Dj. Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jarek pisze, że rozpiętość to 89cm Mój to prototyp przedseryjny, byc moze "fabryka" zmieniła nieco wymiary dostosowując do regulaminu :wink: P.S. Dziś udało sie troche pomalowac maszynę(inspiracja po obejrzeniu zdjeć na str. producenta), wieczore wkleję jakies fotki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Fajny modelik, mam nadzieję, że zobaczę go na żywca ... Silnik zwykły dzwonek i 18A regulator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Silnik zwykły dzwonek i 18A regulator ? W sumie to zwykły dzwonek ale w nowym wydaniu -taki jak tu: http://cyber-fly.pl/produkt-1386.html oraz taki regulator: http://cyber-fly.pl/produkt-1322.html Z tej białej "masy" jak na poprzednich zdjęciach udało mi sie dziś wykrzesac takie coś: Jeszcze "goły" bez linii podziałowych, ale po tylu dniach przestoju już coś jest. Malowanie jest efektem pomieszania kilku wzorów ubarwienia prawdziwej "foczki". Oblot bedzie jeszcze prawdopodobnie w tym tygodniu(nadchodzącym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strużyn Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wygląda bardzo fajnie. Mam dwa pytania. 1. Kamuflarz malowałeś sprayem z puszki czy aerografem ?? 2. Krzyże malowane są pędzelkiem czy sprayem od szablonu - wiedzę jakieś próby na ścianie, ale te na modelu wyglądają inaczej...lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 1. Kamuflarz malowałeś sprayem z puszki czy aerografem ?? Oczywiscie spray z puszki. 2. Krzyże malowane są pędzelkiem czy sprayem od szablonu Krzyże najpierw delikatny szkic ołówkiem (miękki) potem pędzelek i pactra, ten zółty pas wokół kadłuba i dolne powierzchnie(tu na tym zdjeciu ich nie widać) to także pędzelek i pactra, pola krzyży oklejone tasmą lakierniczą przed malowaniem. Po wyschnięciu sprey'u pozostają białe pola, które już łatwo pomalowac na żądany kolor, wzór itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Nasze samoloty choć w różnych dywizjonach służą chyba jednym terenie ... mamy analogiczny kamuflaż :rotfl: Model super się prezentuje a przestrzenny kadłub robi swoje i efekt końcowy jest ..."bardzo makietowy" Czekam na oblot i choc życzę jak najlepiej, interesują mnie pierwsze wrażenia z naprawy kadłuba:-) Kombat który nie zaliczy kreta to jakby wcale nie latał a jego zdolność regenaracji w trakcie zawodów będzie kluczem do jego sukcesu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Foczka świetna - wyprzedziłęś moją - choć oja będzie sporo większa na razei części czekajaą na półce na dalszą wenę i czas... a co do kretów tego typu kadłuba: bardzo ładnie to sie naprawia - przerobiłem na kilku moich modelach o podobnej konstrukcji CA - za chwię można śmigać do góry nie ma sensu pakować węgla na wzmocneinia poneiwaz w razei dzwona czyni sporo szkód ale tasma bądz rowing sa ok przyznam sie szczerze ze te dechowate kadluby psuły mi zawsze wrażenia jakei powinno dawac ESA... decha strasznie traci zabawkowością... - to, takie moje osobiste zdanie wg mnei powinno sie punktować za wyglad modelu zeby zachecic nei tylko od lotów i walki -ale także porzadnej modelarskiej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 zawsze mi się corsair podobał - te złowieszczo zagięte skrzydła ale czy on też w środku ma miejsce na elektronikę ? niestety na cyberfly nie ma żadnych for elementów i nie wiadomo jaki on jest. http://cyber-fly.pl/produkt-844.html tu fotka złożonego i w sumie nic na wierzchu nie widać, silnik schowany w pierwszej części kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 zawsze mi się corsair podobał - te złowieszczo zagięte skrzydłaA może by tak spalinkę taką jak na moim zdjęciu Bije się dzielnie ,Japim też ma taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Model z pierwszej Twojej fotki jest rozwinięciem płaskokadłubowego corsarza - uzupełniony o kadłub przestrzenny - konstrukcja własna oparta na technologii Marka R. Wręgi pokryte cienkim EPP. ale czy on też w środku ma miejsce na elektronikę ? niestety na cyberfly nie ma żadnych for elementów i nie wiadomo jaki on jest. Ma sporo miejsca w środku podobnie jak Sea Fury, opisywany w innych postach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 w mojej P40tce tez miejsca wewnątrz jest(było) sporo... pierwszy oblot - srodek ciężkości daaaleko w tyle... hehehe - przeoczenie... w efekcie piękny korkociąg z kilkunastu metrów i... kret a kadłub... cały! nie udało mi sie uszkodzic kadłuba - ciekawe jak "nowemu" pilotowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Model z pierwszej Twojej fotki jest rozwinięciem płaskokadłubowego corsarza - uzupełniony o kadłub przestrzenny - konstrukcja własna oparta na technologii Marka R. Wręgi pokryte cienkim EPP. ale czy on też w środku ma miejsce na elektronikę ? niestety na cyberfly nie ma żadnych for elementów i nie wiadomo jaki on jest. Ma sporo miejsca w środku podobnie jak Sea Fury, opisywany w innych postach:Obrazek masz na myśli tego Sea Fury ? http://www.cyber-fly.pl/produkt-1247.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adlar Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 nie udało mi sie uszkodzic kadłuba - ciekawe jak "nowemu" pilotowi... Mnie też jeszcze nie Model gotowy do lotu ale czekam na cieplejsze dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 masz na myśli tego Sea Fury ? http://www.cyber-fly.pl/produkt-1247.html Tak, tego bo to dawca kadłuba i skrzydła, reszta to moje wypociny. Faktycznie wiec w ofercie taki nie występuje, choć Marek umiescił fotki mojego modelu jako opcja wykonania w/w modelu(ostatnie trzy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zdjęcie korsarza jest ściągnięte ze strony Cyber-Fly ..... zrobione z jednej strony nie pokazuje tego co po drugiej stronie :-) To oczywiście wersja płaskokadłubowa ale z dołożonym pierścieniem imitującym silnik gwiazdowy. Kolega składa w tej wersji Thunderbolta i to poszerzenie silnika robi dobre wrażenie. To wersja przejściowa do przestrzenno-kadłubowych które mam nadzieję będą wkrótce standardem. Model gotowy do lotu ale czekam na cieplejsze dni. po co czekać .... silnik się sam rozgrzewa a aby pilot nie zmarzł, są na to góralskie sposoby :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Nareszcie "zmęczyłem do końca foczkę . Zaraz pewnie sie zacznie, że kołpak srebrny? No cóż taki miałem pod ręką, aluminiowy kołpak trochę doważa przód do prawidłowego ŚC. Model jest "nie uzbrojony" - toż to nie makieta! Gdybym jeszcze bawił sie w detale to trzeba by namalowac swastykę na sterze kierunku i wtedy napaewno bylo by głośno i 'krawatowo" za zakazane tresci... Jeżeli jutro będzie temperatura znosna - zrobie oblot, ale film powstanie póżniej - mój pilot oblatywacz jest na wyjeżdzie i nie ma kto filmować. Obiecuje jednak - filmik bedzie napewno. Sugestie, uwagi , krytyka - mile widziane. Na tej fotce widac luczek techniczny w którym jest umieszczony pakiet, reszta jest pod kabiną(odbiornik 2,4Ghz, serwo SW, regulator tuż obok silnika) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jarku, piknie Ci to wyszło ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Sugestie, uwagi , krytyka - mile widziane. jaka krytyka..... mnie zatkało :-) Model jest super! Realistycznie i groźnie wygląda a malowanie potęguje efekt - gratulacje. Linie podziału robiłeś foliopisem? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Linie podziału robiłeś foliopisem? Dokładnie. Dziś mimo pi...wy na dworze -7 oblatałem model. No cóż, całkiem przewidywalny. ŚC zgodnie z sugestią Marka (cyber-fly) w 1/3 szerokosci profilu - od krawedzi natarcia - i wszystko jest OK. W sobote postaram sie nakrecić jakiś film z oblotu - moze będzie cieplej - dziś ledwo trzymałem nadajnik taki zzziab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 W sobote postaram sie nakrecić jakiś film z oblotu - moze będzie cieplej - dziś ledwo trzymałem nadajnik taki zzziab.Moja małżonka oznajmiła mi, że mam z nią jechać do Wrocławia w ten weekend, więc miałem gorącą nadzieję, że znowu wszyscy się spotkamy i będziesz mil okazję sprawdzić jak skleja się ten śliczny kadłub :devil: No właśnie. Miałem. Jak patrzę na Pogodynka , tzn. temp. powietrza + wiatr = temp. odczuwalna, to nawet przed komputerem mi palce drętwieją. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.