Skocz do zawartości

Inne Hobby - czyli kto lubi chodzic po bunkrach

krzysiek.riese

Rekomendowane odpowiedzi

A czy ktoś wie gdzie w okolicach Białej Podlaskiej i Międzyrzeca Podlaskiego (nie Międzyrzecza!!) są jakieś bunkry??? Chciałem coś sobie na wakacje zaplanować, ale w google ciężko coś znaleźć, bo wyszukuje mi same informacje o MRU :x

Południowy odcinek linii Mołotowa ale i tak musisz trochę pojeździć. Od Mielnika n. Bugiem aż do Przemyśla ale do Mielnika,Siemiatycz i Drohiczyna masz bardzo blisko. A masz jeszcze pod "nosem" Twierdzę Brześć ale wiadomo wiza potrzebna na Białoruś ale warto ją zobaczyć! oczywiście w okolicy Terespola masz 5 fortów twierdzy po naszej stronie. Polecam Koroszczyn fort 0 Myślę ze już teraz w googlach będziesz wiedział czego szukać.Pozdrawiam

Staraj się nie używać słowa bunkier, fachowcy się będą denerwować. Lepiej będzie schron, dzieło, budowla, fortyfikacja. Wiem że to jest z mojej strony przegięcie ale.....wiadomo

Dzięki Panowie za porady, z pewnością coś wybiorę, jak nie w tym roku to w przyszłym bo w gronie znajomych pojawił się pomysł wyjazdu na linię Maginota.... cena dosyć atrakcyjna choć jeszcze nie zamknięta... okaże się w praniu... myślę że do miesiąca się wyjaśni...

Pozdrawiam Krzysiek

Z tak ekstremalnych wycieczek to ja chyba musiałbym zrezygnować chociaż ostatnio głośno o wycieczkach do Czarnobyla, to jest dość ciekawy obraz skłaniający do pewnych refleksji nad życiem :wink:

Dołączona grafika

Nie moge niestety znaleźć zdjęcia szpitala a były to ciekawe zdjęcia, w każdym razie wrośnięta w beton choinka w dużym pokoju czy też las na dachu ja zaliczam do ciekawych widoków :wink:

Tylko leczenie drogie :D:D:D

To zależy od czasu i jakości wczasów. Przy dłuższych pobytach. leczenie może kosztować równowartość kosztów skrzynki i robocizny za wykopanie dołka... :devil: A tu sporo refunduje ZUS... :twisted:

PS - a poważnie, to podobno wcale nie jest tak bardzo źle. Słyszałem, że sporo ludzi mieszka już w zonie. Sporo też zostało od samej katastrofy. Jak się ktoś nie pcha w środek sarkofagu i w wytyczone strefy zakazów, to prawie jak na Krymie... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.