Kwasiu Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Większa ilość żeberek jest lepsza, masz mocniejsze skrzydło a folia ma na czym się trzymać. Daj chociaż półżebra pomiędzy natarciem a dźwigarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Hej, w piątek zamierzam zrobić oblot modelu, zostało mi tylko obkleić stery i inne prace wykończeniowe typu popychacze, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Może miejsce mocowania serw wzmocnij sklejką??? Bo śrubki w balsie w końcu wyrobią dziury... EDIT A tak ogólnie to fajnie modelik wyszedł PS. Mógłbyś zrobić zdjęcia spodu modelu?? A jaki jest tam kolor?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Szczepen02, 3 zdjęcie to spód modelu, jak dobrze pójdzie do ,,zawezmę'' z soba extrę do radawca na 31 maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Aaa... Nie ten wzrok co kiedyś Wszystko przez to, że cały czas siedzę przed kompem i chodzę po jakimś forum.. :evil: A nie boisz się, że jak trochę pokręcisz to będziesz miał problem z rozróżnieniem gdzie dół, a gdzie góra :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Myślę że nie, nie będę nim wysoko latać , planuję na jutro oblot, zostało mi tylko wkleić na CA zawiasy na lotkach i można lecieć, oblot będzie bez kabinki, bo jeszcze nie dokończyłem robić formę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Jak masz lecieć bez kabinki to lepiej nie leć. Model będzie Ci stawiał takie opory że nie będziesz miał jak nim sterować. Ps. Tak się mówi że nie będziesz wysoko latał, model Ci ucieknie nim się obejrzysz;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 I co, poleciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 I co, poleciał?A co miał nie polecieć. Tak sobie siedzę bo dziś nie ma co do roboty i przeglądam forum i natrafiłem na ten wątek, pisałem już tu, więc jeszcze raz nie zaszkodzi. Przedstawię Wam teraz mój model, który już kiedyś robiłem z tych samych planów co kolega Sak122. Model poprzedni poległ jak pisałem. Dziś nowy tak do "kupy" poskładałem i nawet fotkę zrobiłem, aby się oderwać od innego mojego projektu, który mnie kilka dni stresuje. To co na fotkach waży 1150g. Rozpiętość tego "cuda" jak nazwał go sołtys (a sołtys powiedział "cuda" i poszedł :rotfl: ) to 1230mm, długość 1100mm. Ciekawe czy zgadniecie z czego jest zrobiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supersamiec Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Jak pytasz, to pewnie z depronu ew depron + drewno, albo samo drewno. Jako nagrodę przyjme takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Prawie zgadłeś, ale za drugim razem, a nagrodą miał być"uśmiech sołtysa w %". Na pewno jakiś model z mojego garażu znalazłby się dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Z tych samych planów 1,3m ,2kg do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Pamiętam Wojtku, nawet niektóre patenty są zerżnięte z Twojego modelu. Jeszcze jeden projekt tym sposobem mam rozpoczęty, tylko płaty będą trochę inne, ale to na razie niespodzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.