Marcin Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Stałem się posiadaczem motoszybowca, stylizowanego na retro. Rozpiętość około 2600mm, skrzydła i usterzenie konstrukcyjne, kryte płótnem albo japonką - nie wiem, nie znam się na tych materiałach. Generalnie wykonanie bardzo fajne i lekkie. Dziób konkretnie ucięty, myślę, jak go poprawić, zabudować, żeby jakoś inaczej schować silnik. Na razie oblatam go tak jak jest, a przez zimę będę myślał nad innym rozwiązaniem przodu modelu. Kilka zdjęć:
Ładziak Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Śliczny! Jak nigdy mnie nie interesowały modele szybowców, to taki mógłbym posiąść!
Janusz P. Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 No śliczne to latadło i wygląd prawie jak MINIMOA. Postaraj się "rzucić" jakimś filmem z oblotu bo puki co to pogoda typowo wiosenna.
jary14 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Postaraj się "rzucić" jakimś filmem z oblotu bo puki co to pogoda typowo wiosenna. No to chyba u Was... Gdzie takie cudo wyrwać???? Temat : Sokół z Oldgliders
jarema Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 jary 14 nie no nie widziałem. może kiedyś mieli teraz w ofercie go nie ma.
Piotrek2136 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 http://www.oldgliders.com/ widziałem to cudo w powietrzu! piękność!
wojtek-a Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Fajny wynalazek :wink: :mrgreen:
Rafal B. Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 ten model był raczej jednorazowy, bo był do sprzedania z drugiej ręki.
Marcin Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Tak jak mówi Rafał- model był używką, nie wiem czy takowe jeszcze są do dostania. Na tyle, na ile się przyjrzałem kadłubowi, to chyba jest to konstrukcja drewniana zalaminowana, ale musiałbym komuś pokazać do weryfikacji. Fotki z lotów jak i film powinny pojawić się po weekendzie.
Piotrek2136 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 na pewno drewniana ;p widziałem, dotykałem... ale czy laminowana nie wiem... nawet kiedyś mi ktoś mówił ile tam było tych listewek gdzieś mam zdjęcia na dysku ale nie moge znaleźć...
Marcin Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Kadłub nie wygląda mi na oklejony - nigdzie nie widzę żadnych łączeń itp. Szukaj zdjęć
Piotrek2136 Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 znalazłem jakieś zdjęcia... żadna rewelacja :/ (po kliknięciu otwierają się większe) model na prawdę piękny!
jarema Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Jest piękny. Tylko dlaczego nie jest dostępny. Może dlatego jest jeszcze piękniejszy. Nabywców by się kilku znalazło. Z tego co się dowiedziałem u źródła to jedyny taki i więcej nie będzie, a szkoda.
Pablo_433 Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 BINIU PEKSA latał tym modlem w BEZMIECHOWEJ na zaglu widziałem jak to pieknie sie trzyma powietrza -model jest cały z drewna -byłem przy budowie tego oldtimera -dobry zakup !!!!!!
Marcin Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Opublikowano 20 Listopada 2009 Zważyłem dziś model. Gotowy do lotu wychodzi 1200g. Tylko nie wyważa mi się na dźwigarze, jakieś 1 - 1.5cm bardziej do tyłu. Ale ważyłem bez kołpaka. Jutro go biorę na hałdę, jak będzie okazja, to poleci.
robintom Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 No to zostało tylko zrobić samemu podobny lub kupić namiastkę troszkę podobną tak w zarysie jako szybowiec. http://www.dynaflite.com/airplanes/dyfa0500.html
Swift Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 He he, też mi się od razu ten model skojarzył z Bird of Time z Dynaflite. Sprowadzenie modelu w wersji ARF z USA raczej kłopotliwe, bo ze względu na wymiary pudła, koszty przesyłki prawie takie same jak cena modelu. Kit można nabyć też w OlPen. PP
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.