kylorc Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 To prawda, niestety po oblocie w którym walczyłem z modelem. Musiałem włożyć drugi pakiet jako wyważenie. Dzisiaj udało mi wykonać 3 loty po 6min, jestem bardzo zadowolony z modelu, choć mógłby być trochę szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 W tym modelu trzeba by cofnąć skrzydła o 20mm i odchudzić tył żeby SC wyszedł jak trzeba.Plany są niedopracowane trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 No to jeszcze film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Film spoko , widać że Katana ma za ciężką :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Przesadziłeś z wagą wyposażenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Może i przesadziłem, ale byłem ciekawy co z tego wyniknie. Mam jeszcze plan B, o którym z czasem tu napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Jaka waga wyszła do lotu? moja spalinowa wazyła 2,5kg i latała dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Oklejanie wzorowe Szkoda tylko, że nie dałeś więcej fotek z budowy... Z wyważeniem sobie poradziłeś? Może wysuń silnik jeśli się da Dołączam się do pytania Sławka, jak tam z wagą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Po długiej nie obecność w domu. Przed chwilą zważyłem katanę: 1486gram w wersji do lotu. Chyba nie jest tak źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Waga super, ważyłeś już wyposażony model? Powiedz jak sprawuje się napęd. ps. bierzesz model na piknik do Radawca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Przyciemnij kabinę od środka bo ginie i będzie super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No właśnie mam problem z tym przyciemnieniem. Niestety chyba nie będzie mnie w Radawcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Kupujesz spraj do przyciemniania lamp samochodowych w motoryzacyjnym i dajesz jedną cienką warstwę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Pawle a kiedy się szykować na ten piknik? Bo i ja mam zamiar wpaść :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Marek:D, w tą sobotę! http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40849&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 W najbliższą sobotę i niedzielę, aczkolwiek jeśli chcesz polatać to zdecydowanie przyjeżdżaj w sobotę. W niedzielę są również obbchody święta gminy, więc samoloty, szybowce, spadochrony i ogólnie festyn - nie za bardzo będzie można polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Waga modelu super Ci wyszła . A jakie dałeś ostatecznie wyposażenie . Moja do lotu ważyła 1700 gram , i nie miałem problemu z wyważeniem pakietem 4S 2500 mAh . Serwo od wysokości i kierunku było z tyłu modelu . Jako ciekawostkę podam , że u nas na lotnisku lata Katana o rozpiętości 200 cm i wadze 1850 gram . Loty wspaniałe , ograniczeniem jest tylko silny wiatr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 leszek-bart - Spróbuj namówić kolegę od 200cm katany na pochwalenie się nią na forum :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 nie wiem czy Kolega od Katany 200 cm zechce opisać ją na łamach forum , ale może zezwoli na wykonanie zdjęć i zamieszczenie filmu z lotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Z czego zrobiony jest ten model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.