Andrzej44 Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam Proszę Kolegów o pomoc! Lektura postów o aparaturach niestety nie jest dla dla optymistyczna i mam poważne wątpliwości czy warto na początek kupować nowy zestaw na 2,4 GHz. Często w poradach dla początkujących pojawia się Mx 16 czy 12, a przeglądając ebay'a można zlaleźć całkiem atracyjne oferty. Pytanie jest tylko takie ile maksymlanie można dać za zestaw z odbiornikiem z drugiej ręki? Czy 150 euro to max za Mx-16s? Czy może lepiej już kupić w Polsce nowy nadajnik za ponad 900 zł? Obserwuję licytację http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250572895426&_trksid=p2759.l1259 i ta cena wydaje mi się dziwnie niska - choć to jeszcze 2 dni i cena z pewnościa poszybuje. Z góry dzięki za wskazówki. Pozdrawiam AK
buwi777 Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 A wyśle do RP ?? Bo w opisie tylko Niemcy.. Wygląda na mało "zużytą", w modzie 1 ale zmiana na 2 to 10 minut roboty. Do tej kwoty jaką podałeś - wg mnie - godna polecenia ... ( tanie odbiorniki ... )
Andrzej44 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Opublikowano 5 Lutego 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Wysłałem pytanie o wysyłkę do Polski. W przypadku książek nie miałem z tym problemu. Rozumiem, że te 150 euro to rozsądna cena. Dzięki Pozdrawiam AK
Andrzej44 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Opublikowano 5 Lutego 2010 Lekko się zdziwiłem - dostałem z Niemiec odmowną odpowiedź - mówi się trudno. AK
wojtek-a Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 bywa czasem mają focha I chyba nie lubia sie targowac :?: . Jak napisalem, ze cos za duzo za przesylke, to sie juz nie odezwali :? :roll: . ps nowy MX 16S (zestaw z odbiornikiem) mozna juz kupic w Europie (u nas tez Europa!) ze niecale 200€, wiec 150€ to absolutny max jesli paczka nie wyjdzie zbyt droga.
utopia Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Jak napisalem, ze cos za duzo za przesylke, to sie juz nie odezwali :? ale kupiłeś pewnie bardzo tanio ( miałeś zamiar kupić)... więc odbijają sobie na spedycji 8) bo mają drogie kartony do paczek kiedyś kupowałem głośniki Focala do belga - napisał sorry ale do Polski nie wyśle - nie bo nie .. zlicytował je polak mieszkający w Anglii :mrgreen: wysyłka nawet wyszła taniej a kolega miesiąc później przywiózł je do kraju .... Belgowi wysłałem fotę z kraju w załączniku do odpowiedzi na jego maila ....wściekł się że tak go zrobiono w... :mrgreen:
wojtek-a Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 ale kupiłeś pewnie bardzo tanio ( miałeś zamiar kupić)... Zgadles! Model F5B w super cenie (nie wyszlo malowanie + wersja basic : ). 150 euro taniej, to chociaz na tekturze trzeba przyciac :idea: . ps szkoda, ze nie mam znajomego, ktory mieszka u Helmuta :mrgreen:
Rabor Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Poszukaj x-3810 u angoli. Sprzęt podobny i bardzo dobry. Niemcy niechętnie sprzedają polakom, no chyba że sprzedaje firma. Ja już kilka razy kupiłem od anglika. Swoją x-3810 też, dostałem wszystko co było w zestawie i jeszcze 4 serwa ds821 nowe. Ostatnio kupiłem odbiornik jr ner-649 spcm czyli odpowiednik graupnera spcm19 za 115zł z przesyłką. Pytaj sprzedawców czy wysyłają do polski.
Andrzej44 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 Witam Znalazłem Mx-12s: http://cgi.ebay.de/Graupner-MX-12s-COMPUTERSYSTEM-35-35B-Band-Sender_W0QQitemZ300392451770QQcmdZViewItemQQptZRC_Modellbau?hash=item45f0c90eba na razie 1,50 euro (został 1 dzien i 4 godz.) i mam odpowiedź ze zgodą za wysyłkę do Polski. Kupowanie na Wyspach jest dla mnie problemem, po pierwsze trudności językowe -pisząc bardzo oględnie - a po drugie tam raczej nie lubią przelewów. Dzięki za wskazówki. Ale czy kupowanie Mx-12s ma jeszcze sens?!!!??? Zaznaczam, że szukam swojej pierwszej aparatury! Pozdrawiam AK
buwi777 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Ale czy kupowanie Mx-12s ma jeszcze sens?!!!??? Zaznaczam, że szukam swojej pierwszej aparatury! Pozdrawiam AK Na pierwszą ZDECYDOWANIE TAK :!: 8)
madrian Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Jak najbardziej ma sens. Oczywiście, jeżeli stać cię na lepszą, to bierz. Ale MX-12 to 6 kanałów - obsłuży ci nawet bardziej zaawansowane modele i wszelkie potrzebne miksery. Prawdę mówiąc, będziesz i tak długo poznawał jej możliwości. :wink: Nie ma znaczenia, że jest to konstrukcja "stara", jak na świat elektronicznych gadżetów. Jest pewna i sprawdzona, ma możliwość rozbudowy. Odsprzedaż ją później innemu młodemu modelarzowi. I na pewno będziesz zadowolony. Poza tym, MX-12 lubi się z odbiornikami Corony, co na pewno z radością przyjmie twoja kieszeń. :twisted:
Rabor Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Witam Znalazłem Mx-12s: http://cgi.ebay.de/Graupner-MX-12s-COMPUTERSYSTEM-35-35B-Band-Sender_W0QQitemZ300392451770QQcmdZViewItemQQptZRC_Modellbau?hash=item45f0c90eba na razie 1,50 euro (został 1 dzien i 4 godz.) i mam odpowiedź ze zgodą za wysyłkę do Polski. Kupowanie na Wyspach jest dla mnie problemem, po pierwsze trudności językowe -pisząc bardzo oględnie - a po drugie tam raczej nie lubią przelewów. Dzięki za wskazówki. Ale czy kupowanie Mx-12s ma jeszcze sens?!!!??? Zaznaczam, że szukam swojej pierwszej aparatury! Pozdrawiam AK Wszędzie czy to niemcy czy anglicy płaci się przez paypal. U anglików w aparaturach menu jest chociaż w normalnym zrozumiałym języku a nie po niemiecku. Tu masz kup teraz mx-16 wysyłka do polski http://cgi.ebay.de/Graupner-Sender-MX-16-Syn-35-Mhz-mit-Akku-TOP-neuwert_W0QQitemZ300393396087QQcmdZViewItemQQptZRC_Modellbau?hash=item45f0d77777 a tu mx-12 za 80euro http://cgi.ebay.de/Graupner-Sender-MX-12-35-Mhz-A-Band-neuw-mit-Akku_W0QQitemZ230433855094QQcmdZViewItemQQptZRC_Modellbau?hash=item35a6ed9676
Andrzej44 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 Zacząłem licytować Mx-12 tą co podałem wcześniej, na razie jest 30 euro - ale jest tylko sam nadajnik. Śledzę też licytację Mx-16s - na razie mniej niż 100 euro. A co do języka - to niemiecki jest mi znacznie bliższy - nie to pokolenie. To samo z paypalem - jeszcze nie próbowałem. Pozdrawiam AK
Rabor Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Obserwowałem niemieckiego ebay i wnioski mam takie ze maja drogo i dużo licytuje na koniec. Lepiej kupić u angoli ceny niższe i niema takiego oblężenia na koniec. Przykładowo ta aukcja skończyła się w rozsądnych pieniądzach http://cgi.ebay.co.uk/JR-Propo-X3810-Radio-Control-System-35Mhz-AIRCRAFT_W0QQitemZ290397673077QQcmdZViewItemQQptZUK_ToysGames_RadioControlled_JN?hash=item439d0cd675QQautorefreshZtrue Szkoda tylko że wysyłka była tylko UK
Andrzej44 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam Mx-12s - poszło za ok. 76 euro, Mx-16s - 151 euro - tu nie było zgody na wysłkę do Polski Przy innym teraz licytowanym Mx-12s - podano mi koszty przesyłki 20 euro. Muszę przyznać, że w przypadku książek jest zupełnie inaczej - w przypadku rzadkich okazów trudno znaleźć drugą okazję - i jak się chce coś mieć to trzeba płacić i to dużo. Tu tych okazji jest o wiele więcej i chyba muszę uzbroić się w cierpliwość. A licytowanie w ostatniej minucie - na allegro też tak jest - taka uroda licytacji - chyba na tym polega cała przyjemność tego sposobu robienia zakupów. Z paypalem nie chcę zaczynać, bo znowu zacznę kupować książki. Pozdrawiam AK
Swift Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Mx-16s - 151 euro - tu nie było zgody na wysłkę do Polski Witam http://www.der-schweighofer.at/wg/28/graupner W tym sklepie mają zestaw za 179 EUR (niemieckie menu), plus 6 EUR wysyłka (według informacji na stronie). Wysyłają do Polski, z uśmiechem na ustach PP
Rabor Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Mx-16s - 151 euro - tu nie było zgody na wysłkę do Polski Witam http://www.der-schweighofer.at/wg/28/graupner W tym sklepie mają zestaw za 179 EUR (niemieckie menu), plus 6 EUR wysyłka (według informacji na stronie). Wysyłają do Polski, z uśmiechem na ustach PP Jak nowy to już lepiej kupić w Modele MAX za niecałe 800zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.