Jedrula Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mam za domem górkę która aż się prosi aby z niej latać. No to przeglądamy modele sklep i jessssssssssssst Merlin rozpiętość ok, cena ok, klik, klik, klik i banan ;D zamówione. Teraz czekamy, czekamy i czekamy a w międzyczasie załatwiamy easy stara wymiana z autka ma samolot. Któregoś wieczoru koło 19 drrrrrrrrrrrrryń, halo, kurier i kolejny banan albo i więcej :rotfl: Składania nie będę dokładnie opisywał bo składanie modeli multiplexa to żaden rekord. Budowa zajęła mi 5 h, a zastosowałem w nim 2 serwa tower pro, silnik i regiel dulasku silnik 10 amper, śmigło składane 9x5i pakiet zippy 800mah 2 cele. charakterystyka modelu rozpiętość 78cm sterownie wysokość, kierunek,lotki, silnik ja mam tylko kierunek,lotki, wysokość i silnik ster wysokości płytowy pływający :shock: a teraz kilka photek kadłub na tle Easy Stara mocowanie silnika ja z modelem 8) ( model bez śmigła) ja z modelem (model ze śmigłem) 8) :jupi: CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 "mini motoszybol" za ten "opis" gdyby to odemnie zależało, chetnie bym cię okrawacił. :evil: niecierpię gdy ktokolwiek, tak nazywa, tak wspaniały model jak motoszybowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jeżeli model ma lotki proponuje ich użyć. Można zrezygnować z kierunku. W kryzysowej sytuacji nie wyciągniesz modelu na SK. Fajny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 ok poprawię wole się nie narażać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jeżeli model ma lotki proponuje ich użyć. Można zrezygnować z kierunku. W kryzysowej sytuacji nie wyciągniesz modelu na SK. Fajny model. Mało przekonujące ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jedrula w twoim motoszybowcu użyj jednak 4 serwa tak jak proponuje producent .O ile dobrze zauważyłem to nie jest Easy Star, i bez lotek może nie latać . Jak juz wspomniał Marcin bez steru kierunku ale z lotkami lata się dobrze ale odwrotnie nie.W moim Micronie nie mam steru kierunku i mogę nawet niektóre figury akrobacji "wykręcić" już poprawiłem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 W moim spektrumie lotki miksują się jakoś głupio lewa w lewym drągu, a prawa w prawym. PS. jak coś to Jedrula :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 W moim spektrumie lotki miksują się jakoś głupio lewa w lewym drągu, a prawa w prawym. :?: Może po prostu na Y-kablu, którego masz Spektruma, bo chyba coś pokręciłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mam DX6i z instrukcji nie wynika aby potrzebny był kabel Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Więc zaprogramuj tak aby lotki obie lotki były na jednym drążku. Jeżeli nie dajesz rady to jesteś skazany na kabel Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Wszystko rozwiązane muszę tylko kupić lipola i będzie fly i może banan :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Lipol kupiony y kokam 740mAh 20c 7,4V jutro będzie oblot więc zamieszczę opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Dzisiaj odbył pierwszy nieudany oblot modelu. Nieudany dlatego że ster wysokości miał za małe wychylenia i w ogóle był brak sterowności po włączeniu miksera role steru wysokości przejęły lotki. Oblot z lotkami jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Nie sprawdziłeś na ziemi, czy stery działają poprawnie ?? :shock: Masz jakiś film/fotki ?? Dawaj, dawaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Na ziemi sprawdzałem zdawały się dobre ale w powietrzu niestety nie :cry: ster-lotki mają dobre wychylenia (duże) i działają. Niestety nie dysponuję żadnym zdjęciem ani filmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Na ziemi sprawdzałem zdawały się dobre ale w powietrzu niestety nie :cry: To akurat nie jest możliwe... jeżeli działały na ziemi, to czemu miały by nie działać na górze ?? W sumie to w takim modelu nie są potrzebne duże wychylenia... Sprawdź jeszcze raz, czy stery chodzą jak należy i ŚC. No i powodzenia Następnym razem nie zapomnij aparatu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Postaram się zrobić zdjęcia tyko może być problem bo ciężko u mnie z kamerzystą . Co do sterów to wina systemy do płytowego poruszania nawet gdy by nimi ręcznie bez serwa ręcznie poruszał to maksymalne wychylenia to 3-4mm. Moje ster-lotki mają większe wychylenia wiec powinien być ładne fly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ten model nie posiada zadnych ster-lotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Więc źle to nazwałem :oops: chodzi o to,że z powodu małych wychyleń steru wysokości został on zablokowany i zmiksowałem lotki tak, że działają jak lotki i jak ster wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ale kombinujesz....Ster wysokosci jak jest statecznikiem plywajacym ma miec wlasnie male wychylenia ..A to co zrobiles smiem twierdzic ze nie przyniesie zadnego efektu. Co innego jakby cale skrzydla zmienialy kat natarcia. Moze uzyskasz efekt ale mizerny i model nie bedzie reagowal jak na ster wysokosci a bardziej jak na klapy. No ale sa zawsze tacy co lubia zawsze wywazac drzwi ktore sa szeroko otwarte. Multiplex robi modele ktore po zlozeniu jak maja zostac zlozone lataja pieknie same. JAki tam masz silnik ? ( tak z ciekawosci ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.