Mateusz.G Opublikowano 17 Lutego 2011 Opublikowano 17 Lutego 2011 moja została zwolniona z urzędu celnego bez vatu 1,5kg 83$ deklaracja 30% wartości pewnie brali co drugą i wbijali vat dużo przesyłek mieli z HK na pewno kto miał fart temu nie naliczyli może jutro się doczekam paczki w domu
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja dostałem paczkę zamówioną 22 stycznia a w trackingu jeszcze nie doszła do Polski
Rafał Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 U mnie podobnie, kilka dni po tym jak zamówiłem aparaturę pojawiły się odbiorniki więc też zamówiłem. Ostatnie zamówienie było u mnie zanim nadajnik wjechał na polski obszar celny. A jedno z kolei przyszło przez Szwajcarię szwajcarską pocztą.
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja dostałem paczkę zamówioną 22 stycznia a w trackingu jeszcze nie doszła do Polski Mam podobnie; na trackingu od 11.II - "Departure from border point of country of mailing" - a dziś odebrałem przesyłkę. Zamówienie na 68$ ale na paczuszce zapisane ...15,65$. Oczywiście pieczątka UC o dopuszczeniu do użytku :mrgreen:
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Oczywiście pieczątka UC o dopuszczeniu do użytku :mrgreen: A jak nie mam takiej pieczątki to nie mogę używać. ;D
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 A jak nie mam takiej pieczątki to nie mogę używać. Gdy pierwszy raz kupowałem w Tower Hobby koła makietowe retro to dali pieczatkę, że towar niezgodny z Polską normą czy coś takiego :mrgreen: Ta dzisiejsza paczka zamawiana była 25 I.
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 koła makietowe retro to dali pieczatkę, że towar niezgodny z Polską normą czy coś takiego :mrgreen: Ja bym się bał używać... ;D
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Fokker napisał/a: koła makietowe retro to dali pieczatkę, że towar niezgodny z Polską normą czy coś takiego Ja bym się bał używać... Koła były w moim Fokkerze d.VIII, który kapotował za każdym lądowaniem. Pewnie przyczyną był brak owej homologacji...
cyrax_ojz Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 A jak nie mam takiej pieczątki to nie mogę używać. i odesłali do nadawcy ? zastanawiałem się na zakupem dsx9 z hk ale jest tam adnotacja że nie ma znaku ce i wydaje mi się że jak ktoś by się przyczepił to odeślą ja do hongkongu :/
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 i odesłali do nadawcy ? Koła przyszły do mnie tyle, że było cło i Vatt. Swoją drogą to to widzę, że z ciebie jakiś cwaniaczek albo sztukmistrz cyrax_ojz :mrgreen: Cytujesz "moje" słowa, których nigdy nie wypowiedziałem :!: Magik jakiś czy co....
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 To moje zapytanie do Fokkera z tym używaniem jak nie mam pieczątki... ;D A skąd bym wiedział , że nie mam pieczątki gdyby odesłali do nadawcy? :lol2:
cyrax_ojz Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 może i trochę zamieszałem raz jak odbierałem swoją paczkę osobiście to akurat jeden gość dość mocno okazywał swoje niezadowolenie kiedy panowie odmówili wydania paczki z lampkami choinkowymi bez znaczka CE w ostatniej paczce zauważyłem że zaczęli je naklejać na regulatory szkoda by było wydać 500$ żeby się okazało że odeślą je do nadawcy w taki sposób
ahaweto Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 :shock: :shock: :shock: Zamówione modele też tak rozładowują ? Maciej, wyślij ten filmik do HK z zapytaniem sformułowanym w ostrym tonie. Ciekawe jak się do niego ustosunkowują.
Wojtass_nt Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 :shock: :shock: :shock: Zamówione modele też tak rozładowują ? Maciej, wyślij ten filmik do HK z zapytaniem sformułowanym w ostrym tonie. Ciekawe jak się do niego ustosunkowują. Sorry ale co ma piernik do wiatraka??
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Adam myślisz że w Polsce się cackają?Jest tak samo.
Rafał Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Moja ostatnia przesyłka miała ostro wgnieciony jeden róg kartonu. Już wiem dlaczego...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Wycwanili się. Teraz UC przyjmuje tylko potwierdzenie z paypala albo z banku.
piotrek123 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Cześć Mam pytanko chciałem zrobić pierwsze zamówienie w HK już miałem dodawać wszystko do koszyka ale zanim to uczyniłem zajrzałem tutaj. Po przeczytaniu kilkudziesięciu stron zacząłem interesować się cłem, którego w ogóle nie brałem pod uwagę. Mam zamiar zamówić samolot i pakiet wszystko razem waży nie całe 3 Kg a koszt tego wraz z przesyłką wynosi ok. 114 $. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że UC nałoży na mnie VAT?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.