Kolar Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam! Ze względu na chęć zrobienia drugiego samolotu potrzebuję łoże do silnika TowerPro BM2409-18T, kupiłem go w zestawie tutaj. Myślałem o tym wcześniej i zaopatrzyłem się w dwa takie: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5663&osCsid=5155258fc2b0e3f38d4a3b4dffaeb8db Jednak te są do serii 2408 i 2410 i mają za mały ten otwór :? Więc gdzie dostanę łoże do tego konkretnego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Tutaj są łoże do tego konkretnego silnika! http://www.emodel.pl/silniki-elektryczne-czesci-lozyska-silnikow-c-1_104.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 A czemu nie rozwiercisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Tutaj są łoże do tego konkretnego silnika! http://www.emodel.pl/silniki-elektryczne-czesci-lozyska-silnikow-c-1_104.html W linku są łożyska a kolega szuka łoża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 A czemu nie rozwiercisz? Normalnie wiertarką? To się może nie udać... ale spróbuję, bo nie ma nigdzie takich mocowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Podaj jaką mają średnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam A czemu nie zamowisz w Hobby City tj tam gdzie kupiles silnik. Poszukaj w dziale brushless motors i pozniej w motors parts. Tam znajdziesz potrzebne loze.Tak mi sie wydaje bo pisze ze jest pod silniki serii 240* Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Tutaj są łoże do tego konkretnego silnika! http://www.emodel.pl/silniki-elektryczne-czesci-lozyska-silnikow-c-1_104.html W linku są łożyska a kolega szuka łoża. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 A czemu nie zamowisz w Hobby City tj tam gdzie kupiles silnik. Poszukaj w dziale brushless motors i pozniej w motors parts. Tam znajdziesz potrzebne loze.Tak mi sie wydaje bo pisze ze jest pod silniki serii 240* Wiem, dokładnie te łoża mam tylko z polskiego sklepu i maja za mały otwór (8mm), nawet w komentarzach piszą, że nie pasuje do 2409 a innych takich łoży nie ma. Podaj jaką mają średnicę. Te zakupione przeze mnie mają średnice otworu 8mm, a ja potrzebuję 10mm, taki otwór jest do 2409 i też takie łoże otrzymałem w zestawie z HC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Czy jesteście modelarzami? Czy tylko umiecie sie bawić styropianowymi zabawkami. Czy to naprawdę taki problem powiększyć otwór (wiertarką, pilnikiem, nożyczkami)? albo dorobić coś podobnego? Drugi dzień wałkujecie to. Faktycznie modelarski problem. Brrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Czy to naprawdę taki problem powiększyć otwór (wiertarką, pilnikiem, nożyczkami)? Nożyczkami w metalu! :? Przy takiej robocie nożyczki trzeba by liczyć na dziesiątki. Edit Jeśli masz dostęp do tokarki ( frezarki CNC) lub tokarza to można takie łoże wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 No to Ci powiem że będzie pasowało łoże od silnika Emax 2822. Tam też jest 10mm. Od Emaxa 2812 nie będzie pasowało, żebyś się czasem nie pomylił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.