Ja-Jacek Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Poniewaz termin zawodow sie zbliza postanowilem zaprosic Was do udzialu w tej imprezie. Bedzie to bowiem chyba piata edycja,ci ktozy choc raz w niej uczestniczyli zgodza sie chyba ze mna ze atmosfera panuje tam wspaniala.Poraz pierwszy maja wystartowac poduszkowce-czy ktos z was sie wybiera z czyms takim? W ubieglym roku pogoda nie dopisala-lalo jak z cebra mimo to stary trwaly i wszyscy dzielnie walczyli tu link do filmiku Wszelkie szczegoly dotyczace zawodow mozna znalezc na stronie www.wodnosamoloty.com Ja-Jacek
czarek66 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 No wypada się pojawić na tak wspaniałej imprezce
KaliN Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Możliwe że ekipa z Łomży też zawita
Paweł R Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 No wypada się pojawić na tak wspaniałej imprezce Dokładnie :]
Henio Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Gdyby to był inny termin i bliżej to bym pojechał do Arnolda na ducha puszczy Pozdrowienia Heniek
czarek66 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 hmm....duch puszczy coś słyszałem
Ja-Jacek Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ni i po zawodach!W tym roku pogoda dopisala znakomicie!!!Impreza tez sie udala,ja zas polatalem modelem z kamerka.Zaliczylem kilka startow i ladowan na wodzie ,a jedno na drzewie-wszystko skonczylo sie szczesliwie!Jako pierwszy umieszczam filmik z pokladu Twinstara w wersji lodzi latajacej Filmy krecone z ziemi sa wersji ful Hd i obrobka musi troszke potrwac!Jak je obrobie to tez je tu pokaze,prosze o wyrozumialosc.Akwen w Czarnej jest dosyc maly otoczony lasem co powoduje turbulencje,a przy stacie zdaza sie kilka kropel wody na obiektywie. Pozdrawiam Jacek
Nielot Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Oj się działo! Po raz kolejny było bardzo fajnie.Zawodnicy dopisali (ponad 30),może wiatr wiał za silny ale nie lało czyli wszystko się spełniło.Coraz lepsze loty, a już niedzielny wyścig to: żarty sie skończyły! determinacja, przygotowanie i zaangażowanie wielkie! Jeżeli zawodnik płynie wpław po model w wyścigu finałowym (łódź ratunkowa nie pływa bo modele latają nisko i szybko i po upadku do wody nie są podejmowane) to znaczy że panuje duch walki. Oczywiście o takich zdarzeniach jak płonące regulatory w locie (elektryczny model pozostawia za sobą smugę "spalin" to nie wspomnę i spektakulartnych katastrofach jak zderzenia w powietrzu i kolizje z pyonem, można pisać i pisać a tak naprawdę to trzeba zobaczyć to wszystko na własne oczy! Moja Macchi pokazała mi ile jeszcze muszę poprawić i wyregulować. Jednen lot (bardzo szybki a zakręty "hektarowe" połączone raczej z wodowaniem a nie prawidłowym lądowaniem dał wiele do myślenia.Dlatego mój SU-26 dzielnie walczył z innymi modelami ( jako model rezerwowy) aż wiatr nie zdmuchnął go z nieba kładąc go na plecy.Ten sam wiatr go postawił na pływaki co pozwoliło doczałpać się do pomostu, wymienić pakiet i w górę!!! Farciarz!!! krzyczeli koledzy Z Ełku!. No właśnie , szczęście i dobry los pozwolił zająć 8 miejsce. W/g mojej subiektywnej oceny było fajnie nie zawsze sportowa rywalizacja jest najważniejsza. Spotkanie kolegów z całego kraju i oglądanie i uśmiechnietych twarzy wydaje mi się ważniejsze. Jacek zrobi filmy, inni koledzy dołożą swoje, będą zdjęcia i bedzie co wspominać. Podziękowania dla organizatorów i wszystkich uczestników i kibiców którzy nas odwiedzili.Pozdrawiam "wodniaków" i wszystkich pozytywnie zakręconych.
KaliN Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Widzę że, impreza się udała. Szkoda że, nie mogłem przyjechać Ale niestety tata pojechał na działkę ze znajomymi przygotować ją do sezonu letniego (okolice Ełku). A mama stwierdziła ze ona mnie nie zawiezie :| . Mam nadzieję że chociaż za rok uda mi się do was dojechać a może nawet i od nas ktoś wystartuje .
Nielot Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 może nawet i od nas ktoś wystartuje .Była silna ekipa z Łomży którą pozdrawiam.
AdamRC Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Walczyliśmy z determinacją do samego końca - zarówno na wodzie - jak i przy grillu pod oknami Sędziów/profesorów z Łotwy z którymi mieliśmy zaszczyt nocować pod jednym dachem. Mamy tylko nadzieje że szybko zapomną o tych nieprzespanych nocach W następnej edycji postaramy się wystawić przynajmniej 2x więcej maszyn Pozdrawiam Adam
GOGO Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Ale jakieś fotki wstawcie ,bo nie każdy ma bujną wyobrażnię :devil:
karambolis8 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Po takich zdjęciach to strach wodnosamolot budować
Nielot Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 A nie mówiłem , bojowo było ! Krzysiek wstawił tylko część fotek(dzięki za nie) ,tych mniej lub bardziej ekstremalnych . Koledzy muszą pozbierać się po takich zawodach i ochłonąć.Za jakiś czas pojawią się inne komentarze i linki do galerii.
Gość pitplane Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam Zawody oczami zawodnika http://www.f3f-klif.pl/2010/06/mala-zdrada-szybowcow-czyli-wodnosamoloty/ Pozdrawiam Piotr
Depesz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Powtórzę jedynie za kolegą "oj działo się". To właśnie mój Albatros daje nura po zderzeniu z pylonem. Mam wrażenie, że wchodzi mi to w krew (walenie w pylon). Zabawa była przednia, pogoda dopisała. Ja byłem na miejscu już od czwartku, a i tak było jeszcze za mało. Potwierdziły się jednak moje obawy z oblotem Canadair'a, ten akwen jest ciut za mały. Jak niektórzy koledzy widzieli miałem "lekkie" problemy z odklejeniem gaśnicy od wody, ale w końcu udało się. Teraz już wiem na czym polegał problem, mianowicie Canadair nie startuje jak klasyczna łódź latająca. Nie wchodzi na redan, a właściwie z niego startuje. Wystarczy podczas startu podtrzymywać go cały czas wysokością. Przetestowałem to po powrocie, po obejrzeniu kilkunastu filmów ze startu modeli i samolotów 1:1. Ale ja tu gadu, gadu, a miało być o zawodach. Moim zdaniem była to najlepsza edycja w której uczestniczyłem dotychczas. Sobota to czysta zabawa z elementami konkurencji, natomiast niedziela to czysta adrenalina ;D. Szkoda, że już po imprezie, ale wszystko co dobre musi się skończyć. W tym miejscu pragnę bardzo serdecznie podziękować Arnoldowi (Ojciec Dyrektor) za zorganizowanie imprezy i włożenia w niej części siebie, a na dodatek zupełnie za friko. Chyba już niewielu takich ludzi chodzi po naszej ziemi. Dziękuję. P.S. Albatros już po pierwszym laminowaniu, a w planach Curtiss R3C-2 :shock:
grzegorz12 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam przesyłam kilka fotek z tych zawodów.Pozdrowienia dla wszystkich modelarzy wodniaków od ''górala''.Byłem tam 1 raz ,a warto było przyjechać-zobaczyć,zasmakować... .
Ja-Jacek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2010 Ok tu sa fotki robine przez Szymona moja kamera a tu filmik
Nielot Opublikowano 26 Czerwca 2010 Opublikowano 26 Czerwca 2010 I jeszcze raz trochę wspomnień z imprezy. Mój nieśmiertelny SU-26 który był modelem rezerwowym no i Macchi kóra więcej pływała (ale jak pływała!) jak latała. Poprawki do modelu zrobione, mam nadzieję że poleci poprawnie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.