Mateusz.G Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 moja została zwolniona z urzędu celnego bez vatu 1,5kg 83$ deklaracja 30% wartości pewnie brali co drugą i wbijali vat dużo przesyłek mieli z HK na pewno kto miał fart temu nie naliczyli może jutro się doczekam paczki w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja dostałem paczkę zamówioną 22 stycznia a w trackingu jeszcze nie doszła do Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 U mnie podobnie, kilka dni po tym jak zamówiłem aparaturę pojawiły się odbiorniki więc też zamówiłem. Ostatnie zamówienie było u mnie zanim nadajnik wjechał na polski obszar celny. A jedno z kolei przyszło przez Szwajcarię szwajcarską pocztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja dostałem paczkę zamówioną 22 stycznia a w trackingu jeszcze nie doszła do Polski Mam podobnie; na trackingu od 11.II - "Departure from border point of country of mailing" - a dziś odebrałem przesyłkę. Zamówienie na 68$ ale na paczuszce zapisane ...15,65$. Oczywiście pieczątka UC o dopuszczeniu do użytku :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Oczywiście pieczątka UC o dopuszczeniu do użytku :mrgreen: A jak nie mam takiej pieczątki to nie mogę używać. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 A jak nie mam takiej pieczątki to nie mogę używać. Gdy pierwszy raz kupowałem w Tower Hobby koła makietowe retro to dali pieczatkę, że towar niezgodny z Polską normą czy coś takiego :mrgreen: Ta dzisiejsza paczka zamawiana była 25 I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 koła makietowe retro to dali pieczatkę, że towar niezgodny z Polską normą czy coś takiego :mrgreen: Ja bym się bał używać... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Fokker napisał/a: koła makietowe retro to dali pieczatkę, że towar niezgodny z Polską normą czy coś takiego Ja bym się bał używać... Koła były w moim Fokkerze d.VIII, który kapotował za każdym lądowaniem. Pewnie przyczyną był brak owej homologacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 A jak nie mam takiej pieczątki to nie mogę używać. i odesłali do nadawcy ? zastanawiałem się na zakupem dsx9 z hk ale jest tam adnotacja że nie ma znaku ce i wydaje mi się że jak ktoś by się przyczepił to odeślą ja do hongkongu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 i odesłali do nadawcy ? Koła przyszły do mnie tyle, że było cło i Vatt. Swoją drogą to to widzę, że z ciebie jakiś cwaniaczek albo sztukmistrz cyrax_ojz :mrgreen: Cytujesz "moje" słowa, których nigdy nie wypowiedziałem :!: Magik jakiś czy co.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 To moje zapytanie do Fokkera z tym używaniem jak nie mam pieczątki... ;D A skąd bym wiedział , że nie mam pieczątki gdyby odesłali do nadawcy? :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 może i trochę zamieszałem raz jak odbierałem swoją paczkę osobiście to akurat jeden gość dość mocno okazywał swoje niezadowolenie kiedy panowie odmówili wydania paczki z lampkami choinkowymi bez znaczka CE w ostatniej paczce zauważyłem że zaczęli je naklejać na regulatory szkoda by było wydać 500$ żeby się okazało że odeślą je do nadawcy w taki sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 :shock: :shock: :shock: Zamówione modele też tak rozładowują ? Maciej, wyślij ten filmik do HK z zapytaniem sformułowanym w ostrym tonie. Ciekawe jak się do niego ustosunkowują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 :shock: :shock: :shock: Zamówione modele też tak rozładowują ? Maciej, wyślij ten filmik do HK z zapytaniem sformułowanym w ostrym tonie. Ciekawe jak się do niego ustosunkowują. Sorry ale co ma piernik do wiatraka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Adam myślisz że w Polsce się cackają?Jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Moja ostatnia przesyłka miała ostro wgnieciony jeden róg kartonu. Już wiem dlaczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Wycwanili się. Teraz UC przyjmuje tylko potwierdzenie z paypala albo z banku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek123 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Cześć Mam pytanko chciałem zrobić pierwsze zamówienie w HK już miałem dodawać wszystko do koszyka ale zanim to uczyniłem zajrzałem tutaj. Po przeczytaniu kilkudziesięciu stron zacząłem interesować się cłem, którego w ogóle nie brałem pod uwagę. Mam zamiar zamówić samolot i pakiet wszystko razem waży nie całe 3 Kg a koszt tego wraz z przesyłką wynosi ok. 114 $. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że UC nałoży na mnie VAT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 15,73% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.