choina Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Też wczoraj próbowałem przestawić się na pulpit z tym, że na symulatorze i rzeczywiście inne latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 o co chodzi z tym lataniem na pulpicie - Jak się trzyma drążki. Ja nie mam pulpitu, ale nie trzymam kciukami, tylko 2-ma palcami każdy drążek. To o to chodzi? Opiszcie szerzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukMM Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 o co chodzi z tym lataniem na pulpicie - Jak się trzyma drążki. Ja nie mam pulpitu, ale nie trzymam kciukami, tylko 2-ma palcami każdy drążek. To o to chodzi? Opiszcie szerzej Jest dokładnie, jak piszesz. Trzyma się drążki w palcach. Różnica jest taka, że mając pulpit masz pewne oparcie dla rąk, bo leżą sobie na "desce" pulpitu. Po pierwszym locie z pulpitem, podobnie jak koledzy stwierdziłem, że jest zupełnie inny komfort latania. Można to porównać do przesiadki z malucha do mercedesa :wink: Warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 ja tak latam na Opticu - dłonie mam podparte na krawędziach nadajnika a nadajnik zawieszony na szyi. Czyli ręce trochę leżą a trochę się go trzymają. To jakbym preszedł na pultpit to odczuję dużą różnicę, czy to mniej więcej to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Witam, proszę mi powiedzieć ile foli (rolek,m2) trzeba zużyć do oklejenia tego modelu? pzdr Olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 ja kupiłem 2 rolki po 2 mb i z każdej zostało (z jednej prawie pół) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Jak się chce, to można okleić folią o łącznych wymiarach 2000x700mm. Oprócz drobnych ścinków nie zostaje prawie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Jak się chce, to można okleić folią o łącznych wymiarach 2000x700mm. Oprócz drobnych ścinków nie zostaje prawie nic. :rotfl: Pod warunkiem, że nie kropniesz się nigdzie z wycinaniem folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dla oszczędnych podpowiedź. Wyciąć szablony z gazety i poukładać na folii. Wyciąć z zakładem 1cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dziś stałem się posiadaczem Extrima w wersji2 Muszę jeszcze dobrze prześledzić wątki i wybrać silnik do tego modelu. W majowym rc przeglądzie jest artykuł na temat tego modelu i użytego w nim silniku welgard 22/12/10-ciąg około 950g. Znów gdzieś na forum czytałem, że ktoś inny nie bardzo jest zadowolony z tego motoru. Zastanawiam się też nad Dualskim3530/14 pozdrawiam olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 no to do dzieła - czytaj - sporo tego tu jest- jest 2-gi wątek o wyposażeniu do extrima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Mój Extrim wczoraj miał bliskie spotkanie 3 stopnia z gruba gałęzią drzewa. chwila nieuwagi i szkrydło okazało się słabsze niż gałąź o 7cm średnicy. Po locie nurkowym także kadłub dostał i tak na prawdę został mi tylko lotki i stery. Ponieważ jest to mój ulubiony model elektryk ,to trzeba będzie znowu odwiedzić Artex-u w celu zakupu nowego Extrima. Do 3 razy sztuka ? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Welgard 22-12-10 daje 980 g ciągu na śmigle 10x4,7, testowałem ten zestaw - model leci jak dziki, ale trzeba mieć na uwadze ze z tym śmigłem na ziemi silnik potrafi "łyknąć" do 20A a nawet nieco ponad, chyba coś koło 22 czy 23 a to juz dość sporo jak na pakiet np. 1500mAh 15C - wydajność z prostej kalkulacji wychodzi 22,5A... Polecam ten silniczek i śmigło 9x5. Szczegółowych informacji nt. silników Welgarda łącznie z osiągami (mierzonymi) szukaj u Grześka z Majsterklepki - (81) 743 71 06. Grzecho ma tabelę ze szczegółowymi danymi wszystkich Welgardów. Ja jestem z tego silnika bardzo zadowolony. Co już pisałem nie raz i nie dwa Aż się cieszę, że nie kupiłem 22-12-15 a takie właśnie miałem zamierzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Aż się cieszę, że nie kupiłem 22-12-15 a takie właśnie miałem zamierzenie Zatem ja się wkopałem po same uszy? Jakiś czas temu kupowałem samego ekstrima jak i wyposażenie właśnie u Majsterklepki. Doradzono mi silnik 22-12-15. Czyli powiadasz, że mogę zbierać na nowy? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Spoko, 22-12-15 daje 890 g ciągu ale na śmigle 11x4,7 więc spokojnie poleci jak rakieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ok, zostałem uspokojony trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 trzeba będzie znowu odwiedzić Artex-u w celu zakupu nowego Extrima. Tylko pamiętaj, zabierz ze sobą aparat. Ciekaw jestem co nowego mają obecnie na tapecie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Krzysiek , nie kuś , wszystko w swoim czasie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 teraz będzie coś dla kolegów benzynowców;] Im tez sie coś od życia należy:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Spekulacje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.