TEQ Opublikowano 27 Listopada 2006 Opublikowano 27 Listopada 2006 Heja 8) A więc Pakiet jest mątowany na gąbce ,która w momęcie uderzenia ugina się w coś w stylu \ i wyrzuca pakiet ,który znajduje się we wzmocnionym kadłubie ,i za "pancernym" noskiem .Cały mechanizm działa tak ,że nawet jak go obracam do góry brzuchem ,to pakiet siedzi i ani myśli wyleciec Lotki są jakby przedłużeniem skrzydła ,które kończy się tak : | No może jednak posłuchan Twoich rad ,i zrobie lotke 3 cm . Ale pamiętaj , że skrzydła mają 1.4m i nie jestem już w stanie zmniejszyc cięciwy :/ No myśle że już się rozumiemy ,a foty wstawie jak zrobie troszke więcej.
Motylasty Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Opublikowano 28 Listopada 2006 Szczekam na jakies fotki, juz jeden ToTo powstał pod Krakowem : http://alexrc.com/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=7594 Strasznie jestem ciekaw Twoich wrażeń z latania.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Motlasty ile waży twój napęd do tota czyli ta 400 z pakietem kanów 1050 :?: Jaką długość ma kadłub ? - nie mam drukarki dlatego pytam . I dlaczego zastosowałeś napęd bez przekładni :?:
MiQ27 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Pakiet SHARK 9,6V NiMH 1100 mAh waży ok. 180g, szczotkowa "400" około 70g. A napęd Tomek wziął z półki, bo akurat był pod ręką a regler trójfazowy był dopiero w drodze Teraz i tak już lata na przeróbce CD.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 no tak też bym polatał na bez szczotkowcu tylko te regle trochę kosztują... :roll: A 400 mam pakiet kanów zamówiłem a regiel dostałem od pewnego modelarza który być może należy do tego forum 8) I powiem że przymierzam sie do budowy jakiegos motoszybowca na 400 - być może powstanie kolejny toto tyle że ze styropianowymi skrzydłami toto-profanacja
MiQ27 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Toto na Speed 400 7.2, pakiecie 9.6 i smigle składanym 6x3 (bez przekładni) latał całkiem żwawo. Główna różnica jaką zauważył konstruktor-oblatywacz - na 3 fazach pakiet starcza na sporo dłużej. Sprawność szczotki niestety ma się kiepsko w porównaniu do 3F... teraz na 1 pakiecie Toto potrafi do 20 minut latać (z włączonym napędem), a przedtem jakieś pół z tego.
Motylasty Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2006 22 minuty na silniku to był nasz najdłuższy lot z MIQ27 , dodam iż jeszcze trochę "powera" w pakiecie zostało. Najdłuższy lot to przeszło 40 minut, jako że się zciemniało musiałem lądować.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Motylasty odpowiesz mi w końcu ( zdradzisz tajemnice ) dlaczego zastosowałes napęd bez przekładni ??kiedy wszyscy doradzają mi że jak 400 to tylko z przekładnią
olo Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Motylasty odpowiesz mi w końcu ( zdradzisz tajemnice ) dlaczego zastosowałes napęd bez przekładni ??kiedy wszyscy doradzają mi że jak 400 to tylko z przekładnią Może akurat innego nie miał ?
Motylasty Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ano zdradzę Ci, bo tylko taki miałem w momencie tworzenia ToTa, co prawda w szufladzie leżał jeszcze GWS350, ale on przeznaczon był do innego modelu.
Motylasty Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2006 ToTo na Speedzie 400 ze śmigłem składanym 6x3 naprawdę lata bardzo fajnie, zresztą widać to na filmach. Na bezszczotki przesiadłem się tytułem experymentu, nigdy wcześniej sie nie bawiłem takimi silnikami. I jeśli mógłbym coś doradzić to proponuje od razu wsadzić tam jakiegoś przerobionego CD, choćby z racji długotrwałości lotu. W najbliższym czasie wsadzę do niego TowerPro Bm2408-21 Outrunner - czeka już w szufladzie
malinn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Kolego Motylasty Zazdroszcze Ci normalnie takiej szuflady - to napędzik gws350 to bezszczotka, to 400. Gdzie taką szufladę mogę nabyć :wink: ? Też bym chciał z takowej wyciągnąć jakiegoś 3f i najlepiej z lipolami do tego. Może ma ktoś zaczarowany ołówek bo też by się przydał :roll:
MiQ27 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja też mam taką szufladę Ostatnio zauważyłem w niej silniczek 3f GWS, regler 3f Dynam, pakiet LiPo i parę goldów. Niestety, gdzieś zniknęło wrzucone tam wcześniej dwie i pół stówki... :?
Artur z kołobrzegu Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja mam pustą szafę 8) i cztery szuflady z których mogę wyciągnąć cud techniki zwany speedem 400
olo Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja mam pustą szafę 8) i cztery szuflady z których mogę wyciągnąć cud techniki zwany speedem 400 Mało włożyłeś >mało wyjmujesz Ale nawet ta 400 odpowiednio wykorzystana może wiele z siebie dać.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 No baa fun fly będzie z tej 400 8) Wniosek trzeba więcej wkładać Jakiegoś sponsora szukać czy cos .Napisze do biedronki żeby mnie sfinansowali
Motylasty Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2006 Nie będę dodawał że oważ szuflada zamocowana jest w gustownej komodzie, a oważ komoda w piwniczce pod schodami, więc nie będę wspominał co owej piwniczce można znaleźć .A tak na serio niestety co jakiś czas szufladkę należy zapełniać, tak by dno nie stanowiło większości powierzchi. Niestety zauważyłem pewną prawidłowość z owym napełnianiem związaną. Otóż wyobraźcie sobie Panowi, że ilekroć coś tam sobie wkładam do tej piwniczki/komody/szuflady - tylekroć mnie coś wysysa z portfela, a czasami i pasek magnetyczny z karty płatniczej mi bleknie. Czy u Was też takowe dziwne rzeczy mają miejsce, czy to tylko u mnie ?, bo przyznam szczerze że zjawisko to mnie niepokoi.
olo Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja ostatnio mam w tym temacie debet i boję się że prezentów dla mnie pod choinką nie będzie chociaż były takie plany
Artur z kołobrzegu Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 kupic ruzgę będzie taniej 8)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.