Skocz do zawartości

F-100 Super Sabre od FlyFly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podwozie od hawka różni sie od tego w migu i gną się te blachy ( nie wiem jak to nazwać, wahacze ? )

Dołączona grafika

z kolei w f-100 rozgięła się goleń w miejscu jej mocowanie do podwozia co spowodowało wypadnięcie goleni. Mig ma identyczne podwozie jak f 100 wiec tez sie spodziewam tych samych problemów.

.

• 1 rok później...
Opublikowano

Lubię czasem sobie odgrzebać stary zapomniany temat i coś do niego dopisać po latach :).

Ulepszyłem troszkę mojego f100, dostał mocniejszy napęd w wszystko co zbędne wyleciało czyli między innymi podwozie. Teraz model lata wyśmienicie i zaraz po Hawku jest moim ulubionym elektrycznym jetem.

Zrobiłem mu kilka fotek w powietrzu i na niektórych wygląda całkiem realistycznie, zresztą oceńcie sami

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No i na końcu już mniej realistyczne ale bardzo przeze mnie lubiane przeloty pół metra nad psem na pełnym gazie .

Dołączona grafika

Opublikowano

Tak startuje z reki teraz jak ciąg jest już zacny nie mam z tym najmniejszego problemu. Nie wiem ile wazy pewnie tyle samo albo nawet i więcej bo jest wiekszy akumulator.

Opublikowano

Lubię czasem sobie odgrzebać stary zapomniany temat i coś do niego dopisać po latach :)

Jak najbardziej słuszne posunięcie :D

Napisz, jaka konfiguracja napędu, waga itp się sprawdziły.

Model wygląda świetnie, gratuluję.

Był ostatnio w promocjach, może warto zakupić ?

Opublikowano

No i na końcu już mniej realistyczne ale bardzo przeze mnie lubiane przeloty pół metra nad psem na pełnym gazie

Mam nadzieję że pies jest z Hobbykinga bo jak nie to naślę na Ciebie modelki z TopModel z Drzoanną na czele.

Ładniutki...

Opublikowano

Był ostatnio w promocjach, może warto zakupić ?

Jak w hobby king to daj znać jakbyś kupował złożymy się po połowie za przesyłkę, tez bym sobie coś kupił idą święta jakiś prezent trzeba sobie zrobić.

Opublikowano

Ne wiem co miałeś w Mirage. Ja w tym przy pierwszych lotach miałem pakiet 5 cel i silnik który brał niecałe 1000 W i sie dało latać choć na rzęsach. przy 1500 W jest znacznie lepiej.

Opublikowano

To spokojnie powinno wystarczyć tak mi się przynajmniej wydaje, przy pierwszych lotach miałem niecałe 1,5 kg ciągu a modela model ważył prawie 3 kg i nawet zwlekł się o własnych siłach z pasa. Modele od fly fly jest ciężko rozpędzić do dużych szybkości pewnie przez dość grube profile, grube krawędzie spływu itp ale latają o dziwo bardzo fajnie. Te model maja ogromna powierzchnie skrzydeł przez to mogły by ważyć 3 razy tyle i też by latały poprawnie tylko styropian by tego pewnie nie wytrzymał. Wiem tp bo mój Hawk wazy teraz prawie 4 kilo bo został przemalowany w nowe barwy i niestety zrobiłem to z rozmachem i wygląda na to ze nałożyłem na niego prawie kilogram lakieru. Lata lepiej i szybciej może przez to ze styropian jest teraz bardziej gładki.

Opublikowano

Panowie a nie zastanawialiście się nad jakimś laminatem na edf? Sam chętnie bym coś zmontował ale te pianki to jakieś takie... styropianowe :wink:

Opublikowano

Tak chciałbym laminowanego jeta ale nie wiem co wybrać. Malutki model nie będzie latał tak fajnie jak duży a duży laminat to już spore pieniądze. Na targach Jet power strasznie spodobał mi się e-Scorpion. Marzy mi się ale ta cena....

Dołączona grafika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.