diem Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 40mm w zupelnosci, ciezko znalesc kolpak 45/3mm....
wojcio69 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam No fakt na wał 3mm było by trudno choć sam Multiplex zaleca nie dość, że grubszy wał - 4mm to jeszcze szerszy kołpak - 55mm KOŁPAK Osobiście uważam, że silnik KEDA A22-20L, łopatki 10x6 i kołpak 40mm w zupełności wystarczą jak dla Easy Glider'a.
malinn Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 My lataliśmy na e-maxie 2228 i spokojnie dawał radę na śmigle 8x6.
kamil369 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ja mam do EG Tower Pro 2408-21T-3A. Tylko słyszałem ostatnio, że coś ze śrubkami mogę mieć problem, bo słabo trzymają. No dobra to chyba wszystko jasne. Dzięki za wszystkie wasze podpowiedzi
malinn Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Co do śrubek ważna uwaga: Każdy fabrycznie nowy silnik warto skręcić przed lotem. Dokręcamy wszystkie możliwe połączenia. Ja osobiście zaklejam je też c.a. lub lepiej specjalnym klejem loctalia -niebieski do zabezpieczania gwintów. Warto też zabezpieczać żywicą przewody którymi silnik jest nawinięty bo lubią się ułamać. Jeśli mamy możliwość skrócenia ośki silnika - też to zawsze robię. Krótka oś jest mocniejsza i mniej obciąża łożyska w silniku. W rezultacie silnik może przeżyć więcej przy spotkaniu z ziemią.
jarekszwabi Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 A ja znowu zaliczyłem kreta. Poszedłem polatać tak około 20stej jak już zaczynało robić sie szaro,i gdy za daleko odleciałem straciłem orjętacje czy model leci przechylony na prawo czy nalewo,chwila zamotania i kret. Link do zdjęć na fotosiku. http://www.fotosik.pl/u/jarekszwabi/album/926157
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.