Skocz do zawartości

Easy Glider

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam

No fakt na wał 3mm było by trudno choć sam Multiplex zaleca nie dość, że grubszy wał - 4mm to jeszcze szerszy kołpak - 55mm KOŁPAK

Osobiście uważam, że silnik KEDA A22-20L, łopatki 10x6 i kołpak 40mm w zupełności wystarczą jak dla Easy Glider'a.

Opublikowano

Ja mam do EG Tower Pro 2408-21T-3A. Tylko słyszałem ostatnio, że coś ze śrubkami mogę mieć problem, bo słabo trzymają. No dobra to chyba wszystko jasne. Dzięki za wszystkie wasze podpowiedzi :)

Opublikowano

Co do śrubek ważna uwaga:

Każdy fabrycznie nowy silnik warto skręcić przed lotem.

Dokręcamy wszystkie możliwe połączenia. Ja osobiście zaklejam je też c.a. lub lepiej specjalnym klejem loctalia -niebieski do zabezpieczania gwintów. Warto też zabezpieczać żywicą przewody którymi silnik jest nawinięty bo lubią się ułamać.

Jeśli mamy możliwość skrócenia ośki silnika - też to zawsze robię. Krótka oś jest mocniejsza i mniej obciąża łożyska w silniku. W rezultacie silnik może przeżyć więcej przy spotkaniu z ziemią.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.