radek872 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 zastanawia mnie jedynie ta kwestia lotek fakt jest ich troche ale mam yaka 2.16 metra i tam Tower pro 995 wyrabia wiec te 25 kg mmm no sam nie wiem moze jakbysmy film z lotu widzieli :mrgreen: :devil: Pokażę Ci to na swoim Yaku 54 2,16m wyraźnie widać , że przy średnim gazie beczki kręci jak wietarka, a przy dużej szybkości strasznie zamula. Sprawdź to sobie wychodząc modelem na dużą wysokość i podczas pikowania kręć beczki zauważysz, że im bliżej ziemi czyli większa szybkość tym beczki będą wolniejsze. Wiele rzeczy człowiek nie widzi dopóki nie zacznie się przyglądać :wink: Takie mocne serwa przydają sie do programu freestyle kiedy model na pełnym gazie po prostej zmienia kierunek kręcenia beczek i jest potrzebna szybka reakcja żeby wyrobić się w czasie.Takie przeplatanki stosuje Ido Segev i Gernot Brugmann w przeciwienstwie do innych używają po 3 najmocniejsze serwa na jedną lotkę.Ten sam temat poruszył Wiesław Chmielewski opisują budowę swojego Yaka Paweł ma kolejny weekend żeby udowodnić, że jego yak żyje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Paweł ma kolejny weekend żeby udowodnić, że jego yak żyje Musi go sfotografować z dzisiejszą gazetą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Podeślij mi prasę, bo nie posiadam :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ale nie ukrywam, że chętnie zobaczyłbym jakieś fotki z lotu lub filmik bo jestem w przededniu odbioru tego modelu i juz doczekac sie nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 W końcu mogę jakiś krótki lotek jakulcem pokazać. Od 4:16 zaczyna się mój lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 nieźle brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 prawie Szpakowski: " ten 50 cm silnik poradził sobie z kilkunastokilogramowym modelem miotając nim na prawo i lewo" 5:27 "każdy w swym akrobacyjnym repertuarze ma opanowaną sztukę, że zniża w zawisie swój aparat latający" 5:55 A pilot klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 no no model daje radę.... :mrgreen: ...... pilot też :ble: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Gratuluje niesamowitej odwagi i dotknięcia sterem kierunku murawy lotniska :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Dzieki Łukasz, sam wiesz że odchody same cisną się do gaci w takich momentach :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 świetny lot i komentator - kto to był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Jakiś tam koleś, któremu zdarzyło się być instruktorem latających modeli zdalnie sterowanych, trzeba słuchać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Jakiś tam koleś, któremu zdarzyło się być instruktorem latających modeli zdalnie sterowanych, trzeba słuchać Nie jakiś tam koleś tylko utytułowany czołowy zawodnik znający się na rzeczy... nazwisko chyba Kaszubowski jesli nie pomyliłem z kim innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 fakt dotknięcie sterem ziemi było jak wyreżyserowane super to wyglądało ale trza mieć jaja..... :shock: co do utytułowanego komentatora to znać może i sie zna ale teksty miał zabawne czasami ale to może presja występu na żywo.... ogólnie model ślicznie, cudownie i bosko się prezentuje nie mogę sie doczekać jak mój poleci [sterem kierunku nie będe jak narazie zahaczał] :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Żeby było zabawniej to powiem, że to było moje drugie w życiu zahaczenie, pierwsze w poprzednim locie. Przy ludziach jakioś strach przechodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Mówisz Wichercat trzeba mieć jaja to co mają piloci którzy robią beczki po okręgu przeplatane z beczkami autorotacyjnymi przy pełnym gazie na kilku metrach ? np tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Tak tylko oni wstają z modelem, latają cały dzień i kładą się z nim spać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 i mają kartofle zamiast jaj a filmy bardzo fajne. Musiała byc super impreza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Nie jakiś tam koleś tylko utytułowany czołowy zawodnik znający się na rzeczy... nazwisko chyba Kaszubowski jesli nie pomyliłem z kim innym Andrzej Szynaka z Grudziądza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.