koszkin Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 witam po 6 latach przerwy spowodowanej przeprowadzką i remontu domu chcę wam się pochwalić moją modelarnią ma wymiar 5x5 powoli nabiera wyglodu i zaczyna być w niej życie prawdziwego modelarza RC bo już odwiedzili mnie koledzy modelarze i mówią że jest ok ale to nie wszystko co powino być .Myślę że z zbiegiem mięsiecy nabierze prawdziwe życie i zacznie się dopiero prawdziwe HOBBY RC LOTNICTWO które bardzo kocham i życze wszystkim modelarzą po czterdziesce żeby tak się bawili jak "ja" cóż za ład i skład wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 bob07 napisał/a: witam po 6 latach przerwy spowodowanej przeprowadzką i remontu domu chcę wam się pochwalić moją modelarnią ma wymiar 5x5 powoli nabiera wyglodu i zaczyna być w niej życie prawdziwego modelarza RC bo już odwiedzili mnie koledzy modelarze i mówią że jest ok ale to nie wszystko co powino być .Myślę że z zbiegiem mięsiecy nabierze prawdziwe życie i zacznie się dopiero prawdziwe HOBBY RC LOTNICTWO które bardzo kocham i życze wszystkim modelarzą po czterdziesce żeby tak się bawili jak "ja" No,stary, :devil: tylko pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 W mojej modelarni pare modeli już zrobiłem.Jest z niej zadowolony w 100%.Jest dużo miejsca,wszystko mam posegregowane i nie muszę nigdy nic szukać (nie to co kiedyś).Sprzątam zawsze po zrobieniu modelu(czyli co 1,5 miesiąca)-znaczy zamiatam itd. Wszystko w pudełeczkach Jak widać gaśnica i apteczka na swoim miejscu (już 4 razy apteczka mi się przydała) Uploaded with ImageShack.us Widoczek na stoły do sklejenia i "prac cięższych" Na półce "drewno (balsa,sosna,sklejka) I "nowy" stolik z imadłem dużym i małym Moja wycinarka do rdzeni skrzydeł (narazie testowa,nie długo będzie dłuższy drut oporowy) Moja modelarnia była kiedyś pralnią.Jako że nikt z tego nie korzystał, a mama narzekała że brudze w domu,to tata wyremontował to miejsce w 5 dni po ~ 6h.Jak widać można zrobić fajne miejsce pracy bez milionów w portfelu.Tyle co wydaliśmy to 40 zł na gniazdka do prądu żarówki.Reszta(czyli półki itp) są zrobione z paneli podłogowych i desek zasłaniająych niegdyś okna mojej klatki(Oczywiście zostały wymienione deski na klatce,a tamte miały pójść do wyrzucenia,ale poprosiłem i oddano mi je i jak widać przydały się No to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORAK Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Widze temat nieco zamarł więc troszke odświeżymy Jako że modelarnia osiedlowa do której uczęszczam od dziecka jest w stanie likwidacji, zostałem że tak powiem zmuszony do stworzenia sobie warunków w domu. Jako że mieszkam w domku jednorodzinnym i posiadam sporą piwnice mam spore pole manewru jedynie fakt że cała jest (była) zawalona różnego typu skarbami bardzo mnie zniechęcał. Na dzień dzisiejszy po 2 dniach pracy nabiera ono powoli kształtów a mój zapał do pracy rośnie:) poniżej zamieszczam pare zdjęć. Myśle że w ciągu 1-2 tygodni ( wszystko robie sam) wszystko będzie gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maćko87 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 jak widać w Kielcach modelarze schodzą do podziemia, ale ważne ze dzialamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORAK Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 niestety ze względu na nauke, brak funduszy i miejsca na utylizacje lub przechowanie niektórych rzeczy troche sie to wszystko przedłużyło. prace znowu ruszyły pełną parą tak to wygląda na dzień dzisiejszy. wywiezione 30 worków szpargałó i dwa auta dostawcze złomu oraz drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 witam! czy Panowie mają może jakiś sprawdzony oatent na mocowanie modeli na ścianie? tzn jakaś półka, lub uchwyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 witam! czy Panowie mają może jakiś sprawdzony oatent na mocowanie modeli na ścianie? tzn jakaś półka, lub uchwyt? Jeżeli możesz to rozciągnij linkę stalową pomiędzy ścianami i na tym wieszaj modele - więcej zawiesisz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Jeżeli możesz to rozciągnij linkę stalową pomiędzy ścianami i na tym wieszaj modele - więcej zawiesisz ... właśnie nie dam rady w ten sposób, chodzi mi o jakieś "wypusty" ze ściany (2) żeby model się opierał. Model o wadze 7 kg może długo na lince nie powisieć Poza tym mam tylko jedną ścianę do użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi