ma, ale zdaję sobie sprawę, że pewnie jeszcze tydzień minie, nim oni ją faktycznie wyślą i kolejny miesiąc ( przy sprzyjającej pogodzie i braku sztormów ) nim paczka dojdzie do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ale niecierpliwi. Paczki są wysyłane najpierw do Nadi Airport na Fidżi i stamtąd do Europy. Ale na Fidżi samolot się zrypał co widać na zdjęciu zdjęcie(na końcu poprzecznego pasa stoi samolot - coś tam dłubią przy podwoziu) i przepakowali paczki na dwie dżonki. Popłynęły między Australią i Nową Zelandią, zaliczyły Port Elizabeth, opłynęły Ziemię Ognistą i po Kanale Panamskim Północnym Atlantykiem prosto do La Manche. Później już tylko Skagerrak, Kattegat, Oresund i już u nas. Trochę jednak z tym schodzi więc trzeba odrobinę cierpliwości. Moja paczka też już dotarła (zamówiona 31,01) więc Wasze pewnie w drugiej dżonce płyną. Jak nie będzie sztormu na Bałtyku.... To by się zgadzało z czasem jaki potrzebuje paczka na dotarcie do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Wczoraj postanowiłem zrobić u nich pierwsze zamówienie i wybór padł na Turnigy 9xr plus lipo do niego. Jakie było moje zdziwienie, jak dzisiaj dostałem info, że już mi to wysłali. Oczywiście póki co w trackingu nic nie ma, ale zdaję sobie sprawę, że pewnie jeszcze tydzień minie, nim oni ją faktycznie wyślą i kolejny miesiąc ( przy sprzyjającej pogodzie i braku sztormów ) nim paczka dojdzie do mnie. Zamawiałeś z magazynu w Chinach czy z Holandii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 CO prawda nie HK ale BG - zamówienie złożone w czwartek .... w następną środę wylądowało w WER Wawa - 5 dni w tym sobota/niedziela. Potem ryksza z zardzewiałym łańcuchem bo juz w piątek było u mnie. Nadanie przesyłki 2014-03-21 17:42 International Postal System Wysłanie przesyłki 2014-03-22 14:54 GUANGZHOU Nadejście przesyłki 2014-03-26 09:17 WER Warszawa Wysłanie przesyłki 2014-03-27 05:51 WER Warszawa Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2014-03-28 08:41 UP Warszawa 145 Przekazanie przesyłki do doręczenia 2014-03-28 08:41 UP Warszawa 145 Doręczenie przesyłki 2014-03-28 16:45 UP Warszawa 145 Także coraz bardziej skłaniam się ku BG chociaż z HK do tej porty nie miałem problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zwróć tylko uwagę przez jaka pocztę idzie. Mi z BG szło przez Chińską, Malezyjską a nawet Szwedzką.Oczywiście przez Malezję min 40dni, pozostałe w normie do dwóch tygodni i miałem ją w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 moja z HK od początku grudnia w drodze. może na następną gwiazdkę dotrze tak w skrócie to przespane 45dni potem dostalem inf z hk, ze szukaja i to potrwa 6-8 tygodni a po 10 tyg, że właśnie 3dni wcześniej już zaczęli szukać i to trochę potrwa. jak sami napisali 6-8 tygodni. Na przestrzeni tego czasu dowiedziałem się, że wysłana to to samo co dostarczona i mam sobie isc na pocztę odebrać a pytanie czy jestem zadowolony z wynikow zwaliło mnie z fotela. Moja to chyba przez wszystkie Poczty Swiata idzie, z akcentem na idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth matt Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zamawiałeś z magazynu w Chinach czy z Holandii? W EU nie mieli lipo, a że nie chciałem rozdzielać przesyłek, więc wybrałem Chińczyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 CO prawda nie HK ale BG - zamówienie złożone w czwartek .... w następną środę wylądowało w WER Wawa - 5 dni w tym sobota/niedziela. Potem ryksza z zardzewiałym łańcuchem bo juz w piątek było u mnie. Nadanie przesyłki 2014-03-21 17:42 International Postal System Wysłanie przesyłki 2014-03-22 14:54 GUANGZHOU Nadejście przesyłki 2014-03-26 09:17 WER Warszawa Wysłanie przesyłki 2014-03-27 05:51 WER Warszawa Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2014-03-28 08:41 UP Warszawa 145 Przekazanie przesyłki do doręczenia 2014-03-28 08:41 UP Warszawa 145 Doręczenie przesyłki 2014-03-28 16:45 UP Warszawa 145 Także coraz bardziej skłaniam się ku BG chociaż z HK do tej porty nie miałem problemów. Fuks To jest loteria. Ja czekam na paczki z BG i HK. Wcześniej miałem czasy 9 i 14 dni. Teraz 2x dłużej i czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 A ja dzisiaj dostałem zwrot kasy w punktach po 4 miesiącach czekania. A już straciłem nadzieję . Oczywiście musiałem się upominać bo u nich nic się samo nie dzieje. Napisali mi że paczka wróciła do nich z powrotem jako nieodebrana tylko żeby ją odebrac musiałbym się wybrać do Angli bo według trackingu tam utknęła. Także bądżcie dobrej myśli mam nadzieję że i wam się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Dziwny jest ten świat, Paczka adresowana do Polski, została nieodebrana w Anglii i wróciła do Chin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zauważyliście, że po wejściu w szczegóły konkretnego zamówienia, w ramce Order Messages pojawiają się wpisy po każdej rozmowie z supportem na czacie, u mnie wpisywali notkę o sprawdzeniu stanu mag trzykrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jakby ktoś się zastanawiał, ile czasu leci samolot z Kuala Lumpur do Warszawy, to ja już wiem. Dokładnie 9 dni, 2 godziny i 49 minut... http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=RC004373714MY Ale wygląda na to, że doleciał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Qrcze, w takim wypadku mój nie wylądował i robi drugie (a nawet chyba trzecie) kółko wokół globu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkovski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jakby ktoś się zastanawiał, ile czasu leci samolot z Kuala Lumpur do Warszawy, to ja już wiem. Dokładnie 9 dni, 2 godziny i 49 minut... http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=RC004373714MY Ale wygląda na to, że doleciał... Nie prawda bo leci 3min krócej ;P http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=RC004405111MY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Widocznie moja paczka była gdzieś w tylnej części samolotu i doleciała później... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 hmmmmmmmmmmmmm................................. moja zyskała nowy status. WYSŁANIE PRZESYŁKI. WTF - gdzie oni to znów wysyłają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Na twoją pocztę. Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkovski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 to moja pewnie na vat poczeka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Moja zapłacona 20 marca i wysłana (ze sklepu) tego samego dnia. Przesyłka: International Registered Airmail. Płaciłem Visą i dołączam się do pytania kolegi "okruszka" o procedurę reklamacji w takim przypadku. A teraz tracking - wynika z niego, że przesyłkę nadali dopiero 19 godzin po wysłaniu Wysyłka na WER Warszawa. Jest też w śledzeniu PP. Nadejście przesyłki 2014-03-27 18:43 KUALA LUMPUR Wysłanie przesyłki 2014-03-28 00:59 KUALA LUMPUR Nadanie przesyłki 2014-03-28 19:21 KUALA LUMPUR Na tym 28 marca się zatrzymało. I tak sobie czekam . W tym czasie Hobby-Paradise (kapitalny sklep - polecam) zdążyło przysłac mi (w tydzień!) 1 przesyłkę i nadac kolejną (w odpowiedzi na reklamację 1 produktu), która zdaje się na dniach opuści HongKong. Pomijam, że z HK EU Warehouse w ciągu 4 dni przyszły pakiety. Tylko nie ma czym ładowac, bo ładowarka wciąż jedzie (płynie? leci???). Kumpel z PP ma mi jutro zrobic prywatne śledztwo. Zobaczymy. Niezależnie od jego wyników - mam dośc HK, przynajmniej chińskiego. Jak zrobiłem zakupy w H-P, to przypomniałem sobie, co to znaczy sprawna realizacja zamówienia. A w kontakcie - dbałośc o Klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.