koszkin Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 witam po 6 latach przerwy spowodowanej przeprowadzką i remontu domu chcę wam się pochwalić moją modelarnią ma wymiar 5x5 powoli nabiera wyglodu i zaczyna być w niej życie prawdziwego modelarza RC bo już odwiedzili mnie koledzy modelarze i mówią że jest ok ale to nie wszystko co powino być .Myślę że z zbiegiem mięsiecy nabierze prawdziwe życie i zacznie się dopiero prawdziwe HOBBY RC LOTNICTWO które bardzo kocham i życze wszystkim modelarzą po czterdziesce żeby tak się bawili jak "ja" cóż za ład i skład wypowiedzi
tytan12 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 bob07 napisał/a: witam po 6 latach przerwy spowodowanej przeprowadzką i remontu domu chcę wam się pochwalić moją modelarnią ma wymiar 5x5 powoli nabiera wyglodu i zaczyna być w niej życie prawdziwego modelarza RC bo już odwiedzili mnie koledzy modelarze i mówią że jest ok ale to nie wszystko co powino być .Myślę że z zbiegiem mięsiecy nabierze prawdziwe życie i zacznie się dopiero prawdziwe HOBBY RC LOTNICTWO które bardzo kocham i życze wszystkim modelarzą po czterdziesce żeby tak się bawili jak "ja" No,stary, :devil: tylko pozazdrościć
Łukasz K. Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 W mojej modelarni pare modeli już zrobiłem.Jest z niej zadowolony w 100%.Jest dużo miejsca,wszystko mam posegregowane i nie muszę nigdy nic szukać (nie to co kiedyś).Sprzątam zawsze po zrobieniu modelu(czyli co 1,5 miesiąca)-znaczy zamiatam itd. Wszystko w pudełeczkach Jak widać gaśnica i apteczka na swoim miejscu (już 4 razy apteczka mi się przydała) Uploaded with ImageShack.us Widoczek na stoły do sklejenia i "prac cięższych" Na półce "drewno (balsa,sosna,sklejka) I "nowy" stolik z imadłem dużym i małym Moja wycinarka do rdzeni skrzydeł (narazie testowa,nie długo będzie dłuższy drut oporowy) Moja modelarnia była kiedyś pralnią.Jako że nikt z tego nie korzystał, a mama narzekała że brudze w domu,to tata wyremontował to miejsce w 5 dni po ~ 6h.Jak widać można zrobić fajne miejsce pracy bez milionów w portfelu.Tyle co wydaliśmy to 40 zł na gniazdka do prądu żarówki.Reszta(czyli półki itp) są zrobione z paneli podłogowych i desek zasłaniająych niegdyś okna mojej klatki(Oczywiście zostały wymienione deski na klatce,a tamte miały pójść do wyrzucenia,ale poprosiłem i oddano mi je i jak widać przydały się No to tyle
LORAK Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Widze temat nieco zamarł więc troszke odświeżymy Jako że modelarnia osiedlowa do której uczęszczam od dziecka jest w stanie likwidacji, zostałem że tak powiem zmuszony do stworzenia sobie warunków w domu. Jako że mieszkam w domku jednorodzinnym i posiadam sporą piwnice mam spore pole manewru jedynie fakt że cała jest (była) zawalona różnego typu skarbami bardzo mnie zniechęcał. Na dzień dzisiejszy po 2 dniach pracy nabiera ono powoli kształtów a mój zapał do pracy rośnie:) poniżej zamieszczam pare zdjęć. Myśle że w ciągu 1-2 tygodni ( wszystko robie sam) wszystko będzie gotowe.
maćko87 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 jak widać w Kielcach modelarze schodzą do podziemia, ale ważne ze dzialamy
LORAK Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 niestety ze względu na nauke, brak funduszy i miejsca na utylizacje lub przechowanie niektórych rzeczy troche sie to wszystko przedłużyło. prace znowu ruszyły pełną parą tak to wygląda na dzień dzisiejszy. wywiezione 30 worków szpargałó i dwa auta dostawcze złomu oraz drewna.
MironRC Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 witam! czy Panowie mają może jakiś sprawdzony oatent na mocowanie modeli na ścianie? tzn jakaś półka, lub uchwyt?
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 witam! czy Panowie mają może jakiś sprawdzony oatent na mocowanie modeli na ścianie? tzn jakaś półka, lub uchwyt? Jeżeli możesz to rozciągnij linkę stalową pomiędzy ścianami i na tym wieszaj modele - więcej zawiesisz ...
MironRC Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Jeżeli możesz to rozciągnij linkę stalową pomiędzy ścianami i na tym wieszaj modele - więcej zawiesisz ... właśnie nie dam rady w ten sposób, chodzi mi o jakieś "wypusty" ze ściany (2) żeby model się opierał. Model o wadze 7 kg może długo na lince nie powisieć Poza tym mam tylko jedną ścianę do użytku.
Rekomendowane odpowiedzi