solainer Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Podwozie od hawka różni sie od tego w migu i gną się te blachy ( nie wiem jak to nazwać, wahacze ? ) z kolei w f-100 rozgięła się goleń w miejscu jej mocowanie do podwozia co spowodowało wypadnięcie goleni. Mig ma identyczne podwozie jak f 100 wiec tez sie spodziewam tych samych problemów. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Lubię czasem sobie odgrzebać stary zapomniany temat i coś do niego dopisać po latach . Ulepszyłem troszkę mojego f100, dostał mocniejszy napęd w wszystko co zbędne wyleciało czyli między innymi podwozie. Teraz model lata wyśmienicie i zaraz po Hawku jest moim ulubionym elektrycznym jetem. Zrobiłem mu kilka fotek w powietrzu i na niektórych wygląda całkiem realistycznie, zresztą oceńcie sami No i na końcu już mniej realistyczne ale bardzo przeze mnie lubiane przeloty pół metra nad psem na pełnym gazie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Bez podwozia? Czyli wyrzucasz go z ręki? Kiedyś ważył 2700g a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Tak startuje z reki teraz jak ciąg jest już zacny nie mam z tym najmniejszego problemu. Nie wiem ile wazy pewnie tyle samo albo nawet i więcej bo jest wiekszy akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Lubię czasem sobie odgrzebać stary zapomniany temat i coś do niego dopisać po latach Jak najbardziej słuszne posunięcie Napisz, jaka konfiguracja napędu, waga itp się sprawdziły. Model wygląda świetnie, gratuluję. Był ostatnio w promocjach, może warto zakupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 No i na końcu już mniej realistyczne ale bardzo przeze mnie lubiane przeloty pół metra nad psem na pełnym gazieMam nadzieję że pies jest z Hobbykinga bo jak nie to naślę na Ciebie modelki z TopModel z Drzoanną na czele.Ładniutki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Śliczny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Był ostatnio w promocjach, może warto zakupić ? Jak w hobby king to daj znać jakbyś kupował złożymy się po połowie za przesyłkę, tez bym sobie coś kupił idą święta jakiś prezent trzeba sobie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 W hobbyking tani jest MB339, ale on wydaje mi się trochę za duży. F-100 jest tanio w Rc castle. Tylko czy i on nie jest za wielki na mój napęd (mam graty po Mirage FlyFly). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Ne wiem co miałeś w Mirage. Ja w tym przy pierwszych lotach miałem pakiet 5 cel i silnik który brał niecałe 1000 W i sie dało latać choć na rzęsach. przy 1500 W jest znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 6s4000 i Midifan z Ammo 36-56-1800 ciagnął >1300W, model ważył trochę ponad 2,1kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 To spokojnie powinno wystarczyć tak mi się przynajmniej wydaje, przy pierwszych lotach miałem niecałe 1,5 kg ciągu a modela model ważył prawie 3 kg i nawet zwlekł się o własnych siłach z pasa. Modele od fly fly jest ciężko rozpędzić do dużych szybkości pewnie przez dość grube profile, grube krawędzie spływu itp ale latają o dziwo bardzo fajnie. Te model maja ogromna powierzchnie skrzydeł przez to mogły by ważyć 3 razy tyle i też by latały poprawnie tylko styropian by tego pewnie nie wytrzymał. Wiem tp bo mój Hawk wazy teraz prawie 4 kilo bo został przemalowany w nowe barwy i niestety zrobiłem to z rozmachem i wygląda na to ze nałożyłem na niego prawie kilogram lakieru. Lata lepiej i szybciej może przez to ze styropian jest teraz bardziej gładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Panowie a nie zastanawialiście się nad jakimś laminatem na edf? Sam chętnie bym coś zmontował ale te pianki to jakieś takie... styropianowe :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Tak chciałbym laminowanego jeta ale nie wiem co wybrać. Malutki model nie będzie latał tak fajnie jak duży a duży laminat to już spore pieniądze. Na targach Jet power strasznie spodobał mi się e-Scorpion. Marzy mi się ale ta cena.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 a ten jet Viper z HC :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Dwóch takich samych modeli nie wypada mieć . Mam vipera tylko ciut większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 to moze zapytam tak: co sądzisz o tym viperze z hc? wart uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ten większy czy mniejszy ? osobiście wolałbym większego. Ciężko cokolwiek powiedzieć na podstawie kilku zdjęć i paru opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 o tym myślałem: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15534 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.