KaliN Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ja mimo że jest teraz taki top ze jak palisz to już jesteś kozak i jesteś super, extra, full wypas kozak, postanowiłem i jak na razie dotrzymuję sobie złożonej obietnicy, czyli nie palić papierosów. Na razie jestem zadowolony, że jednak nigdy nie zapaliłem nawet 1 papierosa. Jak miałem 9 lat to już taki "kolega" z podwórka który był o 2 lata młodszy już zaczynał palić. Teraz jak się spotkamy to musi zadzierać głowę w niebo żeby na mnie spojrzeć... ja mam 1.8m on po prostu zatrzymał przez palenie swój wzrost, ponad to on jak graliśmy rok temu w nogę na boisku to wytrzymał może 10-15 min... Dlatego ja wolę nie hamować swojego rozwoju tylko po to żeby być "super". Nawet dziewczyny stwierdziły że nie lubią gdy chłopak pali.(Możliwe, że to im kiedyś się zmieni.) ( nawet te ładniejsze, a uwierzcie że w klasie mam kilka ładnych dziewczyn (mówię tu o urodzie bez kilogramów tapety bo w moim wieku to głupota)) Z tymi co palą głupa i fajki w klasie dziewczyny nawet nie gadają. Więc jak dla mnie nie warto psuć sobie zdrowia. Wiec w paleniu widzę same minusy. Możecie teraz gadać że to nieprawda że dziewczyny palaczy nie lubią, widocznie ja znam tylko takie inne dziewczyny. Pozdrawiam i namawiam do niepalenia a kasę którą byście wydali na fajki zainwestować w modelarstwo.
diem Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 A ja sprobuje z e-p. Po nowym roku zamowie bo teraz i tak wszyscy wolne maja. Moj problem polega na tym ze uwielbiam palic jednak jako ze jest zima to meczy mnie dym, w pokoju az szczypi w oczy. Jest to dobry moment przynajmniej tych e- sprobowac, przynajmniej smrodu nie bedzie. Zobaczymy Aha, pale jakies 30szt dziennie.
Paweł R Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Wierzcie lub nie ale ja też od urodzenia nie miałem fajki w ustach nie wyobrażam sobie jak można za przeproszeniem takie gów** do buzi wziąć Jak stałem w dymie bo ktoś obok mnie palił to myślałem że zwymiotuje mu na rękę. I alkoholu też w ustach nie miałem pozdrawiam tych co nie piją i nie palą a dla uzależnionych życzę wytrwałości i silnej woli !
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 "Aha, pale jakies 30szt dziennie." No to jesteś tak :crazy: jak ja byłem przez ponad 30 lat I alkoholu też w ustach nie miałem Jak kiedyś będziesz mógł .to spróbuj ,oczywiście z głową a nie z apetytem
ECO400 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 A ja sprobuje z e-p. Po nowym roku zamowie bo teraz i tak wszyscy wolne maja. Moj problem polega na tym ze uwielbiam palic jednak jako ze jest zima to meczy mnie dym, w pokoju az szczypi w oczy. Jest to dobry moment przynajmniej tych e- sprobowac, przynajmniej smrodu nie bedzie. Zobaczymy Aha, pale jakies 30szt dziennie. Michał, tak na zdrowy rozsądek... ile ty kasy na te fajury wydajesz :?: 30szt. to chyba 1,5paczki (20szt. w paczce :?: ) a paczka fajek kosztuje chyba 9zł 30 dni po 12zł = 360zł NO nieNORMALNIE przepalasz prawie jedną DX201 miesięcznie :!:
Cimek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Szczerze to panowie powiem wam tak, imo ze mam 18 lat, to palę od 3 lat. wiem krótko można się szybko odzwyczaić ,aczkolwiek sama "ręka" sięga po tego papierosa... tak jak ktoś tam napisał ,dziewczyny nie chętnie rozmawiają z chłopakami jak pali, szczerze w moim przypadku tak nie ma, bo potrafię się kamulfować ,sama koleżanka się dzisiaj zdziwila jak sie dowiedziała ze pale, tylko usłyszałem od niej "Ty palisz? nawet nie czuć" ,zakupiłem tego e-papierosa, bo po : 1.Mniej kasy idzie na to wszystko 2.Zdrowie ,zdrowie, zdrowie 3. i Przez "silną wolę" oraz prawie nieszkodliwe fajki można rzucić to cholerstwo:) Pozdrawiam Wesolych Świąt i szczęsliwego nowego roku
diem Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 No jakies 400/mc - nie liczylem imprez. Kopce strasznie stad podlapalem pomysl od mammutha. Zobaczymy jak bedzie, podziele sie spostrzeżeniami. ps. nie wiem jak Wam ale mi dziwnie czyta sie wypowiedzi nieletnich w tym temacie
ECO400 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 ps. nie wiem jak Wam ale mi dziwnie czyta sie wypowiedzi nieletnich w tym temacie a mi nie :wink:
piotrwww Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Tomisław Piotr, napisał Życzę sobie i wszystkim, którzy tego potrzebują, życia bez używania papierosów. Popieram i jestem za tym rękoma i nogami.Tym bardziej że sam nie potrafię się od tego nałogu uwolnić
Tomisław Piotr Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Cimek, Szczerze to panowie powiem wam tak, imo ze mam 18 lat, to palę od 3 lat. wiem krótko można się szybko odzwyczaić Napisz jeszcze raz, co wiesz. A zwłaszcza szczerze, co wiesz o paleniu?
mammuth Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Z moich obserwacji wynika, ze niestety ilosc kasy puszczonej z dymem - nijak nie przemawia za rzuceniem :crazy: Nalog jest gorszy niz hobby - bo na hobby jak nie masz to odkladasz - na nalog jak braknie to pozyczysz :/ Diem - bedzie pan zadowolony prosze pana Moj tato bedzie mial na dniach swoja e- :faja: Nalogowiec od lat 35-40 ?? - Napisze jak mu idzie
Ładziak Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Z moich obserwacji wynika, ze niestety ilosc kasy puszczonej z dymem - nijak nie przemawia za rzuceniem :crazy:A co ma przemawiać, skoro takie rzeczy nie przemawiają?:Darek pisał o pacjentach pulmunologii i onkologii, nie napisałeś, że oni wszuscy prawie palą nadal. Mimo rurek, zakazów, czujek dymu itp. Wszystkich niepalących, zwłaszcza tych "smarkatych" i mających dylemat, czy warto nie palić, piszę: WARTO. Może teraz koledzy się śmieją, że nie chodzicie z nimi do kibla albo za budę na macha, a najbardziej wyluzowane laseczki patrzą z politowaniem - ale to "teraz" potrwa jeszcze rok, dwa, pięć... A przed wami trochę więcej życia - i tak trzymać. W pewnym momencie sami się przekonacie, że było warto .
razor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ja się dziwię ludziom - ile kasy puszczają z dymem. ale jeśli ktoś zajmuje się np. takim modelarstwem, to chyba potrafi się na nim skupić (jeśli ktoś się angażuje w modelarstwo) - to potrafi to go wciągnąć bez reszty, nie ma tu miejsca na papierosy (nawet na seks czasem ciężko )
mammuth Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Mam propozycje, aby zostawic zasadnosc palenia i puszczania kasy z dymem - wszyscy palacze zdaja sobie z tego sprawe !!! Jednak nalog to nalog :oops: i racjonalne myslenie nie ma tu nic do rzeczy. Troche to jak z otyloscia - wiesz, ze wystarczy jesc mniej i co ? - W wiekszosci przypadkow dalej jesz i tyjesz bardziej ... PS. Jak mi nie zaczniesz uzywac WIELKICH LITER na poczatku zdania to zrobie Twoja figurke vodoo i bede Cie przypalal moim e-cudenkiem - jak nie pomoze - to bede Cie dzgal smiglem i podlacze pod lipola :twisted: A seks zostawmy z boku - nie chcemy przeciez straszyc mlodziezy - bo pomysla, ze albo rybki albo akwarium
mazur Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ja się dziwię ludziom - ile kasy puszczają z dymem. ) Też nie palę ale z innego powodu. Gdy miałem naście lat gdy moi koledzy palili ja też nie chciałem być gorszy. Problem w tym, że mój organizm bronił się bardzo skutecznie. Po połówce papierosa (zawroty głowy, wymioty itp.) Gdy przyszły wakacje stwierdziłem, że nie muszę palić i tak pozostało do dziś. Cierpię jak któryś z moich gości pali w moim domu.
kabanosik Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Mammuth paliłem analogi pół życia i dzięki właśnie epapierosom żuciłem całkowicie.Ale nie w sposób mniejszego dawkowania nikotyny ,a przez wadliwe atomizery.Atomizery szybko się psuły i coraz słabiej dymiły po czym przepalał się całkowicie.Dzięki temu , że słabiej dymiły coraz żadziej po niego sięgałem. Jak padł mi trzeci atomizer czwartego już nie kupiłem. I tak już ponad 200 dni nie palę wcale , a licznik na forum o epapierosach pokazuje mi ,że nie wypaliłem już 5232 analogów !!! Czego życzę pozostałym palaczom. Mi e papieros bardzo pomógł ,a ludzie potrafią napisać że to badziewie choć nie mają pojęcia o czym wogóle piszą ...
Paweł R Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Cierpię jak któryś z moich gości pali w moim domu.Wygonić !
mazur Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Cierpię jak któryś z moich gości pali w moim domu.Wygonić ! Starają się nie zadymiać w ten sposób, że stają przy otwartym oknie i próbują wydmuchiwać za okno. Niestety"świeże" powietrze wpada do środka a nie odwrotnie. Palacze tego nie rozumieją (nie czują). Na szczęście wśród moich znajomych nie ma wielu palaczy ale jest takich dwóch co nie palą a wręcz smalą.
Barlu Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Wypowiem się na temat papierosów: Obrzydlistwo, śmierdzi niemiłosiernie i zostawia nieprzyjemny zapach. Na dodatek wszystkie chemikalia dodawane do nich Przemysł tytoniowy teraz wyniszcza bardziej ludzi niż robił to dawniej. Co do E-papierosów. Jestem tu jak najbardziej pozytywnie nastawiony. Dlaczego? Bo podobno nie śmierdzą :mrgreen: Życzę wam wszystkim byście dzięki nim rzucili papierosy, i odłożyli te pieniądze na nowe latadła [przeliczcie ile rocznie tracicie pieniędzy, zakładając ze jedna paczka papierosów starcza wam na dwa dni]
instruktor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 "zakładając ze jedna paczka papierosów starcza wam na dwa dni] " Młody człowieku ,teraz to żartujesz jak kiedyś paliłem, to 30- 40 dziennie czyli ..przelicz sobie :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.