cyrax_ojz Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 zobaczę jak z pogodą bo mam do oblatania jedno ustrojstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Hmm jak pogoda pozwoli to będą jaja i zające :rotfl: a może nawet krety polecą :devil: ze Świątecznymi pozdrowieniami zapraszamy wszystkich latających i oglądających :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Oczywiście będę o 13.00 jeszcze zróbcie coś z tą pogodą ,może złapiemy zająca i damy mu wycisk za kiepskie prezenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 dzień zaliczony do udanych oblot DeltaStorm v2 zakończony sukcesem potrzebne było tylko lekkie wytrymowanie canradów silnik trochę słaby ale lata może następnym razem SR-10 archiwalne materiały z czwartkowego wypadu na poznań ( również z oblotu wiewióra ) i zawsze się pytacie gdzie latam 8) to dodaje panoramke i linka do filmu z pierwszą deltą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam. Maciej, masz wyjątkowo lekką i wprawną rękę do depronu :shock:. Wczoraj w pierwszy dzień Świąt oderwaliśmy się od stołów i spotkaliśmy się na lotnisku. Wiatr był chwilami porywisty ale ( choć z trudem) dało się polatać. Maciej pokazał nam model ,,Wiewióra,, już w pełnych kolorach przynależnych tym sympatycznym ssakom. Oraz nieoblatany i pachnący jeszcze świeżą farbą nową wersję modelu DeltaStorm. Model prezentuje Sławek. Niestety, obowiązki świąteczno-rodzinne nie pozwoliły mi zobaczyć tego modelu w locie Moja strata jest tym większa że jest to model w układzie ,,kaczka,, a takiego modelu w locie jeszcze nie widziałem, może będzie jeszcze taka okazja. Ale jak czytamy w poście wyżej oblot był udany Były również kraksy . Mig-29 Macieja w pierwszy locie stracił dziób, drugi lot wykonał udanie bez niego (dziobu), po szybkiej naprawie następne loty odbył w komplecie. Model Miga przygotowywany do lotu. Madman Sławka (mimo wcześniejszych udanych lotów) podczas podejścia do lądowania przy wyjątkowo porywistym wietrze miał wyjątkowo twarde lądowanie. Skutkiem tego pękł główny dźwigar skrzydła. Tomkowi w jego Extrze podczas lotu odkręcił się tłumik i zniknął. Wielkość pola nie pozwoliła na jego odnalezienie Tomek podczas przygotowania Exstry do lotu. Natomiast loty Tomka Edgem były bardzo udane. Dla tego modelu silny i chwilami bardzo porywisty wiatr nie jest żadną przeszkodą. Ja dokonałem oblotu nowego modelu Red Hawk - Robbe. Lot trwał 3min 20 sek. i był udany. Staraniem i wysiłkiem kolegów ze Złotowa lotnisko wzbogaciło się o część biesiadno-wypoczynkowo-konsumpcyjną ;D Jest to bardzo przydatne 8) Dzisiaj chyba też się spotkamy na lotnisku, pogoda jak na razie zapowiada się ładna. Ja wybiorę się dopiero ok. godz. 15. Może tak jak wczoraj. o tej porze wiatr osłabnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Będę dzisiaj gdzieś na 14.00 pogoda ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam dzisiaj udało mi się oblatać mojego Gilesa G-202 silnik ASP FS 61 model lata bardzo spokojnie,ale kiedy chcemy także agresywnie waga do lotu 2600g a tu kilka fotek z oblotu model cały i pilot zadowolony A to mój syn pilotuje mojego madmanna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A to mój syn pilotuje mojego madmanna Jesteś pewien, że Twojego ?? Bo on ma bardzo przedsiębiorczą minę na zdjęciu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam. Gratuluję. Mam nadzieję że zobaczę go na żywo, na zdjęciach prezentuje się znakomicie :shock: . Może dzisiaj? Jak na razie pogoda zapowiada się znakomicie i po pracy można się spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam. Nie udało się uniknąć postu pod postem. :? . W drugi dzień świąt nie wszystkim udało się polatać (mówię o sobie) warunki były zbyt ekstremalne. Choć Tomek i Krzysiek nie czaili się i zrobili oblot powietrza. Ale za to na ziemi pojeździliśmy takim czymś. Samochód jest Tomka. 29 cm3, 3 KM wrażenie niesamowite. Powyrywał kołami korzenie zeschłych badyli :shock: . Za to dzisiaj pogoda wymarzona. Koledzy stawili się na lotnisku z całymi rodzinami. I gdybym wiedział że kawa na lotnisku będzie tak mile proponowana to z domowej bym zrezygnował :roll:. Na początku lekki wiaterek coraz bardziej słabnący. Giles Sławka wykonał dwa loty i choć w pierwszym zgasł silnik i model nie dociągnął do lotniska a lądowanie zakończyło się efektownym cyrklem na szczęście nic nie zostało uszkodzone. Odgłos pracy cztero-suwa jest niesamowity. Zastanawialiśmy się dlaczego ten pilot trzyma ręce pod kołderką, spojrzenie też ma jakieś dziwne 8). Zdjęcie ogólne z dzisiejszego latania. Pod koniec dnia wieczorny chłód stał się mocno odczuwalny, pewnie jutro rano będzie duży mróz. Zadowoleni rozjechaliśmy się do domów. PS. Jeden z kobierców jaki zaścielał ziemię w strefie przygotowań modeli do lotów - został ukradziony :evil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 No i stało się to co nieuniknione model ,który w rękach Krzyśka wykonywał pełną akrobację 3D momentami 4D :shock: niestety skapitulował :cry: ,na szczęście nie stało się to w porze obiadowej bo miejsce wybrał sobie niecodzienne mogłoby się to skończyć lekką niestrawnością,ale trudno "życie".Kilka fotek zdarzenia: kto te ławki zaprojektował w tym miejscu :idea: :?: hmm, może jeszcze poleci??? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam. Czy Krzysiek zamierzał przelecieć między nogami ławek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 szkoda samolotu świetnie latał 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Mam pytanie czy ktoś by mógł podać szczegóły dotyczące wyposażenia tego miss bipe ? najbardziej mnie interesuje silnik,serwa,pakiet i waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kolejna niedziela przed nami. Kto będzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam. Ja niestety dzisiaj nie mogę. Piotrek F3J Miss Bipe jest własnością pana Jana. Jak będę się z nim widział to go zapytam i zamieszczę dane a na PW powiadomię cię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ja oczywiście wstawie się na 1100 mam nadzieję że deszcz lub wiatr nie popsuje dobrej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 sądzę ze chyba też przyjadę w najgorszym wypadku nie polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Kilka fotek z ostatniego latania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam. No i ominęły mnie takie atrakcje :? . Spit był w powietrzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.