Marcus Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 merlin1212, możesz jeszcze kupić MODE1. Oprogramowanie pozwala na wybranie dowolnego modu (1,2,3,4). Pozostaje tylko otworzyć aparaturę i przełożyć sprężynkę od naciągu drążka. Wiem, że niektóre osoby tak robiły. Radek Jeżeli to co mówisz jest prawdą, a mam taką nadzieję, to zamawiam! Cena kusi. Dobrze że wstrzymałem się z zakupem Optica 6 Sport.. choć cena też przystępna, bo 360 zł, ale tam jest minus, bo nie ma wymiennego modułu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Coś mi trochę nie pasuje z anteną. Moduł na 2.4 GHz, brak anteny. Na obrazku nadajnik ma antenę jak do 35MHz. Znowu na obrazku pana "Leason C." widać wymienioną antenę główną. Taka wymiana wymagała by przesłania sygnału 2.4GHz po szpilkach złącza modułu (podpieli się zamiast starego sygnału antenowego??) Jeżeli tak to moduły na 35MHz nie będą już pasować.. Zamówił ktoś może to radio? Może jakieś fotki i opis co zostało zmienione? Najlepiej jeszcze ze ściągniętą nową wersją softu Przy okazji starą wersję można prosto przerobić na radio 2 systemowe, 1 nadajnik na 2.4 jako "hack" a klasyczny jako moduł podłączony do anteny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Temat "nowych" wersji 9X był przedstawiany na forum HK już jakiś czas temu. Antena miała być wyprowadzona zamiast tej na 35MHz wspominali coś też o zamontowanym na stałe module 2.4, teraz wygląda na to że jednak moduł jest wyjmowany, wiec pewnie dowiemy się niebawem jak ktoś już to dostanie do rąk Edit: W opisie jest napisane: ATTENTION This unit is the v2, Native 2.4Ghz version. It has a module inbuilt. Wiec nie będzie możliwości włożenia modułu 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Wydaje mi się, że pierwsze zdjęcie jest po prostu niezmienione i dlatego jest jeszcze ta antena. Czy ktoś ma informacje na temat kompatybilnych odbiorników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Czy ktoś ma informacje na temat kompatybilnych odbiorników? Niestety póki jej ktoś nie dostanie w łapę to żadnych informacji się nie dowiemy. Trzeba poczekać kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 A informacja, że w tej aparaturze można zmienić mode jest sprawdzona? Ja jeszcze nie latałem, ale mode 2 wydaje się bardziej mi odpowiadać - przepustnica w lewej ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 100% pewne. Możesz wybrać mode 1,2,3 lub 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Panowie, kto będzie się decydował na te podświetlenie o którym mowa na pierwszej stronie. Może zamówić 10 sztuk to taniej wyjdzie? Jak ktoś jest chętny to pisać na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 I ciekawi mnie, jak rozwiązali wyprowadzenie anteny. Może już ktoś widział, pokazali nowe zdjęcie. Czekam tylko z niecierpliwością, kiedy znów się pojawią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 rafit, potrzebuje kupić taki wyświetlacz. masz może jakieś namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 rafit, potrzebuje kupić taki wyświetlacz. masz może jakieś namiary? Taki, znaczy identyczny jak w tej aparaturze? Wtedy nie wiem, możesz poszukać czegoś podobnego np w TME. Zepsuł się wyświetlacz? Czy szukasz go z jakiegoś innego powodu? Może da się go zastąpić czymś bardziej popularnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 wyswietlacz nie, tasiemka owszem... moze na ebayu cos bedzie. masz symbol tego wyswietlacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 wyswietlacz nie, tasiemka owszem... moze na ebayu cos bedzie. masz symbol tego wyswietlacza? oficjalny: hw12864-0a-0c w/g działającej specyfikacji: S6B0724 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 na necie brak. trzeba by jakis zamiennik pin2pin zapodac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 A co się stało? Urwana taśma, czy pad wyświetlacza? Jakie są objawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 dziura w tasiemce (maly pomagier ze srubokrętem...), przerwane chyba 2 lub 3 sciezki. raster jest gęstawy, wiec jak narazie szukam zamiennika, bo łatać to to będzie rzeźnia. aparatura działa i tak, ale wyswietlacz pusty... a moze wezme lakier przewodzący po prostu i mikroskop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Może tak będzie najłatwiej i najtaniej. Nawet jeżeli znajdziesz kompatybilny wyświetlacz zwykle nie będzie miał taśmy. można jeszcze pokombinować i dokupić samą taśmę, która pasowałaby do złącza na płycie, lecz o ile dobrze pamiętam to taśma wychodzi bezpośrednio z wyświetlacza - czyli trzeba by sztukować. Możesz spróbować połatać, a w międzyczasie szukać zamiennika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 spróbuje, podkleję coś pod spód dla usztywnienia, i pokleję jakoś. chyba potrenuje wczesniej na jakies inej tasiemce, bo tu scieżki są dość wąskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Panowie, noszę się z kupnem aparatury .... nie jestem pewien co będzie lepsze, wyżej wymienione Turnigy czy może Hitec Optic 6 Sport http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_330_331&products_id=7222 Dodam, że pasmo nie ma dla mnie większego znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 ja mam turnigy i modul corona 2. poki co nie wykorzystuje wszytstkich kanałow, ale juz mi chodzą po głowie różne pomysly. turnigy ma wypasiony komputer i mozliwosc przeprogramowania softu, co ma wielkie znaczenie moim zdaniem. pozatym niedlugo ja uruchomie plytke rozszerzajaca i zobaczymy co jeszcze z tej aparatury da sie wycisnąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.