MironRC Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam! Sprawa wydaje się błaha, ale od jakiegoś czasu szukam klucza płaskiego 5mm (5,5mm) i nie mogę znaleźć, To chyba nietypowy rozmiar, bo wiekszość kompletów zaczyna sie od 6mm a mi często brakuje takiego kluczyka, czym Wy dokręcacie małe śrubki?i gdzie w taki kluczyk można się zapatrzeć? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Czy to jest rozmiar nakrętek samo kontrujących z gwintem m3 ?? Jeśli tak, to widziałem taki kluczyk w Castoramie- firma Stahlson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Klucz 5mm kupisz w Castoramie,w kluczach na sztuki,wczoraj właśnie tam kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Też szukałem takich kluczy, i sprawa nie jest do końca tak prosta. W sklepach są od 6mm, w sklepach internetowych są, ale około 20zł/szt. klucze Będę w jakimś markecie, to zobaczę, inne klucze są po kilka złotych, te przydałyby się 2, a to prawie 50zł za takie maleństwa. O dziwo są na alledrogo po 8zł. Po 8 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Wojtass_nt, Henryk S. dzięki! O dziwo są na alledrogo po 8zł. ja nie znalazłem na allegro :roll: masz link? :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 kliknij w moim poście w "Po 8 zł" Są to klucze proxxona. Są to klucze płaskie, ale dobrej jakości i dosyć tanie. Z płasko oczkowym będzie problem z dostaniem i pewnie z ceną. Pójdę do sklepu i powiem aby mi takie zamówili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Płasko-oczkowy 5,5 (nakrętki M3) kupiłem z firmy Beta w sklepie z narzędziami za 24,-pln Miałem i takie za 8-10 ,-pln ale oczkowe to one były z nazwy, omykały się i niszczyły nakrętki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ja ostatnio znalazłem kluczyk 5,5mm w Chińskim zestawie noname za 20pln ale niestety nie płaski tylko nasadowy, natomiast płaski zrobiłem sobie, szlifując płaską piątkę o 0,5mm ale to też niestety nie oczkowy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 ja ostatnio znalazłem kluczyk 5,5mm w Chińskim zestawie noname za 20pln ale niestety nie płaski tylko nasadowy, natomiast płaski zrobiłem sobie, szlifując płaską piątkę o 0,5mm ale to też niestety nie oczkowy :wink:To miałeś farta, ja w chińskich zestawach nie widziałem klucza 5,5 - a to jest rozmiar nakrętek z gwintem M3, przeważnie są rozmiary 5 i 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Kupiłem to "ustrojstwo" tzn klucz 5-5,5 mm firmy Proxxon. Link gregoorr'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.