mifau Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Chcielibysmy oferowac pelne kity, ale poki co bedziemy oferowac elektronike, konwertery do regulatorow (i2c na pwm 400Hz - nad ktorymi prace wlasnie konczymy), oraz rame. Z czasem (tak szybko jak to tylko bedzie mozliwe) w ofercie pojawia sie silniki, regulatory i smigla..... Natomiast co do opcji "low-budget". Najtansze rozwiazania to: 1. CF2822 (1200kV)+ GWS 3-lopatowe (8 lub 9") 2. Turnigy2213 (920kV) + APC 10x3.8 lub 10x4.7 Ad1. Silnikom trzeba na dziendobry wymienic lozyska...., a smigla wymagaja wywazenia Ad2. Quad swietnie spisuje sie na tym zestawie napedowym. vide: (jeden silnik ma uszkodzone lozysko, zadne smiglo nie zostalo wywazone)Tez nie jest idealnie z lozyskami, natomiast jest to wg mnie lepsze rozwiazanie i aktualnie sam latam na takim napedzie. Oczywiscie jest kilka lepszych silnikow.... na RCG kiedys bylo porownanie poszczegolnych silnikow (sprawnosc, pobor pradu,...) nadajacych sie do uzycia w copterach.... TU Marceli zadal podobne pytanie i dyskusja o silnikach troche sie rozwinela.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ten silnik: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8622 ma niższe kv-wyciąga ponad 600g na 3S przy ~10A No i jest prawie 2x tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Turnigy2213 (920kV) + APC 10x3.8 lub 10x4.7 W żadnym sklepie nie widziałem lewych APC. Istnieją takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Chociażby u Mirka są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Byłem tam szukałem ale chyba jakaś ślepota mnie ogarnęła. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjgajewski Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 .... ~15min lotu na baterii 3s 2200mah przy 800g wagi. ...... Ciag wszystkich silnikow w opisanym wyzej przypadku to ~2,5kg.Wnioskować można z tego że taki copter ma bardzo duży udźwig, zostaje ponad kilogram na sprzęt dodatkowy (np. lustrzanka?)? Wiadomo że czas lotu drastycznie się zmniejsza. Przewidujecie też jakąś wersję "cieżarową" coptera z mocniejszymi silnikami? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifau Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Przewidujecie też jakąś wersję "cieżarową" coptera z mocniejszymi silnikami? :twisted: Co do ciezarowki.... ...to wlasnie jestesmy w trakcie tworzenia octocoptera (oczywiscie na tym samym kontrolerze - czyli wystarczy dodac 4 silniki i mamy octo). Octocopter spokojnie moze zabierac ladunki w okolicach 2,5-3kg (oczywiscie te granice mozna windowac - kosztem jakosci zachowania w powietrzu). Eksperymentujemy tez z altitude hold (czyli "autonomicznym" zawisem). Tutaj proby (testy ustawien) w locie: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=pY_rUnFEJJI (wiatr 4-6ms) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 2. Turnigy2213 (920kV) + APC 10x3.8 lub 10x4.7 Czy ktoś będzie robił jakieś zamówienie u naszych żółtych przyjaciół. Ja bym sie chętnie podłączył ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Jakieś postępy w pracach nad produkcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifau Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Tak. Przepraszam, ze zaprezentuje to w taki sposob....(to wyjatkowa sytuacja): http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=976 Niestety ostatnio nie mam kompletnie czasu na update'y informacji na forach (a i marketing nie jest moja mocna strona)... Zapraszam na http://cyberdrones.com. Jest tam kilka informacji na temat FC (instrukcje, programy, kilka filmow). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 może ktoś był by chętny na nową obudowę do quada ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam! coś tu cicho. Czyżby projekt się zatrzymał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Niesamowite to z linku powyżej a tutaj kontynuacja Dla mnie szok ) Przecież jeszcze kilka lat temu taka "zabawka" mogła istnieć tylko w filmach SF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Fajnie śmiga, tylko że raczej do niczego się to na razie nie przyda. Ciekawe kiedy zrobią taki, który będzie tak latał bez tych wszystkich kamerek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Czy temat Quadrocoptera za przeproszeniem zdechł :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Michal wciaz kontynuuje projekt, niestety ma niewiele czasu. Wiecej informacji mozna uzyskac na stronie http://cyberdrones.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Mam 2 nowe filmy z udziałem mifauowej płyty jak i konwerterów Pierwsze loty słaby zasięg radia [vimeo]http://vimeo.com/16397040[/vimeo] Hasło :kefcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 [vimeo]http://vimeo.com/16428564[/vimeo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Zazdroszczę sprzętu Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.