Byczek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Impreza na lotnisku.Jaka? zlot ciężarówek, trakerskie spotkania w krakowie
niki Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Eskadra jeszcze nie wróciła z zawodów ale wiem, że jutro szykuje się małe latanie i świętowanie I miejsca Rafała w WWI. Pewnie wkrótce pojawi sie tu informacja gdzie i o której będzie spotkanie. ms wrócone już trochę temu...ale jak patrzę na te "zwłoki", co ze mną do domu się wczołgały... to zdecydowanie jutro będą bardziej świętować na leżąco niż latająco :rotfl: pozdrawiam Gosia
ahaweto Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Gosia :?: Macie kobitkę w eskadrze ? A może to taka ,,ksywa,, ?
niki Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Gosia :?: Macie kobitkę w eskadrze ? A może to taka ,,ksywa,, ? kobieta, ale nie w eskadrze po prostu support naziemny/mechanik pokładowy - jak zwał tak zwał pozdrawiam Gosia
sebamor Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Ostatnio w ESA same angole na naszym niebie, Hurican-y, Spit-y, Mustangi i Mosquitto ..... muszę zmajstrować coś z czarnymi krzyżami dla równowagiCo to takiego będzie? Bo ostatnio dużo nowych konstrukcji w Eskadrze Kraków. Osobiście podglądnąłem, że mój Spit nie jest jedynym jaki powstał ostatnio. Zdjęcia z zawodów wszystko zdradziły. No śmiało pokażcie co nowego powstało :mrgreen: .
mirolek Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Co nowego ? Zapytaj Rafała który z każdych zawodów wraca z nowym modelem i chyba tylko nie bardzo ma czas je składać :lol2: Ja przymierzam się do Me-109 w wersji Marka R.... "zauroczył" mnie ten model podobnie jak Spitfire ale to będzie myśliwiec dopiero na jesienną rundę zawodów ESA. Na dzisiaj w czynnej służbie ma 4 modele więc nie mam co narzekać i nie spiesze się z budową kolejnego :lol2: po prostu supportGosia nie jest jedynym "dobrym duchem" Eskadry Kraków ..... pilot bez dobrego mechanika niewiele może zdziałać a "Nasze" dziewczyny naprawią każdy model. Mam też nadzieję, że wkrótce dołączą do grona "latających" w Eskadrze. ms
ahaweto Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Wspaniale. Kobiety zawsze działały na mężczyzn pozytywnie . Może jakieś zdjęcia jak sprawują się mechanicy :roll:
f-150 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 W środę wielka dostawa.Oprócz nowych serii silników i serw pojawią się także nowe modele. Cessna 182,motoszybowiec Phoenix Evolution z nowymi skrzydłami (1,6+konwersja do 2,6m) oraz coś takiego Dodatkowo będą też kity modeli WWII z Epo(Zero,Corsair,BF-109,AT-6,Thunderbolt). Oczywiście wszystkie w/w modele dostępne będą w trzech wersjach RTF,ARF i KIT.
sebamor Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zapytaj Rafała który z każdych zawodów wraca z nowym modelem i chyba tylko nie bardzo ma czas je składaćNo fakt, pierwszego kombata trzeba kupic aby zarabiał na siebie wygrywając kolejne :mrgreen: .
sebamor Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 No i nadchodzi upragniony weekend... Jutro trening ESA. Ja będę około 10 jak zawsze. EDIT. 10.06.2011 20.26 Patrząc na pogodę to raczej jutro marne szanse na cokolwiek . Może w niedzielę... EDIT 2. 11.06.2011 16.14 A jednak udało się dzisiaj powalczyć i powiem, że bardzo fajnie się latało. Pogoda sprzyjała, a ja ulotniłem spitfire'a. Lata bardzo dobrze, tylko muszę ograniczyć wychylania steru wysokości bo przy pętli robi rzy okazji beczkę. Ale poza tym to jest OK, nawet miał dzisiaj swoje pierwsze cięcie :jupi: .
Ellipsis Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 ...nawet miał dzisiaj swoje pierwsze cięcie :jupi: . Cięcie lotki :rotfl: którą stracił po przytulaniu się do Japończyka 8)
sebamor Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Eee tam tyle co stracił nie przeszkodziło w dalszych bojach. Poza tym wrócił do domu nie tylko bez kawałka lotki ale też z wyrwą w krawędzi natarcia. Oraz jak się później okazało z rozciętym przez śmigło mustanga statecznikiem pionowym. Ale już jest naprawiony i za tydzień znowu będzie miał szansę wykazania się. Gratulacje dla Kuby, który dzisiaj zaliczył 7 cięć w 4 walkach. PS. Nie wiem czy zauważyliście, ale następna strona tego tematu będzie jubileuszowa.
sebamor Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Są jakieś zdjęcia albo filmy z wczoraj? Bo jeśli dobrze pamiętam to Discus latał z kamerką za koparką ;D .
CoolSky Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Witam, na Czyżynach oblatałem SU-29 z SEBART-u na wyposażeniu rcMATSU. Mocy pod dostatkiem :rotfl: Na filmie pierwsze sekundy oblotu... http-~~-//www.youtube.com/watch?v=V2lT5lmikvs oraz model elektrycznego Fun-Flaya ERATIX z E-flite. Eratix również został wyposażony w silnik, serwa, regulator i pakiet rcMATSU. Film z oblotu. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=QQtD2Ga-nAo&feature=related A żeby nie być gołosłownym na dole foto tego co znalazło się w ERATIX-ie: Uploaded with ImageShack.us
Ellipsis Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Dominik, a ten Arrowind w ERATIX to po cyferkach 28 co ma dalej w oznaczeniu?
CoolSky Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Dominik, a ten Arrowind w ERATIX to po cyferkach 28 co ma dalej w oznaczeniu? W oznaczeniu:2826/06.
mirolek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Gratulacje dla Kuby, który dzisiaj zaliczył 7 cięć w 4 walkach. To prawda, Kuba nie jeździ ostatnio na zawody i najwyraźniej głodny sukcesu wpadł na trening i naciął tyle, że Rafała 3 cięcia i moje 2 oraz Sebastiana jedno wyglądają dość blado :-) Gratuluję Sebastianowi swoje pierwszego sukcesu w regularnej bitwie - kolejne będą juz łatwiejsze. ms
Qbatus Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Kuba nie jeździ ostatnio na zawody i najwyraźniej głodny sukcesu wpadł na trening i naciął tyle, że Rafała 3 cięcia i moje 2 oraz Sebastiana jedno wyglądają dość blado :-) Każdy ma czasem ten lepszy dzień. Tasiemki same podchodziły pod śmigło i udało mi się po raz pierwszy zaliczyć dwa cięcia za jednym podejściem. Pierwsze, po pościgu, chyba za Spitem Sebastiana, a drugie po 2 sek. przy nawrocie, podczas podejścia do kolejnego ataku. Ale fakt, lata mi się coraz lepiej i coraz bardziej świadomie. Udaje się nawet czasem chwilkę pościgać wrogą maszynę i zakończyć udanym atakiem. Coraz mniej przypadkowości, zarówno u mnie jak i u innych, co widać też po ilości kraks. Odpukać odkąd zrobiłem nowego mustanga, a kilka treningów już zaliczył, jest jeszcze nie draśnięty, a w sobotę u innych też było tylk kilka niegroźnych kolizji. Eskadra rośnie w siłę :jupi:
sebamor Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 To jak, w następną sobotę od 9 powtórka? Tylko tym razem postaram się coś więcej tasiemek uciąć :mrgreen: .
NightHawk Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 pierwszy "trening" za mną i Stangiem, żyjemy , ale było kiepsko ;] czekam na fotki
Rekomendowane odpowiedzi