mieczotronix Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 40-calowy jest w wersji ARF i ludzie takie właśnie kupują do FPV tu sobie poczytaj o historii i o wersji, o której mówiłem - zestaw ARF http://www.masportaviator.com/pdfs/Telemaster%20Electric%20Article%20Text.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Telemaster jest raczej nie do kupienia w UK. Chyba dobrze wnioskuje ze jego udzwig bierze sie stad,ze jest ,,lekko '' zbudowany. Nie znam sie az tak dobrze na tym (modelarstwie) wiec pytam wprost . W Inwood Model,przyjazny wlasciciel po raz kolejny zaproponowal mi ten model http://www.ripmax.com/item.asp?itemid=A-PMA055&ItemsPerPage=100&selectedtab=010&Category=010 Mialem go w lapkach, ,,pomacalem'' i lekko sie zdziwilem.Do tej pory zylem ze swiadomoscia ze z elaporu to sa lekkie samoloty,ale ten to juz (poza folia ) chyba nie wazy nic.Co prawda maly kret i do czarnej reklamowki (w bagazniku mam zawsze dwie) ,ale juz mam fly-system gotowy,wiec w razie problema puszcze stery :lol2: Doradzcie-czy to podejdzie,biorac pod uwage ilosc i wage ,,zlomu'' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek59 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Jeszcze jedna propozycja: http://www.multiplex-rc.de/ w modelach BK Cargo #214073 ŁADOWNOŚĆ 500 gr!!! Spannweite 1600 mm rozpiętość Rumpflänge 1200 mm długość Fluggewicht ca. 2000g mass Flächenbelastung ca. 45 g/dm obciążenie płata Antrieb 4 x PERMAX 400/6 V (optional Getriebe 400L) napęd RC-Funktionen Quer, Höhe, Seite, Motor, optional Luke Funkcje :kierunek wysokość,lotki napęd i opcjonalnie luk Zuladung bis ca. 500 g łaunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Z wielką uwagą przesledziłem cały wątek.Sam w zamysle mam taki projekt , na początku mysłałem o kupnie motoszybowca np EASY GLIDER lub podobnego.Doszedłem jednak do wniosku,ze nic nie da takiej satysfakcji jak własny projekt (moze nie do konca własny). MAm na mysli skopiowanie najlepszych parametrów modeli juz sprawdzonych, np: - cos z UAV raptora lub podobnego - cos z "trenerka" - cos z szybowca, NAped elektryczny,rozpietosc do 2000mm, reszta do wyliczenia. Napewno sie powtarzam,powyzsze słowa były przytaczane po wielokroc przez szanownych forumowiczów na poczatku wątku.Chodziło o wybór modelu.Jednak temat bardzo interesujący i wart poswiecenia.W najblizszych tygodniach zabieram sie do roboty - jakis plan juz jest ,narazie w głowie.Jako ,ze jestem początkujący prace moga sie ciągną ale napewno bedą relacje i prosby o pomoc w dosłownie wszyskich aspektach budowy modeli tj. materiałoznawstwo,aerodynamika itp.Mam nadzieje,ze sie uda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Znalazłem fotke modelu jaki bym chciał zbudowac Raptor tez jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dostałem na pocztę maila o takim to UAV-Mini Hunter strona http://www.r2hobbies.com/index.php Specification: Wing Span : 2988 mm Fuslage : 2393 mm Wing span area : 1.11 square metre Twin Engine , with Front engine pulling , and Back Engine pushing. Engine size : 45cc x 2 Fuslage weight : 5kg Weight of tail Wings : 1.7kg Weight of main wings : 5kg Design for carrying 5 - 6 kg loading Test flight total flying weight ~ 22kg Oil tank size: 5000 ml Flying time ~ 3 hours Niezłą kamere wyniesie w powietrze :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Znalazłem bardzo ciekawy link i "po naszemu" http://www.autopilot.alicom.pl/index.php?go=autopilot Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Bardzo ciekawe, bardzo ciekawe !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Peter tutaj link gdzie mają Twój model (1000g balastu) http://www.peszke.com/aero-sail/offer.xml/flying-machines/icl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 I jesze jedno,pod tym adresem mozesz kupic cały interesujący Cię zestaw :!: http://www.autopilot.alicom.pl/index.php?go=styx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Peter tutaj link gdzie mają Twój model (1000g balastu) Nie prowadza juz sprzedazy tych modeli. I jesze jedno,pod tym adresem mozesz kupic cały interesujący Cię zestaw No coz , to troche odlegle czasy,jakis czas temu nt. tego urzadzenia pisalem na forum. Akurat z konstruktorem tego urzadzenia okolo rok temu , mialem pierwsza luzna pogawedke.Ot, taka wolna wymiana mysli i koncepcji. I zeby uscislic,produkt ten nigdy nie byl oferowany do sprzedazy dla ,,cywili'' ani nie znajdziesz jego ceny (cos ok 22k$) lub miejsca sprzedazy. Ale dobrze ze szukasz,moze w koncu na cos trafimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Peter rozmawialem z nimi i wszystko mozna dogadac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A z kim? Cos wiecej ,prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Wysłalem meila tu: r.aren@vp.pl Mozna zamówic cały komplet za odpowiednia cene. A wiecej to na gg prosze 8442965 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jak cena autopilota+stacja naziemna bez radiolinii przekroczy 5,500 USD to bedzie zdzierstwo :wink: Bo tyle mniej więcej kosztuje MP2028G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Moze wyprzedaz jest ? Albo nikt tego nie chce ? Albo za drogie ? Jaka cena ? Co i za ile ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A wiecej to na gg prosze 8442965 Mow smialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Cytat: "Jego konstrukcja jest dość złożona, czasochłonna w wytworzeniu i tym samym dość kosztowna. Progiem opłacalności jest dla mnie suma 8500 zł (bez spadochronu i napędu). Jeśli chodzi o płatowiec alternatywnym rozwiązaniem byłoby wykonanie STYXA samemu przy pomocy moich form i wskazówek. Jeśli bywa Pan w Polsce posiadany przeze mnie egzemplarz byłby do obejrzenia. Innym rozwiązaniem może być kupno płatowca gdzie indziej(np. www.peszke.com Jednakże uważam , że dla celów modelarskich wystarczyłby odpowiednio przystosowany samolocik typu Trainer , który sam używałem w swoich testach. Co do autopilota FCS-1 to jego najnowsza wersja byłaby do kupienia za 5500 zł (2200 $) plus ewentualny VAT. Jest to cena kompletu w skład którego wchodzi autopilot, odbiornik GPS, oprogramowanie stacji bazowej (bez map) oraz kabel do wymiany danych między autopilotem i komputerem. Jest też możliwość kupienia (za 4800 zł) wersji wcześniejszej bez sondy magnetycznej i z ograniczeniem wysokości lotu do 400 m. Oprogramowanie obu wersji jest to samo. Za dodatkowe 500 zł możliwe jest wykonanie pokazu celem sprawdzenia działania systemu. " Sprostowanie - chodzi o konstrukcje STYXA. I co myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja mysle. Moze niech inni sie wypowiedza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 2,200 USD netto za autopilota+oprogramowanie stacji naziemnj to dobra cena, ale tak naprawdę jest mało danych do oceny czy ten autopilot jest warty tej sumy. Humm, MP 2028g kosztuje około 2,500 USD (bez oprogramowania stacji naziemnej) ale potrafi dużo więcej. Co prawda, za polskim rozwiązaniem przemawia brak potrzeby uzyskania pozwoleni eksportowego w odpowiednim organie państwowym Canady, choć można wybrać rozwiązanie AP04R z Hiszpani i też nie mieć tego problemu. FVP Olo A jesteś w stanie ocenić czy zdołasz zintegrować autopilota z płatowcem?? Zdołasz zadać odpowiednie pytania aby móc ocenić czy to jest akceptowalne rozwiązanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.