upgrayedd Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 A czy ktoś wie gdzie w okolicach Białej Podlaskiej i Międzyrzeca Podlaskiego (nie Międzyrzecza!!) są jakieś bunkry??? Chciałem coś sobie na wakacje zaplanować, ale w google ciężko coś znaleźć, bo wyszukuje mi same informacje o MRU :x
Nielot Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Południowy odcinek linii Mołotowa ale i tak musisz trochę pojeździć. Od Mielnika n. Bugiem aż do Przemyśla ale do Mielnika,Siemiatycz i Drohiczyna masz bardzo blisko. A masz jeszcze pod "nosem" Twierdzę Brześć ale wiadomo wiza potrzebna na Białoruś ale warto ją zobaczyć! oczywiście w okolicy Terespola masz 5 fortów twierdzy po naszej stronie. Polecam Koroszczyn fort 0 Myślę ze już teraz w googlach będziesz wiedział czego szukać.Pozdrawiam Staraj się nie używać słowa bunkier, fachowcy się będą denerwować. Lepiej będzie schron, dzieło, budowla, fortyfikacja. Wiem że to jest z mojej strony przegięcie ale.....wiadomo
krzysiek.riese Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 Dzięki Panowie za porady, z pewnością coś wybiorę, jak nie w tym roku to w przyszłym bo w gronie znajomych pojawił się pomysł wyjazdu na linię Maginota.... cena dosyć atrakcyjna choć jeszcze nie zamknięta... okaże się w praniu... myślę że do miesiąca się wyjaśni... Pozdrawiam Krzysiek
ertman_176 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Z tak ekstremalnych wycieczek to ja chyba musiałbym zrezygnować chociaż ostatnio głośno o wycieczkach do Czarnobyla, to jest dość ciekawy obraz skłaniający do pewnych refleksji nad życiem :wink: Nie moge niestety znaleźć zdjęcia szpitala a były to ciekawe zdjęcia, w każdym razie wrośnięta w beton choinka w dużym pokoju czy też las na dachu ja zaliczam do ciekawych widoków :wink:
madrian Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Tylko leczenie drogie To zależy od czasu i jakości wczasów. Przy dłuższych pobytach. leczenie może kosztować równowartość kosztów skrzynki i robocizny za wykopanie dołka... :devil: A tu sporo refunduje ZUS... :twisted: PS - a poważnie, to podobno wcale nie jest tak bardzo źle. Słyszałem, że sporo ludzi mieszka już w zonie. Sporo też zostało od samej katastrofy. Jak się ktoś nie pcha w środek sarkofagu i w wytyczone strefy zakazów, to prawie jak na Krymie...
Eryk Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 http://www.grudziadz.fortyfikacje.pl/ Gorąco polecam to o czym pisał Paweł. Chcę zwrócić tylko uwagę, że czasem(w soboty) na fortach Dąb lub Tarpno mozna trafic na maniaków ASG
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.