alchemique Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Wisi. Ledwo ale wisi. Mam filmy z 2 pierwszych lotow, jak je jakos zrzuce na kompa to beda w necie. Na razie sa sylko wykresiki z loggera i jakas fotka ktora udalo sie zrobic przez przypadek. Pierwszy lot zrobilem na smigle 23x8, drugi na 22x10. Wszystkie na tych samych pakietach 10s 3300 30C Turnigy. W takiej konfiguracji z moca jest na styk, model lata , wykonuje wszystkie figury 3d w miare spokojnie ale jest strasznie mulowaty. Brakuje mu wyraznie predkosci i mocy. Zmiana smigla na 22x10 niewiele pomogla. Model jest bardzo lekki, lata bardzo wolno i malo agresywnie. Dla lubiacych 3d w typowej wersji czyli wisiec , harrierowac, itp nadaje sie super ale ja czekam na pakiety 12s i na to az model pokaze pazurki Mam tez za bardzo przedni SC, bede musial przenosic pakiety i zelazko od zasilania. Co mnie bardzo zdziwilo to pobor pradu. Po pierwszym locie (ok. 4 minuty) do akusow weszlo 1160mah . Drugi lot 6minut i jak widac na drugim wykresie nawet nie dobilem do 2000mah. Wiec pewnie przy pakietach 12s 4000 loty w okolicach 10min beda optymalne. Smiglo 23x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Dla lubiacych 3d w typowej wersji czyli wisiec , harrierowac, itp nadaje sie super ale ja czekam na pakiety 12s i na to az model pokaze pazurki Każdy kiedys zaczynał.Parę lat temu myślałem, że zawis i harrier to prawie cud swiata teraz uważam, że to dwie najprostrze figuy w 3D do wykonania.Z czasem upodobania zmieniają się i zmienic trzeba też ustawienie modelu. Velox jest rewelacyjny pod każdym względem i pomysleć, że trzeba czechów aby zrobić pare dobrych modeli Yaka 55M krill Veloxa, Thundera itp Czy my jesteśmy gorsi od nich dlaczego taka lipa ? Paweł pokaż jak tym sie lata, bo jeszcze nikt tego nie uczynił.Ten model jest tak mało znany, bo chyba jeszcze żaden pilot 3D tym nie latał ;D widziałem go w powietrzu nie raz u pepików, ale same sieroty tym latały, a było widać, że model chce więcej dać z siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Velox jest rewelacyjny pod każdym względem i pomysleć, że trzeba czechów aby zrobić pare dobrych modeli Yaka 55M krill Veloxa, Thundera itp Czy my jesteśmy gorsi od nich dlaczego taka lipa ? Nie wiem, ale myślę, że gorsi nie jesteśmy, ja w każdym razie niedługo zaopatruję się w cada i chcę zrobić podróbkę Yaka-55 z orionu Mam troszkę zdjęć to jakoś poradzę. W końcu po co mam eksperymentować jak ktoś już coś zrobił dobrze Dla mnie Yak-55 zawsze był brzydki jak noc, ale powiem szczerze, że po filmikach na tubie z Pawłem w roli pilota jakoś się do niego przekonałem Bo velox dla mnie zbyt kanciasty... 12s 4000 To widzę, że i pojemność też zwiększysz. Myślisz, że ostatecznie ile wyjdzie wagowo? Ciekaw jestem jak działają Twoje wloty powietrza te białe. Nie grzeje się elektronika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Paweł, mógłbyś na zdjęciach pokazać jak masz mocowaną węglową "szybkę" do kabinki, mam dylemat jak to ładnie zrobić, a u ciebie dosyć ładnie to wygląda, poza tym jestem ciekawy czy model masz w Warszawie czy Lublinie, bo jak w Wawie to może osobiście bym obejrzał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Może Paweł się nie obrazi - model w Lublinie, a szybka mocowana z każdej strony na trzy zwykłe, małe wkręty, chyba nawet żadnych podkładek nie ma a w środku nawet specjalnych miejsc, po prostu wkręcone w balsę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Ten z Oriona 55M jest dla mnie tragiczny juz lepiej wzorować sie na krillu jest bardzo zbliżony do oryginału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Velox wykona dzis 4 kolejne loty na pakiecie 10s i smigle 22x10. Fotki z dzisiejszego dnia tutaj! I moje ulubione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Super. :twisted: W powietrzu nie rzuca się w oczy tan kanciasty kadłub. Kolorki też fajne, najlepsza jest ostatnia fotka i dawaj ten film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Eeetam film, wystarczy szybko klikać na picassie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Film z oblotu, zapraszam do ogladania. Tak jak mowilem smiglo 23x8 i 10s 3300. Z niecierpliwoscia czekam na pakiety 12s. Film z drugiego lotu sie laduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Faaajowo, ale jakiś blur na filmie jest. To specjalnie? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Tyyy.. filmik no extra , loty też a jeśli modelu nie gratulowałem to gratuluję obecnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ile mikserów potrzebuje >>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Film z oblotu, zapraszam do ogladaniaCzapki z głów. Podziwiam i zbieram szczękę z podłogi :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Wrzucilem na tubke filmik z drugiego lotu. Tym razem smiglo 22x10. Nadal strasznie mulowaty. Dziekuje za komentarze ale szczerze powiedziawszy te filmiki uwazam za srednie, byly to pierwsze loty wiec za bardzo nie wiedzialem czego sie spodziewac. Moim zdaniem model powinien byc ciut dluzszy bo jak na razie latanie nim po prostej sprawia mi wiele problemow... Ladziak, blur na filmie to taka opcja w iMovie. Edge blur i jest pieknie :D:D W drugim filmie wlaczylem opcje ju tu, zobacz jak fajnie dziala. Mikserow nie robilem zadnych i raczej predko nie ustawie. Film z drugiego lotu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Faktycznie Paweł , latasz jak ciota , a nie Alchemik . Nie to że mi się nie podoba, ja wręcz uwielbiam takie wolne latanie jak na filmie. Ale cały czas mam przed oczami pokaz na pikniku w Radawcu z zeszłego roku , gdzie latałeś jak wściekły (chyba na uwięzi szybciej w kręgu nie latają) i to tera wygląda jakbyś się nudził . :wink: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Drugi filmik daje radę, chciałbym się tak nudzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Wygląda troszke jakby brakowało lotek, ale to może wina braku mocy.Może sie teraz czepiam, ale wg mnie jakby róznicowosc lotek była potrzebna jakos dziwnie bokiem wychodzi z beczek.Samego lotu nie oceniam, bo wiem, że po 2 lotach cieżko wymagac cudów. Na pierwszy strzał to Velox musi być szybszy wymiana aku to dobra decyzja.Podoba mi się ta lekkosc w powietrzu z duzym zapasem mocy bedzie uniwersalny fun fun w połączeniu z extrą 260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Widziałem z bliska, lotki są bardzo małe, chyba mniejsze niż w trenerkach i są prawie nieruchome, wiec ta różnicowość to faktycznie by się przydała Paweł. Przemyśl to proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 lotki są bardzo małe, chyba mniejsze niż w trenerkach i są prawie nieruchome Ja tam w ogóle nie widziałem lotek. To ten model w ogóle je ma? No i zacznijmy od tego, co to jest właściwie lotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.