Pablo_433 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 prosze o opinie o serwie MG16R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Mam kilka sztuk, używam od około roku, jak dotąd bez problemów. Jestem z nich tak zadowolony, że zamierzam je stosować wszędzie tam, gdzie wcześniej stosowałem HS81. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 w jakiej wielkości modelach stosujesz te serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 3,2m F3J latająca rekreacyjnie. Na usterzeniu z tyłu mam 2 takie serwa, 0 problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Może mam pecha, ale moje mg16r skończyło szybko swoja karierę. Miałem hs81 bez trybów - wszystko przełożyłem do obudowy Mg16r (pasuje ), zostawiłem tryby i jest gitara. Mam wrażenie, że Mg16r miało bardzo kiepską rozdzielczość tj. działało skokowo. Przy ustawieniu expo zupełnie nie dało się sterować. Mam moduł Duplex i Fut. 9c. W porównaniu do serw HD - zupełnie inna klasa. Jestem z nich tak zadowolony, że zamierzam je stosować wszędzie tam, gdzie wcześniej stosowałem HS81Używam kilku kompletów hs 81Mg i Ts70 MG od około 5lat i powiem szczerze, że nawet nie próbuję porównywac tych serw. Nawet to kombinowane jest 10x lepsze od MG16r.Reasumując. Uważam, że mr16r to chyba najtańszy zestaw naprawczy z metalowymi trybami do HS81... Pozdrawim, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Kiedyś było to rewelacyjne serwo ,niestety odkąd pojawiła się seria ze srebrną osią(oczywiście kolor nie materiał) wyposażona została w kiepski potencjometr i słabe dźwigienki.Serwa te używam w dużych ilościach w kombacie, tylko z powodu szybkości działania w porównaniu do HS 81 .Na 20 sztuk nowych serw 4 potrafiły mieć na wstępie drgania w neutrum, które po wyczyszczeniu potencjometru ustępowały a pękające dźwigienki zastępowałem zapasowymi z poprzedniej partii .Serw z mosiężną ośką były OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Reasumując. Uważam, że mr16r to chyba najtańszy zestaw naprawczy z metalowymi trybami do HS81... Koszt HS81 + MG16R to w przybliżeniu cena HS82MG. Kultura pracy HS82MG jest wyższa od TP i chętnie bym je stosował, ale cena mnie przekonuje. TP są szybkie i mocne, ale z tego co pisze Marian, producent obniża koszty produkcji. Chociaż ja właśnie mam te ze srebrną ośką i na razie, odpukać, nie narzekam. Teraz będę się im baczniej przyglądał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Cena hs-82mg wynosi około 60zł zależy od kursu dolara. Bardzo dobre serwa polecam je latam na nich na lotkach w modelu 2m s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Panowie, Uważam, że mr16r to chyba najtańszy zestaw naprawczy z metalowymi trybami do HS8139 zł vs 60 zł (za nowe zębatki do hs81mg). Kompletowanie serwa tego typu jest względnie bezsensowne jeśli ktoś nie ma popsutego hs81... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.