MASK Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 czy ktoś wie ile wazy metr kwadratowy, decymetr kwadratowy albo inna jednostka powierzchni sklejki lekkiej (balsosklejki) 2,6 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Kiedyś natrafiłem na http://www.sklejki.pl/. Po wybraniu konkretnej sklejki pojawia się dużo informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Może to ciut naprowadzi http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=24019&highlight=waga+sklejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 To ma być konkretnie 2,6mm? Mam sklejkę typu "miękka" 3mm ale dokładnie ma 2,7mm. To jest sklejka topolowa. Czy o tę chodzi czy dokładnie o tę, która jest czasem w zestawach "kit", taka niby balsa niby nie balsa? Tej nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Chodzi o sklejkę lipowo-balsową. O ile wiem ta sklejka ma nominalnie grubość 3mm, a faktycznie około 2,6 mm. W zasadzie już sobie oszacowałem masę jednostkową, ale jeśli ktoś ma pod ręką kawałek i może zważyć to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Miałem akurat pod ręką kawałek o wymiarach 125x170mm. Waga 24g. Sklejka balsowo-lipowa, grubość faktycznie ok. 2,6mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Sklejka balsowo-lipowa 2,75x855x500mm - 465g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Dzięki, o to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.