Henryk S. Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 W niedziele 22 kwietnia była piękna bezwietrzna pogoda,lataliśmy od godz.13 do 19. W tym dniu zjechała się duża grupa modelarzy było 11 modeli,przez sześć godzin w powietrzu znajdował się co najmniej jeden model. Odbyło się też polowanie na kreta tak wygląda mój trenerek po upolowaniu kreta. Kolegi trenerek po ubiciu kreta. Tak wyglądał mój trenerek przed kretem. Tak wygląda dzisiaj mój trenerek po kapitalnym remoncie,powiedzcie czy nie ładniej wygląda ubrany w nową skórkę malutkiego kreta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Gdybym Cię Heniu nie znał, to mógłbym zakładać, że deczko przesadzasz i jest to całkiem inny, nowy model. Moje pełne uznanie dla przeprowadzonego remontu. No i ta szybkość naprawy! Zakładaj silnik i rura w górę. Może u mnie? Pogonimy się trenerkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam tylko dajcie znac kiedy chetnie zobacze. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Heniu, tylko mam jedną prośbę: Wstawiaj fotografie mniejszych rozmiarów. Niektórzy (włącznie ze mną) dysponują powolnym łączem (ja 128kbit) i nie zdjęcia ładują sie i ładują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Nie wierze, że w takim tempie można odbudować model :shock:, gratulacje wygląda jak nowy, gdybym potrafił w takim tempie budować modele to do weekendu bym skończył mojego Jaka 3 ale nie zanosi się na to bo obecnie mam surowy kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kolegi trenerka też ja wyremontowałem w ciągu jednego dnia. Tak się prezentowały trenerki po remoncie mój i kolegi podczas dzisiejszych lotów,przy bardzo silnym wietrze,można powiedzieć huraganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Piękna bezwietrzna pogoda i pechowa niedziela trzynastego. Piperek kolegi Marka zaliczył dwa krety,pierwszy lot Piperka odwrotnie działające lotki,wystartował skręcił w prawo uderzył w ziemie kilka przewrotów i delikatne uszkodzenie płata. Następny lot piękny start Piperka na wysokości około dwudziestu metrów model nie reaguje na stery,awaria odbiornika.Pionowy lot do ziemi,silne uderzenie a model lekko uszkodzony widać to na fotce. Następny kret kolegi Andrzeja trenerkiem.Podczas pętli nie zmniejszył obrotów silnika i płaty odmaszerowały.Kadłub z wysokości trzydziestu metrów na pełnym gazie poszedł pionowo w glebę.Pozostały tylko całe płaty dwa serwa i odbiornik,który był dobrze zabezpieczony w gąbce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ujęcia Pipera super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 No no. To żeśta krety popędzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 ...wygląda na to, że cała populacja okolicznych kretów zeszła była na zawał serca - co na to obrońcy przyrody? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Uwielbiam takie zdjecia.To tak jak bym widzial moje ostatnie latanie .... Te widoki bebechow.... Wiecej prosze :!: Gratulacje dla fotografa,za refleks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 ...sadysta, czy masochista? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 sado maso w pełnym wymiarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Peter na tej łące już więcej kretów niema są wszystkie wybite i założony jest sygnalizator który odstrasza krety.Musisz spróbować swoimi modelami u siebie na łące,może po ostatnim twoim krecie,zdążyły się już wprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Przez trzy lata nie miałem żadnego kreta w tym roku zaczęły się sypać te niedzielne krety. Dopiero wyremontowany trenerek AT-40L znowu zaliczył kreta.Przyczyna była,zbyt silny wiatr,mała szybkość podchodzenia do lądowania i tak się to zakończyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Tak wygląda ten niedzielny morderca kretów,oczekując na dalsze loty które mają być 1 Czerwca.Myślę że zakończy już z polowaniem na te piękne zwierzątka,dostał upomnienie którego powinien się wstydzić,dwa czarne krzyże na płacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 A ile jeszcze masz Heniu tych krzyżyków w zapasie? :devil: . Przy takim tempie i jakości odbudowy nawet codzienne kretobójstwo to dla Ciebie żaden problem :jupi:. Gdyby nie to, że byli świadkowie pogromu futrzaków to mógłbyś spokojnie zataić ilość futerek w kolekcji trofeów myśliwskich i nikt by nic nie poznał :rotfl: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Robercie z krzyżami właśnie mam problem,gdyż miałem tylko 2 szt. pozostałość z jakiegoś zestawu.Teraz muszę uważać podczas lotu aby nie zaliczyć kreta,ponieważ nie mam już więcej krzyży i nie wiem kto je produkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Z krzyżami to akurat nie problem jest pełno wzorów więc możesz sobie wydrukować. Gorzej niestety jest z kretami :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Może to już nie będzie kret tylko wiewióra lub dzięcioł :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.