Jedrula Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Wiem że podobnych tematów było sporo ale w żadnym nie znalazłem czegoś konkretnego dla mojego problemu więc proszę o pomoc. Sprawa ma się tak jakiś tydzień po świętach sprzedałem na allegro silnik szczotkowy, po umówieniu sposobu zapłaty i dostarczenia z powodu zwłoki kupującego pieniążki dotarły do nie po tygodniu, po następnych dwóch dniach wysłałem mu paczkę. Jakieś 4 dni temu otrzymałem e-mail od kupującego, że dostał pod rząd dwa awiza ( zawiadomienie i powtórne). Pisze, że po przyjściu na pocztę dostał informację iż paczka została odesłana do nadawcy. Dzisiaj paczka jest u mnie i nie dość, że musiałem płacić 10zł za zwrot to paczka jest cała podziurawiona. :evil: Teraz nie wiem jak sprawdzić kto zawinił czy poczta czy kupujący i od kogo żądać zwrotu pieniędzy za nadanie i powtórne wysłanie paczki :evil:
buwi777 Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Podziurawienie - Poczta Zażądaj od gościa kasy za powtórną wysyłkę - jego wina że nie odebrał w ciągu 14 dni
Ragi Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Teraz to już trochę za późno. Z tego co wiem trzeba spisać protokół szkody czy coś w tym rodzaju.
Meloonik Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Ja miałem taką sytuacje jak mieszkałem jakiś czas w anglii wysłałem z angielskiej poczty Royal Mail paczkę do polski moja babcia ktora siedzi calymi dniami w domu czasami wyjdzie raz na jakis czas z powodu choroby. ale mniejsza o to najlepsze jest to ze miala dwa awiza a paczki nawet nie widziala ! tak dziala nasza kochana poczta.
Jedrula Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Opublikowano 1 Marca 2010 Nie wiem zdaje mi się że gościu coś buja bo niby od awiz do wizyty na poczcie upłynęło tylko 6 dni :?: PS. Myślałem, że poczcie da się utrzeć nosa. :devil:
Meloonik Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Oni się tym na razie nie przejmują. Jeszcze trochę jak będą wygryzać ich kurierzy przyłożą się do pracy jak się należy...
Jedrula Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Opublikowano 2 Marca 2010 Napisałem do gościa e-maila i zobaczę jeśli zapłaci za następną wysyłkę to po kłopocie.
Ragi Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Też miewałem sytuacje, że listonosz nie przyniósł paczki, tylko zostawił awizo. Mnie to nie szczególnie przeszkadza - na pocztę mam kila minut - ale dla osób starszych może to być uciążliwe. Gdyby narzekanie coś zmieniało nasz kraj był by najbogatszy, najlepiej rozwinięty, najbezpieczniejszy, naj... nie mam pomysłu :wink:
mazur Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 moja babcia ktora siedzi calymi dniami w domu czasami wyjdzie raz na jakis czas z powodu choroby. ale mniejsza o to najlepsze jest to ze miala dwa awiza a paczki nawet nie widziala ! tak dziala nasza kochana poczta.Miałem podobną sytuację - do skrzynki zaglądałem codziennie w końcu pojawiło się awizo z datą wsteczną, że niby powtórne. Szybko poleciałem na Pocztę a tam paczka już była przygotowana do powrotnej drogi - HK. Od mojego listonosza często zalatuje mamrotem więc nie ma się co dziwować.
motyl Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 jeśli paczka była wysłana jako PACZKA to powinna byc przyniesiona pod drzwi. Ale jeśli paczka jest nadana jako lLIST POLECONY i ma większy albo nie foremny gabaryt, listonosz nie ma obowiązku przynieść jej, a jedynie zostawić awizo.
marcin133 Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 jeśli paczka była wysłana jako PACZKA to powinna byc przyniesiona pod drzwi. Powinna..... ale często nie jest. Zdarzało mi się dowiedzieć że nie było mnie w domu - jak byłem :rotfl:
Rob Mc Fly Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Zdarzało mi się dowiedzieć że nie było mnie w domu - jak byłem :rotfl:Ale listonosz nie wiedział o tym, że jesteś i decydował, że Cię nie było :mrgreen: :devil: .
ali1983 Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Gdyby narzekanie coś zmieniało nasz kraj był by najbogatszy, najlepiej rozwinięty, najbezpieczniejszy, naj... nie mam pomysłu Jak podały dziś informacje Polsatu według naszego Prezydenta (lub Premiera - nie pamiętam który się udzielał na zjeździe PIS-u) w 2020 roku Polska będzie w 20-tce najbogatszych krajów świata, a Polacy będą jeździć na wakacje do Egiptu. Wystarczy poczekać i dożyć i wtedy nie będzie problemu z Pocztą Polską, ani z innym kurierem czy sklepem internetowym. Będzie poprostu żyło się lepiej wszystkim... :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: może mały OT (jak rozumiem Off Topic czyli poza tematem, zmiana tematu???) ale nie mogłem się powstrzymać od takiego komentarza,a myślę, że dotyczy on nie tylko tego wątku. pozdrawiam
ahaweto Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Witam. Jak Nikita Chruszczow doszedł do władzy w ZSRR to zapewnił swój naród że ,,jeszcze 10 lat ZSRR będzie doganiać USA, a potem już tylko wyprzedzać,, . Co wynikło z tego gadania każdy wie. Również to gadanie o którym pisze ali1983 jest ,,funta kłaków nie warte,, . A można mieć tylko nadzieję że PP kiedyś zmieni się na lepsze. Pozdrawiam Adam.
mammuth Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 a Polacy będą jeździć na wakacje do Egiptu.Szkoda - bo ja nie lubie wielbladow Witam. Jak Nikita Chruszczow doszedł do władzy w ZSRR to zapewnił swój naród że ,,jeszcze 10 lat ZSRR będzie doganiać USA, a potem już tylko wyprzedzać,,A mowil w czym ??
sergiu Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 a Polacy będą jeździć na wakacje do Egiptujuż jeżdżą- taniej tam jest :twisted:
karlem Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 ... nie lubie wielbladow Jasne, bo i za duże, i trzeba wielki garnek, i za długo się gotują... :wink:
Kwasiu Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Ja jeszcze nie miałem problemów z paczkami, nawet szybowiec 3m doszedł pod drzwi
Jedrula Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 Zobaczę paczkę wysłałem ponownie może tym razem będzie odebrana, a jeśli nie :evil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.