wojcio69 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Po przyjściu z pracy żonka powaliła mnie na kolana. Oznajmiła, że i tak nie ma gdzie tego schować, więc do mnie Gwiazdor przyszedł miesiąc wcześniej i obdarowała mnie takim oto kartonem Po zdjęciu pokrywy moim oczom ukazał się tajemniczy widok Pospiesznie zdjąłem wierzchnie zabezpieczenie w postaci folii bąbelkowej i moje oczy już cieszyły się widząc zawartość Poskładałem wszystko "na sucho" w całość i oddałem się podziwianiu takiego oto latadła Całość wykonana ze słynnej pianki EPP Skrzydła łączone tak jak w Easy Glider czy Junior S na tzw. puzzel'a Statecznik pionowy i poziomy do wklejenia Silnik będzie miał raczej wystarczające chłodzenie :wink: Niestety regulator raczej już nie tak dobre Mocowanie serw tak jak w modelach Multiplex'a lub Graupner'a Wszystkie serwa (4szt.) takie same typu Tower Pro SG90 Do złudzenia przypomina Easy Star'a lub Focus'a A może mi się tylko tak wydaje :wink: Na wyposażeniu jest rurka węglowa do mocowania skrzydeł Jak i również cała galanteria do dokończenia modelu (snapy, śmigła, śrubki itd.) Jako gratis dołączone było TO :shock: Dane techniczne o tym modelu można poczytać TUTAJ Model zakupiny w TYM sklepie i jeszcze po starej cenie niższej o calutkie 64zł. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie 275zł. za tą zabawkę w wersji RTF to bardzo przyzwoita propozycja. Wykorzystywać go będę do "wożenia" FCO2 i rekreacyjnego latania na małych przestrzeniach (park, boisko szkolne, parking śródosiedlowy itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Czesc Wojtek Mialem ten obiekt w rekach. Wyglada niezle. Prawdopodobnie trzeba wlozyc dosyc pokazny accu ( ok. 1800 3S) zeby dobrze wywazyc. Sprawdz na swoim. Niestety wlasciciel nie pozwolil mi na oblot, bo (w/g niego :evil: ) za bardzo wialo :roll: 8) :faja: :?: . Wojtek ps z tego co wiem niektorzy przecinaja lotki i stery i robia zawiasy z tasmy, bo prawdopodobnie oryginalne rozwiazanie dosc ciezko pracuje i serwa "trzeszcza" z wysilku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Wojtek to był na pewno "Gwiazdor" ? bo do mnie przychodził zawsze Św. Mikołaj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Szczepan... Gwiazdor, Gwiazdor... No może bardziej Gwiazdorka Św. Mikołaj to 6 grudnia a ten był z 24 grudnia :wink: Wojtek co do wyważenia i ruchliwości lotek oraz sterów to czas pokaże. Póki co leży w kartonie i czeka na mój czas wolny. Zastanawiam się czy pakować do niego odbiornik Sanwa RX 841FS czy kupić jakiegoś Hitec Laser 4 lub Hitec Zebra PRO 4FM albo cuś innego 4-kanałowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 No gratulacje Wojtku z prezentu . Jak za te cene uzbrojony model to super okazja Zycze dlugich lotow i jeszcze lepszych filmow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Jako że jako jeden z pierwszych w Polsce latałem tym modelem opisze nieco Model nie jest z EPP - jest to pianka bardzo podobna jednak zjada ją zwykły CA :? Mi udało się wyważyć pakietem 3S 1000mAh - wsuniętym w sam przód. Dla przypomnienia filmik Najlepiej skręca sie przy użyciu SK i lotek, na samym kierunku też nieźle idzie ale same lotki cieniutko.. Pierwsze lądowanie - nawet nie dotykałem nadajnika, tak jak leciał tak wylądował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 wojcio69, A dlaczego czas ma Cię pokarać? http://pfmrc.eu/images/smiles/icon_lol.gif pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam bubu2 dzięki :wink: Już czas pokazuje a nie kara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekNW Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Wojcio z tego co widzę to największą gwiazdą tutaj jest Twoja żona, Nic tylko pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Maar dzięki za komplement a to :* to od żony (dokładnie tak jak na obrazku :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam, Drogi Wojtku , odkupiłem od znajomego TEgo Axna. Nauczyłem się na nim latać , najlepiej skręcał model z "zbindowanym" Sterem kierunku i lotkami. Niestety go rozbiłem w niecodzienny sposób :< Sam się zdziwiłem że silnik ma takiego "kopa" na full gazie ,model praktycznie pionowo w górę . W przyszlym roku chcę ten model zaadoptować do FPV. Pozdrawiam i miłych lotów est to pianka bardzo podobna jednak zjada ją zwykły CA Oj nie zgodzę się z tym , sam jak latałem i uwaliłem trószke poziomy ,to zwykły CA z kiosku załatwił sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Kurcze.. zastanawiam się nad nim bardzo.. ale cena jak zaczęła skakać :/ z 269 na 300 i teraz na 339 zł .. ale to i tak tanio nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Kurcze.. zastanawiam się nad nim bardzo.. ale cena jak zaczęła skakać :/ z 269 na 300 i teraz na 339 zł .. ale to i tak tanio nadal Z hk model+ przesylka ok 300zl~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 366zł z vatem czy tam cłem a to trochę waży :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Model wydaję się idealny do nauki latania i na początek. Główna zaleta to silnik pchający , który to nie uderzy w glebę przy krecie. Będzie pewnie bał się silnego wiatru za to w mniej wietrzną pogodę powinien świetnie latać. Daj znać po oblotach jak wrażenia z pilotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Malin , model bardzo zle znosi mocny wiatr, przez wiatr wlasnie rozbiłem swojego. Model jest idealny do nauki pilotażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam Maciej oblot to chyba dopiero na wiosnę. Nie chce mi się przekładać odbiornika od Sanwy RDS 8000, który tkwi w Proxima II i szykuje się kolejny zakup. Tylko nie wiem czy nowy odbiornik (+/- 300zł) czy używaną, podstawową, 4 kanałową aparaturę na 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Z doświadczenia wiem, że nie ma sensu iść w ileś tam słabych aparaturek, czy też a kupię, będzie zapasowa. Jeśli masz 1 a dobrą, to lepiej kupić porządny odbiornik. Mało się zużyje, bo tym modelem raczej się rozbijać nie będziesz, a potem zawsze można przełożyć do czegoś większego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Popieram kolegę powyżej. Ja mam mx-12 już 3 lata - jestem bardzo zadowolony - niczego w niej mi nie brakuje. Warto więc kupić porządne radio na lata ( za w miarę przyzwoite pieniądze) niż zmieniać często słabe radia. Z odbiornikiem też bm nie przesadzał żeby, aż za 300zł kupować. Ja latam na rex5 i rex7 i mam tylko takie - jeszcze przez nie modelu nie rozbiłem , a latać możne jak model widać. Rozbija się przeważnie przez nieuwagę , złe zabezpieczenie kabli, wtyczek. Rozbiłem za to modele przez padające serwo w locie no i błędy pilota ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Z odbiornikiem też bm nie przesadzał żeby, aż za 300zł kupować. Ja latam na rex5 i rex7 i mam tylko takie - jeszcze przez nie modelu nie rozbiłem , a latać możne jak model widać. Rozbija się przeważnie przez nieuwagę , złe zabezpieczenie kabli, wtyczek. Rozbiłem za to modele przez padające serwo w locie no i błędy pilota ;-) Zgadza się Rex'y, ja jeszcze latam na Coronach 4 i 8 kanałów - synteza, na obu bez problemów. (chyba że na Lublinku radar włączają, ale wtedy to CB też nie działa :devil: ) Koszty - mozna kupić w okolicach 70 - 100 pln. nowy lub w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.