Gość Anonymous Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Czołem! Wygrzebałem taki filmik - znalazłem go na stronie smootny'ego - usera tego forum Jak dla mnie bomba - zaraz pewnie polecą głosy że to kit, bo lepiej samemu kręcić akrobacje, ale pragnę zauważyć, że nie podniecam się akrobacją, tylko urządzeniem i jego możliwościami ;] Pewnie było, ale (edycja Osa) wyszukiwarka nie chciała mi powiedzieć gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 hmmm dobre chyba zaczyna się era nie latania a posiadania modeli gdyż jak widać same latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 ...o żesz jasna.... Zgiń, przepadnij siło nieczysta. A na jaką (edycja Osa) to komu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Czołem! Wygrzebałem taki filmik - znalazłem go na stronie smootny'ego - usera tego forum Jak dla mnie bomba - zaraz pewnie polecą głosy że to kit, bo lepiej samemu kręcić akrobacje, ale pragnę zauważyć, że nie podniecam się akrobacją, tylko urządzeniem i jego możliwościami ;] Pewnie było, ale nie cholery wyszukiwarka nie chciała mi powiedzieć gdzie. Cieszę się, że do czegoś się przydałem. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 już widzę te pytania na forum młodszych kolegów o 1D czyli, ... chłopaki jak lecieć prosto modelem bo zawis już umiem tzn model sam robi i inne 4D też spoko już robię, ale jakoś nie chce ten mój model prosto lecieć :lol2: .... zaznaczam latam od dwóch dni. odpowiedź brzmi: odłącz te magiczne pudełeczko. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 A gdzie będa umiejętności w pilotażu, gdy nie będzie tych systemów. Moim zdaniem z tym tymi bajerami jest zero frajdy z latania. Tylko przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 No nareszcie będę mógł polatac, czytając w kiblu gazetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 No nareszcie będę mógł polatac, czytając w kiblu gazetę. Nie przesadzajmy - ja widziałbym to urządzenie w innej sytuacji : - latanie fpv z jakimś dodatkowym aparatem fotograficznym, system przejmie chwilowo sterowanie i utrzymanie modelu w idealnej pozycji (pionowej i poziomej) a ja zajmuję się obsługą kamerki i aparatu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A mi się wydaje że to bardzo przydatne ustrojstwo, oczywiście nie do modeli typu wicherek bo on jest dość prosty w pilotażu. Ale gdyby kogoś naszła ochota na zrobienie repliki B-2 to jakoś nie wydaje mi się aby dał radę długo nim polatać bez żyroskopów jeśli w ogóle by dał radę. W takich przypadkach jest to jak najbardziej uzasadnione i przydane urządzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Dawno temu zbudowalem 2.7m model, 7kg z kamera Betacam w srodku. Filmiki byly fajne ale jak ktos mial slaby zoladek - ogladac tego nie mogl. Grozilo sensacjami. Dopiero kilka lat pozniej, kiedy Ikarus zrobil Wing Gyro - natychmiast to kupilem i zainstalowalem. Cudo. Obraz stabilny, bez glupot, milo ogladac. To samo dotyczy filmikow prezentowanych na tym forum. Telepie tym aeroplanem i pilot i Matka Natura, obraz skacze az oczy bola. Zyro mu trzeba, pilot sobie z tym nie poradzi bo ani widzi ani czuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wygląda dobrze są tylko dwa pytania - kiedy zacznie być sprzedawane i czy poradzi sobie z drganiami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Oj google sie waszmosci chyba zacial . . . . http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=10200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A nie można zastosować żyroskopu z heli i pokombinowac coś z mikserami i kablem Y?Na przykład zrobić stabilizację na lotkach,tak by platowiec automatycznie trzymal sie idealnie plasko? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wszystko mozna. Moj dobry znajomy inzynier mechanik zawsze powiadal ze mozna nawet most Kierbedzia z jednego bloku stali iglaczkiem wypilowac. Przeciez Wing Gyro Ikarusa to nic innego jak normalne zyro - tyle ze zrobione tak by kontrolowac 2 serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Oj google sie waszmosci chyba zacial . . . . http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=10200 ja wiem, komu się zacieło - kliknij proszę link do producenta (są dwie wersje heli i samolotowa, heli mnie nie interesuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wiesz, tak to smiesznie jest z producentami z Niemiec ze producent nie sprzedaje, nikt w Niemczech nie sprzedaje a w swiecie juz mozna kupic. Z autopsji to znam. W Nimczech nikt M_Linka nie sprzedawal a ja juz go sprzedac zdazylem bo mi nie odpowiadal. To samo z Weatronic (tego akurat nie kupilem ale w Stanach juz byl certyfikowany i w sklepach), to samo Ikarus - Wing Gyro kupilem ze Stanow bo w Niemczech jeszcze nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Niemieccy producenci dość dziwnie działają, ale tu raczej chyba nie o to chodzi, wersja samolotowa chyba nie jest jeszcze sprzedawana, ale się nie upieram, zwłaszcza, że chyba różnica jest tylko w oprogramowaniu, a nie w IMU. Choć "lista społeczna" działa na stronie jak chcesz kupić. Napiszę do producenta i zapytam - w sumie to jego produkt. BTW M-Link był beee??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Nie wiem jakie sa roznice, tak naprawde traktuje to jako ciekawostke. Rozumiem ze mozna i chyba trzeba stabilizowac model pod kamere, ale, jak pokazuja na filmiku, zawis na smigle na zyro???!!! A gdzie dusza pilota? O, przeciez filmik pokazuje model samolotu tez, znaczyloby ze to tez jest. M-Link jest cacy - ale nie z Profi. Z Evo cala telemetria laduje na ekranie / gwizdku, z Profi niestety tylko gwizdek. A nie bede rozszyfrowywal interface'u i budowal cos w rodzaju JetiBox bo mozna kupic JetiBox. To i poszedl (z pocalowaniem w reke) do ludzi. Niestety nie doczytalem sie tego przed kupnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jeśli latasz dla przyjemności z tym to sztuka cierpi - oczywiście, jeśli nie to jest dla mnie dużym ułatwieniem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgadza sie - w moim przypadku - babranie sie w elektronice i softwarze to jest cos za co mi placa. To i robota budowac nie bede. Dla mnie cymes to utrzymac te zaraze w pionie, na smigle i to tam gdzie ja chce. Bez pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.