Irek M Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Czy jesli paczka jest oclona to istnieją opcje dostawy i opłaty czy nie? Brat otrzymał powiadomienie o ocleniu i sumie do zapłaty; nie pytano o fakturę, kopię itd - przy zamówieniu w HK podał pełną wartosć, a nie jakiś " gift" czy cos w tym stylu. Opłatę pobrał kurier. Z tego co pisaliście to trochę inaczej wyglądała sprawa w waszych przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zamawiał : 2 pakiety 3s 5000mA, kamerkę FPV, ładowarkę Akucel 850 - która zapakowana była w szary karton i miała tylko dwa przewody w zestawie bez np kabla do USB i czujnika temperatury i do tego jeszcze google Fatshark - czy jak to się pisze. Więc kilkaset $ było, a zapłacił 380 pare zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid18011996 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 a jak sie zarejestrować na tym HK? bo mi źle tłumaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoleHunter Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Wchodzimy na http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_customerRegistrationForm.asp I tu masz szablon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid18011996 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Dzięki bo zamiast tłumaczyć mi kod pocztowy to tłumaczyło zamek błyskawiczny z pewnością są dwa znaczenia tego słowa. Ale już się zarejestrowałem i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozuszek Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 zamiast tłumaczyć mi kod pocztowy to tłumaczyło zamek błyskawicznymogles sprawdzic w druga strone tzn z polskiego na angielskikod pocztowy to zip code a zip to prawdopodobnie skrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PWisnia Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam Czy jak zamawia się części z niemieckiego magazynu HK do Polski to trzeba płacic jakieś cło? Jeśli tak to ile lub od jakiej kwoty? Jak często płacicie cło zamawiając z Honk Kongu i jaki procent deklarujecie zawartości przy zamówieniu. Chciałbym zamówic akumulatory ale są tylko w niemieckim magazynie i zastanawiam się czy mi oclą czy nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 BYŁO WSZYSTKO! Niemcy są w UE czyli Nie mogą dowalić tobie Vatu, a cło na art modelarskie wynosi 0% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Czy jesli paczka jest oclona to istnieją opcje dostawy i opłaty czy nie? Brat otrzymał powiadomienie o ocleniu i sumie do zapłaty; nie pytano o fakturę, kopię itd - przy zamówieniu w HK podał pełną wartosć, a nie jakiś " gift" czy cos w tym stylu. Opłatę pobrał kurier. Z tego co pisaliście to trochę inaczej wyglądała sprawa w waszych przypadkach. Tak było do pewnego razu kiedy z ebaya z USA zamówiłem sobie okulary za 100$. Jakie było moje zdziwienie kiedy dostałem awizo że paczka z UC do mnie przyszła i do zapłaty 70zł. Okazało się, że nadawca na deklaracji napisał realną wartość czyli 100$ i to właśnie wzięli pod uwagę. Wewnątrz pudełka znaleźli jeszcze paragon na ta samą kwotę i kaplica :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Tak było do pewnego razu kiedy z ebaya z USA zamówiłem sobie okulary za 100$. Jakie było moje zdziwienie kiedy dostałem awizo że paczka z UC do mnie przyszła i do zapłaty 70zł. Okazało się, że nadawca na deklaracji napisał realną wartość czyli 100$ i to właśnie wzięli pod uwagę. Wewnątrz pudełka znaleźli jeszcze paragon na ta samą kwotę i kaplica Czyli wszystko było OK. Brat wpisał realną wartość bo suma doś duża jak na jego pierwsze zamówienie. Jednak w porównaniu z wydatkami ogolnie na ten cel ; okto, gopro, łódż motorowa 5m to cło jest niezauwazalne :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid18011996 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 a mogę zrobić takie coś, że towary wezmę do koszyka(chodzi o to, aby sprawdzić koszt przesyłki) a później zrezygnować? Abo są jakieś sposoby aby sprawdzić koszt wysyłki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid18011996 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 o i co to jest te cło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 a mogę zrobić takie coś, że towary wezmę do koszyka(chodzi o to, aby sprawdzić koszt przesyłki) a później zrezygnować?(...) Można tak zrobić :wink: edit. Cłem się nie przejmuj..na artykuły modelarskie nie ma cła..co najwyżej mogą Ci dowalić VAT(<<--podatek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 a mogę zrobić takie coś, że towary wezmę do koszyka(chodzi o to, aby sprawdzić koszt przesyłki) a później zrezygnować? Abo są jakieś sposoby aby sprawdzić koszt wysyłki? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postageTable.asp o i co to jest te cło? http://lmgtfy.com/?q=c%C5%82o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PWisnia Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Czy któryś z kolegów zamawiał towar z HK z Niemiec?? Czy na pewno nie płaci się cła ani vatu?? Chciałbym miec pewnośc co do tego bo nie wiem czy opłaca mi się zamawiac akumulatory z HK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czy któryś z kolegów zamawiał towar z HK z Niemiec?? Czy na pewno nie płaci się cła ani vatu?? Chciałbym miec pewnośc co do tego bo nie wiem czy opłaca mi się zamawiac akumulatory z HK? Na pewno się nie płaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.