buwi777 Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Czy ktoś zna więcej szczegłów :?: http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,Phoenix-niesamowity-polski-samolot-do-zadan-specjalnych,wid,11846203,wiadomosc.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Prawdopodobnie sam Instytut wiele więcej na razie nie wie, bo na stronie jest to samo co w artykule z WP. Nie to, że się czepiam, ale IL w ostatnich czasach sukcesów w dziedzinie lotnictwa raczej nie miał. Projekt I-23 Manager wypadł nijak, nie sprzedano żadnego egzemplarza. Pracę nad śmigłowcem IS-2, przerwano. Ze nie wspomnę już o Irydzie, to trochę inna historia. Może jednak tym razem będzie lepiej. Trzymajmy kciuki. PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaro Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Fantaści Oczywiście, życzę ILotowi powodzenia, ale odkąd usłyszałem o tym projekcie to byłem raczej sceptyczny. NASA pracowała nad takim samolotem 20 lat i nie osiągnęli celu. Połamali prototyp podczas startu do lotu, który miał trwać tydzień. Ilot chce latać okrągły miesiąc, a chce do tego dojść mając 10 razy mniej czasu, ze sto razy mniej ludzi i kilkaset raz mniej pieniędzy. Nie mają też w kraju odpowiedniej pogody, żeby taki wynalazek nie połamał się w turbulencjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Fantaści Oczywiście, życzę ILotowi powodzenia, ale odkąd usłyszałem o tym projekcie to byłem raczej sceptyczny. NASA pracowała nad takim samolotem 20 lat i nie osiągnęli celu. Połamali prototyp podczas startu do lotu, który miał trwać tydzień. Ilot chce latać okrągły miesiąc, a chce do tego dojść mając 10 razy mniej czasu, ze sto razy mniej ludzi i kilkaset raz mniej pieniędzy. Nie mają też w kraju odpowiedniej pogody, żeby taki wynalazek nie połamał się w turbulencjach. Ale mamy coś, czego NASA nigdy nie miała i mieć nie będzie... Polskie Prowizorki! :devil: Wieczne i nie do zajechania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol93 Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Ale mamy coś, czego NASA nigdy nie miała i mieć nie będzie... Polskie Prowizorki! :devil: Wieczne i nie do zajechania. Heehe, jakbym widział wiadukt w Pszczynie... był budowany na 2 ? 3 ? lata - przetrwał ponad 20 Nic tylko życzyć powodzenia i czekać na efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.