Skocz do zawartości

Piper Cub J3 skala 1:6

paweł1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do zasilania 5-ciu serw i odbiornika jaki pakiet będzie odpowiedni?

chciałbym jak największy ale do 8cel.Mam ładowarkę graupner Ultramat 5 więc NiCd lub NiMh.

Lepiej 4,8V czy 6V?

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak to do 8 cel? Możesz podpiąć pakiet tylko 4,8V lub 6V( lub lipo 2s [?]) Każda moja spalina ma 5 serw standard, a pojemnosc pakietów różna ;od 1500 do 2700mAh. Oczywiście jesli mozesz to daj 6V czyli 5cel i o pojemności największej jaką jesteś w stanie naładować. 6V - serwa trochę szybsze i mocnoiejsze. W kazdej specyfikacji serwa podają ile na 4,8V, a ile na 6V.

Opublikowano

Dołączona grafika

Wstawiłem to zdjęcie bo nie mam instrukcji od tej ładowarki.

Jak to do 8 cel? Możesz podpiąć pakiet tylko 4,8V lub 6V( lub lipo 2s [?]) Każda moja spalina ma 5 serw standard, a pojemnosc pakietów różna ;od 1500 do 2700mAh. Oczywiście jesli mozesz to daj 6V czyli 5cel i o pojemności największej jaką jesteś w stanie naładować. 6V - serwa trochę szybsze i mocnoiejsze. W kazdej specyfikacji serwa podają ile na 4,8V, a ile na 6V.

Co znaczy "o pojemności największej jaka możesz naładować?"

Napisano na niej że do 7 (8) cel

wytłumaczcie proszę o co chodzi.Dołączona grafika

Opublikowano

chciałbym jak największy ale do 8cel

Nie napisałeś, że twoja ładowarka ładuje max 8 cel, a z powyższego cytatu wynika, że pakiet ma być o jak największej pojemnosci ale ale do max 8 cel. Ja nie muszę wiedzieć ile cel mozesz max ładować, za to wiem, że do modeli stosujemy pakiety 4 i 5 celowe. Nie znając twojej ładowarki napisałem byś uzył pakietu 4,8V lub 6V( ten były lepszy). Czy użyjesz jednego czy drugiego, niech będzie on o pojemności maxymalnej jaką możesz użyć, tzn na jąka Cię stać. Model jest duży więc szkoda byłoby ...z winy wyczerpania sie energi. :twisted: Chociaż w moim Fokkerze prawie 190cm rozp i wadze ponad 6kg pierwszy lot - oblot - był na pakiecie 1100mAh.

Opublikowano

Dziś zabieram się za oklejanie modelu.Mam żelazko do prasowania(domowe).

Jak mniej więcej ustawić pokrętło temp do przyklejania a jak do naciągania?

Skala na żelazku od jednej kropki do trzech.

Opublikowano

Nie więcej niz 2 "kropka" do tych dwóch czynności. Zresztą najlepiej sprawdzić na jakimś kawałku. I dobrać odpowiednia skalę ;)

• 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

serdecznie witam przy okazji odswiezam temati chcialem zapytac skad ma pan plany chce zrobic ten sam samolot ale nie moge nigdzie znalezc planow bylbym bardzo wdzieczny moje gadugadu: 23847535 albo e-mail:colin0202@o2.pl

z gory dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

Piperek z tego wątku jest budowany z zestawu typu KIT - Siga. Jest to z resztą napisane- gdybyś czytał wątek to byś wiedział. Co do planów to na internecie jest tego mnóstwo. Np. strona Profili 2 Link -> Plans and drawings - wpisujemy piper i mamy na start kilka planów.

Opublikowano

:shock:

Najpierw z lewej strony klikasz na "Plans and Drawings".Jak już znajdziesz interesujący Cię plan klikasz na rysunek, otwiera się okienko o drukowaniu za pomocą Isiplot, w rameczce "continue downloading" na którą klikasz i każesz sobie zapisać w odpowiednim folderze. :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

...programu nie pobierałem :shock: - jeszcze raz, wyraźnie, drukowanymi literami: poniżej napisu Isiplot znajduje się rameczka "continue downloading" i NA NIĄ należy kliknąć, a później kazać sobie zapisać w żądanym folderze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.