McRancor Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Nie polecam robienia wspólnych paczek - większa paczka, większe ryzyko cła! A na przesyłce wiele nie zaoszczędzi. Sam nie raz wolę zamówić 2-3 paczki na mniejsze kwoty niż 1 dużą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 JESTTTT! W końcu paczka była zarejestrowana na wer warszawa. Teraz jest zwolnienie przez urząd celny. Czy to znaczy że nie dowalili vatu? Może ma to coś wspólnego ze zacząłem pisać do HK post i HC, albo zwykły zbieg okoliczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zbieg okoliczności Miałem to samo, ale podczas próby nawiązania połączenia z supportem pojawił się error, a następnego dnia paczka już miała inny status Jaki jest link do śledzenia przesyłek na stronie poczty polskiej? _________________ www.rcclub.eu - modelarstwo zdalnie sterowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 http://sledzenie.poczta-polska.pl/ Kiod ten sam co na HK post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Może ma to coś wspólnego ze zacząłem pisać do HK post i HC, albo zwykły zbieg okoliczności. Takich jak Ty mają dziennie setki jak nie tysiące Mówią, że się zajmą sprawą bo co innego mają powiedzieć- spadaj Pan? :wink: Ja sobie zamówiłem 3.19kg paczkę z DE warehouse. Wysyłka w 24h wczoraj, dzisiaj już widzę że wjechała do polski a jutro powinna być u mnie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Strasznie jesteś niecierpliwy.. a to zdawałoby się jedna z najważniejszych cech w modelarstwie. Na pewno nie ma to nic wspólnego z Twoją korespondencją z HK.. Zwyczajny zbieg okoliczności. Jeżeli nie prosili o przesłanie faktur i paczka faktycznie jest już uwolniona, to nie zapłacisz podatku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Mówią, że się zajmą sprawą bo co innego mają powiedzieć- spadaj Pan? Można też grzecznie spławic i powiedzieć "ALL IS OK" :wink: Strasznie jesteś niecierpliwy.. a to zdawałoby się jedna z najważniejszych cech w modelarstwie to pewnie dlatego że to pierwsza paczka i raczej roszkę dłużej niż u innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jeżeli nie prosili o przesłanie faktur i paczka faktycznie jest już uwolniona, to nie zapłacisz podatku.No tutaj bym polemizował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 PPompka chyba nasze paczki przyjda w tym samym czasie. Moja tez wczoraj pojawila sie w Polsce po ponad 2,5 tygodnia i przeszła odprawe celna. Teraz ma status IN Transit wiedz moze dzis lub jutro dotrze. Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Jeżeli nie prosili o przesłanie faktur i paczka faktycznie jest już uwolniona, to nie zapłacisz podatku.No tutaj bym polemizował. Racja, odbierając paczkę może się okazać, że jest "za pobraniem". :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Oczywiście możecie mieć rację, jednak mnie taka sytuacja nigdy nie spotkała. Na jakiej podstawie w takim przypadku mieliby szacować wartość, skoro faktury brak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McRancor Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Może się tak zdarzyć że opodatkują na podstawie zadeklarowanej wartości która musi być na przesyłce. Nie wiem czy nie ma też wymagania na fakturę wewnątrz pudziołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Mam pytanie. Czy zawsze przy zamówieniach z HK trzeba wysyłać do UC jakieś kopie e-maili z pay-pala itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 alkraj, jak dołożą cło to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Cła nie dokładają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Na jakiej podstawie w takim przypadku mieliby szacować wartość, skoro faktury brak?W przesyłce na ogól sklep dołącza specyfikację wraz z wartością.Jeżeli takowej brak zobowiązany jesteś do dostarczenia takich dokumentów.Jeżeli nie masz przesyłka nie zostanie wpuszczona na Polski obszar celny,czyli mówiąc krótko wróci do Chin.Przesyłanie dokumentów następuje na ogół w dwóch przypadkach: -brak rachunku ze sklepu w paczce -podejrzenie o zaniżenie wartości W obydwu przypadkach proszą dodatkowo o wydruk z karty płatniczej lub Pay Pal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Heh. Nasza poczta szybko dziala. dzisiaj o 12.30 wyszla z Ełku do mnie, a to tylko 40km. Wiec jeśli u mnie jutro rozwozą paczki to pewnie ją dostanę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zakupiłem Accucella 6 w HK 2.12.2010 dnia 13.12.2010 listonosz zapukał do drzwi z przesyłką z HK. Może coś kliknąłem w czasie zakupu, ale do dzisiaj nie ma jej w trakingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Tak jak mówiłem. Z DE 15tego zamówiłem sobie kilka rzeczy. Przed chwilą przywiózł je kurier GLS :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 ...jak widzę paru kolegom należałoby przypomnieć o pisaniu z dużej litery, psia kostka.... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.