pelikan1500 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Modele ESA świetnie nadają się do różnego rodzaju mechanizacji takich jak : chowane podwozia , ruchome klapy , oświetlenie czy np. funkcja z rzucania bomb lub spadochroniarza . Wszyscy dobrze wiemy że takimi ESA-mi ich właściciele nie walczą w zawodach ale zawsze jeden z takich modeli pojawia się na niebie podczas tych imprez jako CIEKAWOSTKA . Modele takie dają nam pewnego rodzaju pokaz swoich MOŻLIWOŚCI przy tak niewielkich rozmiarach . Przedstawiam jedno z takich MINIATUROWYCH PRZEDSIĘWZIĘĆ które mi się udało z powodzeniem zrealizować w modelu typu ESA i zachęcić innych modelarzy a szczególnie tych młodszych stażem :shock: do budowania takich modeli gdyż nie jest to aż takie STRASZNE na jakie wygląda a MAŁY model to małe straty a duży model to ......... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 co do zrzutu bomb to chyba wszyscy pamiętają Łosia co chciał puscić z dymem Parzniew w zeszłym roku, :mrgreen: dla mnie to nr 1 w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 co do zrzutu bomb to chyba wszyscy pamiętają Łosia co chciał puscić z dymem Parzniew w zeszłym roku,Taak, i później próbował raz jeszcze ale bezskutecznie Model bomba, wygląda fantastycznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 co do modeli wykonanych przez Krzyśka to wolę się nie wypowiadać, bo tak zawyżył poprzeczkę w Esa-ch, że wstyd swoje modele z bagażnika wyciągać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Pelikan1500 jesteś wielki. I nie mówię o wykonaniu modelu (chociaż to też), ale o Twoim wpływie na resztę. Podnosisz poprzeczkę, inspirujesz i zachęcasz. Nieźle. Jeszcze trochę i zamiast modelu do walki będę miał makietę Teraz poważnie. Masz może jakieś zdjęcia chowanego podwozia w dwusilnikowcu w gondolach? Oczywiście ESA z EPP. Jakiś ME 110? Szukałem w sieci ale nie znalazłem nic przydatnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Ale czad ....... Podnosisz poprzeczkę z każdym modelem. Człowiek się stara coś dopracować a tu takie rewelacyjne rozwiązania. Mam wrażenie, że ze swoimi modelami jestem w epoce kamienia łupanego, słusznie stwierdził "Pacek" .... wstyd wyciągać swoje z bagażnika. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Może w tym tygodniu wezmę się w końcu za dokończenie PZL P-38 WILK z chowanym podwoziem to na bieżąco przedstawię relację foto i opisową z budowy takiego podwozia i od razu w wersji ze stałym ale demontowalnym podwoziem bo nie każdy z nas ma koło siebie warunki do latania z podwoziem na MAŁYCH kółeczkach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Hej, ja miałem Wilka budować, nawet mam juz skrzydła :x Pokaż , pokaż, bo nie bardzo mogę się zdecydować jaką technologią budować Wilka. Kanapka czy kombinowany: przód kanapka, ogon tuba. Ale podwozie chowane i klapy będą musowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Trochę czasu minęło i wcięło zdjęcia. Są gdzieś jeszcze dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.